forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Mai 01, 2026 3:10 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13183 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 879  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in CLUJ
MesajScris: Dum Feb 27, 2011 1:37 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Si cum se clasifica daca e de deal sau lunca, pentru ca la Blaj statia e mai mult mai sus fata de oras? Cred ca acolo statia poate fi trecuta de deal, pentru ca si zona e la o altitudine ma scazuta. La mine ar fi reprezentativa statia de la Dumbraveni (318m), de vreme ce altitudinea medie a Mediasului este de 320m.

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 1:48 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

statia de la blaj e in afara orasului,mai sus de acesta dar pe malul tarnavei mari,intro zona ceva mai inalta decat orasul,dar nu se poate spune ca e deal.Adica nu stiu...eu am pus-o la lunca fiind pe malul apei,apa care coboara apoi rapid spre punctul de minim unde se uneste cu tarnava mica chiar la intrare in blaj.Oricum statia are un climat de statie de lunca nicidecum de deal,la blaj de multe ori e ultima zona de unde se duce ceata,atunci cand se formeaza pe cursurile tarnavelor si muresului...

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 2:10 pm 
steaua scrie:
Si cum se clasifica daca e de deal sau lunca, pentru ca la Blaj statia e mai mult mai sus fata de oras? Cred ca acolo statia poate fi trecuta de deal, pentru ca si zona e la o altitudine ma scazuta. La mine ar fi reprezentativa statia de la Dumbraveni (318m), de vreme ce altitudinea medie a Mediasului este de 320m.

din câte îmi amintesc şi Mediaşul are în zonă nişte dealuri de n-ai treabă, atât la venirea dinspre Târnăveni cât şi la plecarea spre Sibiu, cobori când vii de la Târnăveni o grămadă şi apoi urci iar când mergi spre Copşa Mică

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 2:14 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

eugenraduoradea scrie:
din câte îmi amintesc şi Mediaşul are în zonă nişte dealuri de n-ai treabă, atât la venirea dinspre Târnăveni cât şi la plecarea spre Sibiu, cobori când vii de la Târnăveni o grămadă şi apoi urci iar când mergi spre Copşa Mică

Da, sta bine la acest capitol. Pacat ca nu ne ajuta la severitatea fenomenelor meteo. :)

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 2:20 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

dealul de la intrare in medias dinspre tarnaveni are aproximativ 500m inaltime.Pe un asemenea deal se afla statia tarnaveni-bobohalma,si orasul tarnaveni fiind cam la aceeasi altitudine cu mediasu.Probabil ca de multe ori se intampla sa ninga acolo sus si jos in oras sa ploaie,sau sa aiba un strat de zapada cu cativa cm mai mare decat orasul...

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 2:56 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

524 m are statia de la Tarnaveni-Bobohalma (Bobohalma - unul din cele mai izolate sate din cate pot exista), iar orasul Tarnaveni propriu-zis are vreo 280 m, deci o diferenta enorma de aproape 250 m intre statie si oras; statia este total nereprezentativa pentru oras, si intr-adevar 250 m pot face diferenta nu numai intre lapovita si ninsoare ci si intre ploaie si ninsoare.

Loop de 36 h ale ninsorilor din vest, 24.02 ora 06 UTC - 25.02 ora 18 UTC:

Imagine

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 3:01 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Interesant cum s-au amplificat in 25 dimineata, pe traiectoria S-N.

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 3:08 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

mai degraba se-nv,iar partea estica a apusenilor a luat grosu,contrar mersului normal al lucrurilor,cand fronturile vin din vest si partea estica,de la cluj pana la alba nu primeste mai nimic,doar ramasite

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 3:09 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Da, chiar acum cautam niste imagini satelitare VIS, pt ca sunt aproape sigur ca ninsorile dintre orele 08-11 au fost produse din Cb

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 3:14 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

sorifin scrie:
mai degraba se-nv,iar partea estica a apusenilor a luat grosu,contrar mersului normal al lucrurilor,cand fronturile vin din vest si partea estica,de la cluj pana la alba nu primeste mai nimic,doar ramasite

Initial a fost S-N, chiar SV-NE, majoritatea averselor de ninsoare in zona Cluj au venit pe traiectorie S-N. De fapt umiditatea ce le-a provocat a venit tocmai din Bulgaria, si au avut o deplasare foarte rapida si independenta de restul ninsorilor "steady" din vest.

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 3:17 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

exact cum iti spuneam ca a fost la mures anu trecut in 13-14 februarie.Nu mai stiu cine a pus o poza de pe postavaru,de unde se vedea Cb de la noi ce negru era.Si a inceput de la petice in dupa-amiaza de 13 feb,cu niste fulgi uriasi,exista filmarile facute de catalyn,si a continuat pana a 2-a zi la amiaz,cand s-au atins 25-26cm,oficial 19cm.Din pacate atunci conditiile nu au fost asa ca acum,astfel ca tot stratul s-a dus in 6 zile si am avut o singura dimineata cu -10 grade.De fapt n-as baga mana-n foc pt mai mult de 6-7 zile cu strat nici pt voi..

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 3:19 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

eu am pus poza aia :)
as zice ca e 2-1 pt noi, in 12 feb 2009 noi am avut 25 cm si voi ati luat praful de pe toba, in 13 feb 2010 noi am avut fulguiala iar voi ninsoare beton 20 cm, iar acum noi ninsoare sanatoasa, 18 cm, iar voi din nou praful de pe toba :D

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 5:58 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

sorifin scrie:
la cluj din cate stiu eu,poate ma va corecta vreun bastinas..:D avem asa.Alt medie 360m,alt statie 410m,alt aeroport 330m.Cel mai inalt punct al orasului daca nu ma insel e la sensul giratoriu de pe calea turzii,aproape de iesire,acolo ajunge pe la 500m altitudinea

CORECT...restul sunt prostii, cu aeroportul pus pe deal :lol: :lol: :lol: omg

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 6:29 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Andrei87 scrie:
eu am pus poza aia :)
as zice ca e 2-1 pt noi, in 12 feb 2009 noi am avut 25 cm si voi ati luat praful de pe toba, in 13 feb 2010 noi am avut fulguiala iar voi ninsoare beton 20 cm, iar acum noi ninsoare sanatoasa, 18 cm, iar voi din nou praful de pe toba :D

..:D e 2-1 la luna februarie sa zicem.Iarna asta cred ca tot 2-1 ar fi.Adica in decembrie voi 6-7cm,noi 16-17,in ianuarie s-a facut 1-1,iar acum 2-1..:D.

Sus

MesajScris: Dum Feb 27, 2011 7:20 pm 
18
METAR

0°C
Ceaţă
Umiditatea: 71%
Punctul de rouă: -3 °C
Vânt: 4 km/h / din est
Rafale de vânt: -
Presiunea: 1020 hPa (Presiunea stabilă)
Vizibilitatea: 4.0 kilometri
UV:-

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13183 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 879  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]