forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Apr 30, 2026 8:13 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Anul 2012
MesajScris: Joi Dec 11, 2008 4:50 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Foarte multi dintre voi ati auzit probabil de atat-discutatul an "2012".In articolele care le-am citit , documentarele ce le-am vazut, se expun mai multe previziuni pt. 2012 , dintre care amintesc schimbarea radicala a climei , inversarea polilir magnetici , modificarea frecventei Shumann si altele.Haideti sa dezbatem putin aceste idei si sa gasim cele mai plauzibile teorii pt. ceea ce se spune ca va fi in acel an.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 11, 2008 5:02 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

speram sa depasim criza...sa ajungem pana acolo..:))))

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 11, 2008 6:31 pm 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Presupunand ca avem noroc si prindem 2012 :P ...am auzit atatea chestii despre anu asta, incat imi e clar ca e abureala. Daca nu e frecv. Schumann, e planeta Nibiru, daca nu e Nibiru, e planeta X, daca nu, e o cometa, sau se vine nush ce rasa...sa fim serioshi. Datzi un google la frecventza Schumann si o sa vedetzi ca e absolut inofensiva...si nu creste. Sunt curios sa vad dovezile cu care aia sustin afirmatia cu frecventza Schumann. Plus ca daca se accelera timpul, noi nu am fi observat asta, ca si noi am "functiona" mai repede/incet. Astronomii ar fi avut insa de furca din greu, presupunand ca timpul se modifica doar la nivelul Terrei. Si soarele ar fi rasarit la ore total aiurea.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 11, 2008 6:41 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Eu cred ca in 2012 o sa ne bage Rockefeller-ii cipuri sub piele. :lol: :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 11, 2008 6:56 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

faza cu frecventa Shumann nu o cred nici eu , dar faza cu schimbarea climei si inversarea polilor magnetici pare destul de solida.

Edit :

Postez aici un link catre un mini-documentar care demonstreaza faptul ca inversarea polilor magnetici este posibila si asta ar putea explica mult mai multe chestii.
http://www.youtube.com/watch?v=r75pXWJTCAs&feature=related

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 11, 2008 8:04 pm 
tot asa pocaliptic era 92 cand au devastat sporadicele , nici unu nu mai maraia ca se face si drege , asa si 2012 , o sa fie o agitatie extrema a ionizari aerului si cele mai afectate vor fi cele mai proaste transformatoare de baza metalica ca vor penetra in ele undele magnetice aiurea cauzate de mici probleme geomagnetice si se va arde ori exploda , prizele taranest ca de fiecare data cand se produce un cutremur sau ceva magnetic va mai tranti alte tansformatoare si sigurante pe teritoriu si ade si frigideru si tv din casa .. e chestie logica .

Revin pe radio ca aici se "coma" .. daca in 92-94 existau si inca exista mostre radio dx .. radio din anglia , tv din irak si pakistan , germani ce simteau canalul 2 de televizune australian cu 7 pe dreapta sus cu rosu , nu latvia 7 , nu , ala GROS cu sigla aia rosie si taiata la capete in 45°, si cu imaginea ce se aseamana cu a noastra cand dadea drumu la emitator cu cercul cu patratele si ceas. Pe rado in Am si Sw se auzeau chinezi de ziceai ca sunt langa , nu mai zic americani , aia in europa faceau legea pe TV si FM cu 2 sau 4 arce sporadice , sa facut si o prima receptie trans pacifica din china si japonia , in america de sud tv maroc si tv din australia .. astea sunt si vor fi mostre ca asa ceva se va repeta , deci pe anum 2012 .. maxima ionizare vom traio cu italieni in romania , muceala extrema de televiziuni in uif si fif , sporadic incontinuu , radio fm cu mare randament , cu pueri mici distante mari via tropo .. asteas cateva chesti ce se vor revedea .
Deci .. daca facutorul de indice creste mul , teoretic 10w emisi in 88-108 vor ajunge de la 5.8km naturali , la peste 87-92km
o statie de 100kw PAR deci 10kw , va avea peste 743km in linie directa .
sporadic nu mai o sa fie cu arabi .. lazal el samad ala de 2GW par .. nu , pai radio marina de la marea rosie , radio al sahar .. de la sud de marea rosie astea sunt ormale si bune pe aceste fenomene .

deja am simulat inca de pe acum cum ar fi sa creasca ionizarea pe Fo/F2 si am pregatit radare , oricum romania este "sub teroare in sud , deja nu mai suntem la iarna in fm NATURALA , deja asta este anormala , deci la o varza de propagare se deschide varianta a 2 de tropo aia de pana la 400km , asta e pura de vara si nici vorba de iarna .

am materiale filmate in noiembrie si acum in decembrie azi ..
TRT3 camluca kulesi si Radio Belgrad in bucuresti .. astea sunt mostre reale ca deja e inceputa activitatea asta .. nu cu mult dar se simte.

92/94 nu am idee daca se vor reporduce idem .. pe bune . intrebati cei cu antene de tv1 si tvr2 ce pateau in 92 , asta spre periferia de bucuresti si in sud de romania pe labga bucuresti .. o sa va ovalizati razand

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 12, 2008 1:53 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Puteai la fel de bine sa vorbesti in chineza, ca tot nu le am cu electronica :lol: ...dar din cat am reusit sa pricep...in '92 o groaza de semnale erau perturbate...o furtuna solara, cevA? Asta ar dura putzin, deci nush...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 12, 2008 3:03 am 
soare si geomagnetic , a durat nene , ca nu sa vazut TVR2 la coada bucurestiului , mai ales ca pe timpu ala dadea cu lampa aia care a venit cu protect si cu prospectu , deci radia aia "tziganeste: pe banda , si la sud , o bruia ba un arab ba o iordania tv ba un irib si asa mai departe .
PAI in 92 au crapat transformatoare cu tona , nu uit , atunci becurile luminau a misto pe sus , cand tare cand incet , oscila cum era activitatea , pai daca cqalculezi cei 11hz care dau in sus , si tranformatorul i capteaza , deja o ia la deal ca nu sti cum vin ciclele , si atunci incepe perturbarea celor 50hz si asa mai departe de aici incepe si tensiunea sa o ia la duda .

nui chineza

de ex , sporadic - o propagarea de un val noros ionic din strat E ,
Perturbare semnale langa emitator - strat deasupra tzari de e-skip , adica din noru ala cadea ca ploaia ce venea in el , el fiind oglinda !

am avut si in tzara la noi anu trecut asa ceva cand sa luat irib 2 color , am poze facute si am filmarea , cu aia am intrat in wikipedia , plus ca pe langa asta mai am dat si de ceva nou , ceva tare la cateva zile , face o eruptie , e-skp cu multe capete de nor , atunci incepe un fel de an tan te . sare din unu in altu , asa am luat se la tunisia spree alger si inclusiv maroc . am filmarea exacta cu ele ..
uiteo

http://www.youtube.com/watch?v=g21mb4D9lgQ la coada ai SNRT CHAIN si auzi cand zice de caine .. deci asta da dovada o mica "mirror" la ce fuse pe 92 .. dar in procentaj de misto . daca e de 28-32% sa zic sarumana ..
pai in 92 , ziua si prapadu . . o agitaie se produce de nus cate ori .. dar ia gandeste ca sporadic exista din timpuri . vara cand nu era radio sa simulat in pustietatea monatan a rusiei , si sa simtit fenomenul , "intrau valuri de pureci cand tare cand incet .. deci in preistoric daca te-ai intaorece in timp tot asa simteai e-skip vara .. facea pe nebunu cand incepea ionizarea aia sus si cand incepea sa cada arcul sproadic spre pamant .

e-skip cu intensitatea si distanta .. spune multe , daia "este o necunoscuta" pentru ca nu vrea sa se faca o harta , mapa , si alte alea cu el , deoarece are lagaturi si floricele fundulitie si alte alea. eu sunt cu oki pe ele ca pe mama buteliilor ca sa masor nu sa aud muzica , hai uneori mai raman si eu suprpins de o melodie si o inregistrez , dar in rest oki pe deciobelometru si s-metru aparate de masurat intesitatea semnelului receptioanat.

sti cum zic uni .. "abia astept sa traiesc sa vad si eu o hara cu sporadic , sa vad reproducerea" .. la anu si la multi ani europene si asa mai departe .. slanta si manaere

revenim la 2012 .. cate figuri sau produs pana acu , nu a mai clantzanit nimeni , si sa mers inainte noi nu dam inapoi , mergem fara fica ca nu patim nimic .. pentru ca nui decat o presupunere si o "mistocareala .. de la pocaitiu" si cei ce dau raspandirea .. auoooleeeu .. da da .. asa si in 200 .. ca se topesc dizolva .. si nu sa topit creeru si dizolvat limba in aia cu capu lor al dejtept . hehe
nu ne agitam , noi sa fim sanatosi

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 12, 2008 11:50 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

pai cred ca zvartoshu vrea sa ne spuna ca el ca radioamator simte foarte bine tendinta de scadere a campului magnetic terestru, ce pare sa prefigureze o schimbare de polaritate in viitorul apropiat, geologic vorbind :wink:
un camp magnetic mai slab lasa vantul solar sa perturbe mai puternic ionosfera, nu?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 12, 2008 5:52 pm 
iceage scrie:
pai cred ca zvartoshu vrea sa ne spuna ca el ca radioamator simte foarte bine tendinta de scadere a campului magnetic terestru, ce pare sa prefigureze o schimbare de polaritate in viitorul apropiat, geologic vorbind :wink:
un camp magnetic mai slab lasa vantul solar sa perturbe mai puternic ionosfera, nu?

campul magnetic terestru este constant si fluctuatile sunt insesizabile .
haha :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 12, 2008 5:54 pm 
oricum nu s-a mai ajuns la geomagnetic storm de multicica vreme
si atunci cand aveam cam apar momente de blank radio
sa vezi ce o sa pice comunicatiile cu satelitii in 2011-2012..
sa vezi ovalizarea rasului
hai sa analizam
un camp geomagnetic constant si un flux solar puternic cu radiatii cu raze X...este ideal pentru reflexii ionosferice .. deci ce zicem 92 in floare

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 12, 2008 6:42 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

...
Citat:
frecventa Schumann
auzi batrani ca vorbesc, cum ca s-a scurtat ziua, ca pe vremea lor ziua era mai lunga...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 12, 2008 7:58 pm 
mai e ceva ciudat , soarele e mai scazut in lumina fata de ani 80 , bunicamiu fiind un om ce lucra in camp a vazut cu ochi lui ca seninul uneori vara capata parca amurg , ceva iesit din comun .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 12, 2008 8:14 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Daca frecventa Shumann creste , iar timpul scade , diferenta pe care oamenii o resimt se manifesta psihi si nu fizic. Creierul nu se adapteaza usor la modificari temporale , iar din punctul de vedere al omului se resimte o criza de timp.Pana la urma urmei timpul nu este altceva decat vibratia atomilor ( particulelor sub-atomice ) , iar la -273,1 grade celsius ( 0 grade K ) timpul se opreste , inceteaza orice miscare sau vibratie in materie , dar pana acum nimeni nu a reusit sa produca artificial temperatura asta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 12, 2008 10:51 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

soarele e neobisnuit de linistit acum

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]