forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Apr 29, 2026 8:29 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 314 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Oceanul Pacific de Vest
MesajScris: Vin Iun 25, 2010 10:10 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Am inteles...dar nu trebuia sa zici "inactivitate", pt ca asta inseamna...inactivitate. Adica nimic.

Sus

MesajScris: Vin Iun 25, 2010 10:20 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

inactivitate nu inseamna neaparat 0.Inactiv inseamna lipsa de activitate sau sub activitatea normala.Cel putin acest cuvant e folosit de meteorologi atunci cand se refera la un sezon tropical.

Sus

MesajScris: Vin Iun 25, 2010 10:26 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Parerea mea este ca nu ar trebui tradus mot-a-mot din engleza...in romana suna altfel "inactivitate". Mai corect mi s-ar parea "perioada putin activa". Dar daca tu vrei sa folosesti termenul asta in continuare, o sa inteleg ce vrei sa zici. :)

Sus

MesajScris: Vin Iun 25, 2010 10:47 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

ma bucur..stii si tu cum e...pana zici perioada mai putin activa...mai repede scrii inactivitate..ca doar stii la ce ne referim :D

Sus

MesajScris: Sâm Iul 10, 2010 8:31 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

exceptand furtuna Omais si aceea doar 1 zi s-a mentinut furtuna tropicala la 35kt adica vant minim anul acesta l-a depasit pe 1998 cu cel mai tarziu start din istorie,6 iulie.Suntem in 10 iulie si in cel mai activ bazin al lumii nu se intampla nimic.Este un fapt istoric ceea ce se intampla.Am dat mediile la inceput le mai spun inca o data.Un sezon normal inseamna 27 furtuni tropicale din care 16 taifunuri si 5 taifunuri intense.Aceste cifre au fost atinse ultima data in 2004!!

Sus

MesajScris: Dum Oct 17, 2010 9:57 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

e foarte posibil sa avem cel mai mare dezastru din anul 2010.Megi un super taifun,cel mai puternic ciclon al anului,intrun an record fara precedent ca inactivitate atat in pacificul de vest cat si in cel de est.Iata o vorba care se verifica perfect mai ales la americani.Nu trebuie sa ai un sezon activ,ba chiar din contra cum este cazul acum in aceasta regiune,un record inactiv si totusi sa ai un dezastru.Fabulos cum arata Megi.Sincer nu ma asteptam.Normalul de cicloni tropicali este de 27 in acesta regiune.Recordul de minim este de 18.Megi este abia al 13-lea ciclon...si sezonul e aproape terminat.JMA,agentia oficiala il da pe Megi la 115kt si 910mb.

Fişiere ataşate:
m1.jpg
m1.jpg [ 40.13 KiB | Vizualizat de 2359 ori ]
m.jpg
m.jpg [ 29.71 KiB | Vizualizat de 2359 ori ]
Sus

MesajScris: Dum Oct 17, 2010 11:00 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Astia cu pinhole eye sunt recunoscuti pentru ferocitatea vanturilor si presiunea extrem de scazuta. Nu e exclus sa scada sub 900 mb si da, Filipine ar trebui sa se pregateasca pentru ce e mai rau; totusi exista si o parte buna, si anume ca orasele mari se afla in sudul insulei, iar Megi e programat sa loveasca partea de nord. S-ar putea insa ca cel mai mare dezastru sa se intample in China, desi traiectoria se mai poate schimba pana atunci.

Imagine

Sus

MesajScris: Dum Oct 17, 2010 5:40 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Megi a ajuns la 895 mb! Arata impecabil...

Imagine

http://cimss.ssec.wisc.edu/tropic2/real ... 000&loop=0

Sus

MesajScris: Dum Oct 17, 2010 6:21 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

OMG 8O ... la ultima actualizare Megi are vanturi sustinute de 290 km/h cu rafale de 354 km/h 8O 8O 8O
De cand urmaresc activitatea tropicala n-am mai vazut un ciclon atat de intens, poate doar Wilma...

Sus

MesajScris: Lun Oct 18, 2010 12:11 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

A scazut la 890 mb. Presiunea neoficiala conform tehnicii Dvorak - 881 mb. Sa nu uitam, cea mai scazuta presiune inregistrata vreodata pe Terra - taifunul Tip cu 870 mb.
O sonda aruncata in Megi arata vanturi sustinute (la suprafata) pe un minut de 320 km/h, iar la inaltimi mai mari 359 km/h.

P.S. conform Joint Typhoon Warning Center, Megi are vanturi sustinute de 165 noduri pe ora, adica aproximativ 306 km/h. E ca si cum o tornada puternica F3 ar sufla continuu. Practic la viteza asta a vantului distrugerile sunt totale...

Sus

MesajScris: Lun Oct 18, 2010 3:09 am 
Neconectat
Admin
Admin

Megi va face landfall peste cateva ore in Provincia Isabela ( Luzon , Filipine ) . Cel mai mare oras care va experimenta categoria 5-a este Ilagan ( aprox . 131000 locuitori ) . Aceasta ar fi fost locatia perfecta pentru James Reynolds si nu Aparri , cum era evident inca de acu' 24 ore . Desi nu e bine sa judecam pe nimeni , mie personal mi-a facut o impresie proasta acest James Reynolds , prin acest gest de lasitate , de a nu se muta in pozitia perfecta ..... Atata timp cat modelele prognozau la unison o traiectorie mult mai sudica a taifunului , nu cred ca poate avea vreo scuza . Cu siguranta i-a fost frica sa incerce si ceva mai serios ..... chiar daca exista cateva cladiri in Ilagan care garantat vor supravietui la intensificari de 150mph , iar elevatia si distanta 20 km fata de tarm il feresc de absolut orice urma de talaz !

Sus

MesajScris: Lun Oct 18, 2010 8:23 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

El zice ca ar fi mers mai spre sud, numai ca era noapte si ii era frica sa nu ramana blocat pe drumurile de tara de pe acolo. :lol: Riiiight...

Revenind, Megi face acum landfall cu vanturi de 165 mph, cu 10 mph mai mult decat limita inferioara a categoriei 5.

Imagine

Sus

MesajScris: Lun Oct 18, 2010 10:01 am 
Neconectat
Admin
Admin

A fost bestial intr-adevar . 7.0 pe scara Dvorak la landfall 8O .

Andrei87 scrie:
El zice ca ar fi mers mai spre sud, numai ca era noapte si ii era frica sa nu ramana blocat pe drumurile de tara de pe acolo. :lol: Riiiight...

Nu trebuia sa mearga neaparat la tarm , putea folosi si drumurile nationale inland care leaga orasele mari , numai catre sud sa fi mers . Si alea-s garantat mai bune decat europenele noastre . Clar ca s-a ferit de taifun ..... Pacat ca a irosit atatia bani degeaba :lol: .

Sus

MesajScris: Lun Oct 18, 2010 10:31 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

CaTaLyN scrie:
Desi nu e bine sa judecam pe nimeni , mie personal mi-a facut o impresie proasta acest James Reynolds , prin acest gest de lasitate , de a nu se muta in pozitia perfecta ..... Atata timp cat modelele prognozau la unison o traiectorie mult mai sudica a taifunului , nu cred ca poate avea vreo scuza . Cu siguranta i-a fost frica sa incerce si ceva mai serios .....

e usor de vorbit din afara :P
te asigur ca ai fi facut cel putin la fel ca si el...(daca tot vorbim despre utopii) :wink:

Sus

MesajScris: Lun Oct 18, 2010 10:47 am 
Neconectat
Admin
Admin

doodoo scrie:
CaTaLyN scrie:
Desi nu e bine sa judecam pe nimeni , mie personal mi-a facut o impresie proasta acest James Reynolds , prin acest gest de lasitate , de a nu se muta in pozitia perfecta ..... Atata timp cat modelele prognozau la unison o traiectorie mult mai sudica a taifunului , nu cred ca poate avea vreo scuza . Cu siguranta i-a fost frica sa incerce si ceva mai serios .....

e usor de vorbit din afara :P
te asigur ca ai fi facut cel putin la fel ca si el...(daca tot vorbim despre utopii) :wink:

Nu ma cunosti suficient de bine ca sa vorbesti in locul meu :!:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 314 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]