forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Apr 27, 2026 1:50 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5251 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 351  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Europa
MesajScris: Mie Feb 16, 2011 6:30 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

eu niciodata..:D,nici n-am pus intrebarea, credeam ca se referea la lunile feb si martie..:D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 16, 2011 6:35 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

La noi se foloseste in vorbirea curenta "Cand scapam de iarna asta?; Ohoo, stai sa trecem de 15 martie, caci acuma urmeaza fe-marte". :)

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Mie Feb 16, 2011 8:36 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Neaceasca85 scrie:
Fe-martie este denumita in sud mai ales prima jumatate a lunii martie, caci se crede ca e de fapt sfarsitul lui februarie luna care oricum e mai scurta. :lol:

Eu stiam ca "fe-martie" zice tiganul, spune "fe" pentru ca este speriat de auzul lunii "februarie", stiind-o o luna dura de iarna si tiganul fiind nomad; astfel prescurteaza numele lunii ca sa ajunga mai usor la martie si sa nu-l ia cu frisoane. :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 16, 2011 8:37 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Pai cum multi din sud sunt tigani, e logic sa avem si astfel de influente. :lol:

Sus

MesajScris: Mie Feb 16, 2011 9:18 pm 
Tigani jegosi.....cocalari ....la Bucuresti avem toate tipurile..... :evil:

Sus

MesajScris: Mie Feb 16, 2011 9:35 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

"cocalar" e un termen mai amplu; tu in special n-ar trebui sa-l folosesti :wink:

Sus

MesajScris: Mie Feb 16, 2011 10:06 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

da, si eu stiu ca fe-martie vine de la tigani :mrgreen: explicatia lui Andrei o stiam si eu

Sus

MesajScris: Mie Feb 16, 2011 10:29 pm 
Andrei87 scrie:
"cocalar" e un termen mai amplu; tu in special n-ar trebui sa-l folosesti :wink:

De ce? :lol: ..

Sus

MesajScris: Vin Feb 18, 2011 12:31 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

tot NE europei este ingropat eminamente in zapada :!:

helsinki 78cm
moscova 55cm

Sus

MesajScris: Vin Feb 18, 2011 9:54 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

pai la helsinki stratul nu a scazut sub 50 cm cam de la Craciun, cu un maxim de 81 cm pe 9 feb, si are strat continuu de la mijlocul lui noiembrie...cam dura iarna chiar si pentru ei

Sus

MesajScris: Dum Feb 20, 2011 7:32 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

pai decembrie a fost cel mai rece din istorie pt toata scandinavia.....Pana la urma din cate vad s-a dus naibii ninsoarea.Cel putin la mures e asa cum am spus ca va fi.Punga de aer cald foehnizat si-a facut treaba,in schimb e randul moldovei sa aiba iarna.Acum s-au inversat rolurile de la sfarsitul lunii trecute.In schimb am fost dupa ceva actiune pe la altii...:D,o ploaie inghetata cum n-am vazut niciodata la sarbi,imediat dupa granita de la moravita a inceput la vreo 10km si a tinut vreo 15km portiunea de gheata pana putin dupa Vrsac,probabil catalyn a mai vazut asa strat gros de gheata la toplita,apoi niste ploi,de fapt ce ploi,un adevarat potop pe tarmul muntenegrean,n-am mai vazut niciodata atata apa cazuta in cateva ore,in jur la 150mm in 6-8 ore,descarcari electrice cum rar se vad pe la mures si vara,apoi vant teribil pe tarmul croat,la ora 21 s-a decis inchiderea atat a drumului national de pe tarm cat si a autostrazii pe o portiune de 80km,unde se intalnea muntele cu marea si vantul depasea la rafala 130km/h,cel putin asa arata pe un panou >130km/h.A 2-a zi insa a fost vreme de stat in tricou...:D.Apoi,totul ok,pana la oradea cand asa ca din senin,a aparut zapada,si daca la vama avea vreo 2-3cm la iesirea din orate spre cluj avea in jur de 10-12cm,pana putin dupa huedin,cand din nou a disparut

Sus

MesajScris: Lun Feb 21, 2011 1:33 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

da ce-ai cautat pe acolo?
probabil pe tarmul croat ai prins un eveniment notabil de vant bora

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 21, 2011 3:28 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Mircea Badea nu s-ar fi incumetat sa traverseze in diagonala Land of Choice pentru a iesi cu masina in afara ca face atac cerebral, asa ca se vede rabdarea de ardelean a lui Sorin. :lol:

Sus

MesajScris: Lun Feb 21, 2011 10:37 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

exact asa scria si pe panouri.triunghi rosu,semnu ! si bora >130km/h.Tara am traversat-o in toate directiile..drumurile sunt execrabile cam peste tot,nu se poate spune ca sunt mai bune in ardeal,sau mai bune in moldova sau oltenia...proaste peste tot,mai prinzi si sfarsit de iarna,cand inca n-au apucat sa le plombeze,ai impresia ca a fost vreun razboi de curand.Eu tot stau si ma mir cum naiba numa la noi se strica drumurile iarna,adica eram prin munti prin serbia si bosnia,bosnia o tara 80% muntoasa,am trecut prin vreo 60-70 de tuneluri pe o distanta de 100km,in romania n-o sa vedem niciodata asa ceva,si nici macar o groapa,nici in tuneluri,sau denivelari sa te lovesti de plafonu masinii...nimic.Singura tara unde am mai vazut drumuri ca la noi e bulgaria,insa aia au turism si autostrazi.Serbia si bosnia ca infrastructura sunt mult peste noi,iar croatia sau ungaria la zeci de ani diferenta,si in afara de ungaria niciuna nu e in ue.Ce-am cautat pe acolo??..:D,greu de spus,vroiam sa le vizitesc demult,dar cu serviciu tot n-am avut cand.Acum fiind in pauza si in cautare de altceva,am profitat cateva zile,am vazut ca se anunta si vreme cat se poate de interesanta,m-am suit in masina si gata..:D

Sus

MesajScris: Lun Feb 21, 2011 10:52 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

8O wow 8O
ne-ai lasat gura casca...nici nu stiam ca ai plecat din ms, daramite din tara 8O

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5251 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 351  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]