forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Mai 01, 2026 3:05 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13183 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 879  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in CLUJ
MesajScris: Dum Feb 27, 2011 11:19 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Pai avem asa, in centru, atitudine medie oras vs alt. statie meteo:
____Blaj _______Turda_______Tarnaveni
260 vs 334 ||| 315 vs 430 ||| 300 vs 524

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 11:55 am 
doodoo scrie:
eugenraduoradea scrie:
Altitudine : 410 m

asta e fals in acte publice 8O 8O 8O

această altitudine se găseşte pe site-ul wunderground pentru zona aeroportuară, din câte am observat eu când am fost la Cluj, în noiembrie, anul trecut, altimetrul meu personal indica o valoare de 310 metri în zona aeroportului, mult mai jos decât în oraş, probabil că s-or fi gândit la dealul Feleacului sau dealurile din zonă...
din ce se vede pe google earth, la Cluj, diferenţa de nivel este de 200 de metri, în zona centrală altitudinea se situează între 330 şi 360 de metri iar pe dealurile din jur, mai ales înspre Feleac se ajunge la peste 500 de metri
dacă luăm Clujul ca zonă metropolitană cotele de altitudine cresc şi mai mult...

Ultima oară modificat de eugenraduoradea pe Dum Feb 27, 2011 12:03 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 11:59 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

tg mures alt medie 330m,alt statie 309m.Poate asta explica unele mici probleme legate de medii,minime,maxime,prezenta strat de zapada,ceata..etc.Cel mai inalt punct al orasului,platoul cornesti are 482m,acolo se afla gradina zoologica,o asa zisa partie de schi,pana la urma a iesit un fel de partie pt copii care se dau cu ceva colace.Acolo prezenta stratului de zapada este asemanatoare cu cluju,turda sau tarnaveni,adica se formeaza mai repede decat la statie,e mai gros si persista de multe ori zile bune dupa ce la statie nu mai e nimic sau doar petice.La mures de cand s-a infiintat statia asta s-a vrut,o statie de lunca reprentativa pt zona,pt ca exista 3 statii de deal,batos,sarmas si tarnaveni-bobohalma.In zona clujului exista statie de lunca reprezentativa la dej,si atunci s-a preferat statie de deal pt cluj si turda

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 12:04 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

eugenraduoradea scrie:
doodoo scrie:
eugenraduoradea scrie:
Altitudine : 410 m

asta e fals in acte publice 8O 8O 8O

această altitudine se găseşte pe site-ul wunderground pentru zona aeroportuară, din câte am observat eu când am fost la Cluj, în noiembrie, anul trecut, altimetrul meu personal indica o valoare de 310 metri în zona aeroportului, mult mai jos decât în oraş, probabil că s-or fi gândit la dealul Feleacului sau dealurile din zonă...

la cluj din cate stiu eu,poate ma va corecta vreun bastinas..:D avem asa.Alt medie 360m,alt statie 410m,alt aeroport 330m.Cel mai inalt punct al orasului daca nu ma insel e la sensul giratoriu de pe calea turzii,aproape de iesire,acolo ajunge pe la 500m altitudinea

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 12:11 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Conform meteorologie.ro (vremea la aeroporturi): Starea vremii pe aeroportul Cluj
Cluj-Napoca, Romania (LRCL) 46-47N 023-34E 413M :wink:

dupa alte surse (mai exacte?) aeroportul este la 415m:
http://www.boeing.com/commercial/noise/cluj.html

Ultima oară modificat de iceage pe Dum Feb 27, 2011 12:13 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 12:12 pm 
dacă ar fi să ne ghidăm după altitudine, multe dintre staţiile meteo din România, din marile oraşe, se află la nişte altitudini reprezentative pt zone deluroase
după cum se observă de multe ori în aceste zone mai intervine şi inversiunea termică sau dimpotrivă se cantonează mase de aer foarte rece, reprezentative pentru Miercurea Ciuc, Joseni, Sf Gheorghe sau Braşov, Făgăraş...

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 12:15 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

in mod normal, daca e sa tinem cont de etajarea echilibrata a reliefului romanesc, cu cca 30% alocate tututor formelor de relief, ar trebui ca o treime din statii sa fie de deal, o treime de campie si restul de munte...

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 12:18 pm 
11
METAR

-4°C
Ceaţă
Umiditatea: 97%
Punctul de rouă: -5 °C
Vânt: 4 km/h / din nord
Rafale de vânt: -
Presiunea: 1022 hPa (Presiunea în creştere)
Vizibilitatea: 4.0 kilometri
UV: 1

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 12:20 pm 
iceage scrie:
Conform meteorologie.ro (vremea la aeroporturi): Starea vremii pe aeroportul Cluj
Cluj-Napoca, Romania (LRCL) 46-47N 023-34E 413M :wink:

dupa alte surse (mai exacte?) aeroportul este la 415m:
http://www.boeing.com/commercial/noise/cluj.html

pe google earth altitudinea la care se află aeroportul din Cluj, pistă şi clădiri este de 308-310 metri, nu am niciun motiv să cred că ceea ce se vede pe google earth este inexact...

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 12:37 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Corectie: 1035 ft = 315 m si nu 415 m
Ramane deci ca trebuie revizuita informatia de pe site-ul nostru (413m)... :mrgreen:

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 12:41 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

pt sud si est nu stiu cum sta treaba pt ca nu m-a interesat foarte tare,dar pt ardeal statiile sunt in mare statii de deal si de munte,cele din depresiuni sunt amplasate in lunca,pt a fi reprezentative pt depresiune,un motiv pt care s-a mutat statia de la gheorgheni la joseni.Din cate stiu eu,statii pe care le-am vazut,am trecut pe langa ele sau am intrebat de ele ar fi asa: Statii de lunca sau depresiune: Brasov,Sf.Gheorghe,Tg-Secuiesc,Joseni,Miercurea-Ciuc,Fagaras,Alba-Iulia,Sebes,Dumbraveni,Tg-Mures,Blaj,Dej,Toplita.Exista 2 statii,Bistrita si Sibiu,care nu sunt in lunca,dar sunt amplasate in zonele mai joase fata de relieful care le inconjoara,ceea ce permite scaderi puternice de temperatura asemanatoare cu zonele de lunca sau depresiunie,insa au o mult mai mica frecventa a cetii.Statii de deal: Odorheiu Secuiesc,Boita,Turda,Cluj,Sarmas,Tarnaveni-Bobohalma,Batos,Huedin,Zalau,Baraolt.

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 1:07 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Din cate stiu Fagetul este cartier al Clujului, iar cea mai inalta casa din Faget e pe la 685 m. Daca e sa luam ca referinta cartierele de blocuri, Zorilor are cel mai inalt bloc pe la 475 m. Blocul meu e cam la 465 m. In schimb cel mai jos punct din Cluj e la iesirea din cartierul Someseni spre Dej, vreo 310 m.

Mai pun 2 filmulete, unul cu ninsoarea moderata din seara de 23 feb
http://www.vplay.ro/watch/6iq61q6n/
si celelalt cu ninsoarea tot moderata din 25 feb, la 5 dimineata
http://www.vplay.ro/watch/kf9bergj/

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 1:11 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

sorifin scrie:
Statii de deal: [...]Huedin,Zalau

deci asa se explica stratul mare de zapada din aceste doua locatii...Huedinul a avut chiar 29 cm zilele astea...

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 1:13 pm 
12
METAR

-3°C
Ceaţă
Umiditatea: 89%
Punctul de rouă: -4 °C
Vânt: 4 km/h / din NV
Rafale de vânt: -
Presiunea: 1021 hPa (Presiunea stabilă)
Vizibilitatea: 4.0 kilometri
UV: 1

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 1:36 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Andrei87 scrie:
sorifin scrie:
Statii de deal: [...]Huedin,Zalau

deci asa se explica stratul mare de zapada din aceste doua locatii...Huedinul a avut chiar 29 cm zilele astea...

si in ianuarie a avut peste 30cm daca nu ma insel huedinul.,apoi cand a venit caldura a fost locatia cu cea mai rapida topire.Zapada s-a dus cu vreo 7-8 zile mai repede decat in cluj.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13183 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 879  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]