forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Mai 25, 2026 11:34 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 475 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 32  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cutremure
MesajScris: Dum Mai 01, 2011 10:14 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cutremur de 4,9 grade Richter in Vrancea. La Bucuresti cred ca s-a simtit foarte slab. http://stirileprotv.ro/stiri/actualitat ... ldova.html

Sus

MesajScris: Dum Mai 01, 2011 11:15 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Regiune ROMANIA - Vrancea
Latitudine 45.58N
Longitudine 26.46E
Adancime 137 km
Magnitudine ml=4.9
Intensitate epicentrala IV
Orase apropiate Gura Teghii (5km),Lopatari (9km),Nereju (15km),Manzalesti (16km),Siriu (20km)

Era de asteptat un cutremur cat de cat perceptibil in zona Vrancea, care nu s-a mai produs de ceva timp.
Intensitatea pe scara mercalli (shakemap):
Imagine
sursa: http://scomp.infp.ro/~shake/shakemap/77 ... nsity.html

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 01, 2011 2:35 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Deci 4,9 la 5 si 24 dimineata, dormeam bustean, oricum la mine se simte de la 5,5 R in sus, sub aceasta valoare nu exista.

PS: nimic nici pe camerele mele de supraveghere. :D Am una care este langa un raft cu sticle alcoolice, acolo trebuie sa se vada cand misca ceva. :lol:

Sus

MesajScris: Mar Oct 04, 2011 8:25 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Un cutremur moderat s-a produs in aceasta dimineata la ora 05:40 in zona Vrancea. Cutremurul s-a simtit in sudul si sud estul tarii.

Detalii despre cutremur:
Regiune ROMANIA - Vrancea
Latitudine 45.54N
Longitudine 26.46E
Adancime 134 km
Magnitudine ml=4.8
Intensitate epicentrala IV
Orase apropiate Lopatari (8km),Gura Teghii (9km),Manzalesti (14km),Siriu (19km),Nereju (19km)

Intensitate:

Imagine

Sus

MesajScris: Mar Oct 04, 2011 12:51 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cutremurul din dimineata de marti, 4 octombrie 2011 s-a simtit destul de puternic la Bucuresti.
Eu stau la etajul 4 si am resimtit destul de tare seismul, deoarece s-a intamplat sa nu dorm in acel moment. M-am speriat putin, dar am realizat ca a fost doar un cutremur slab. http://stirileprotv.ro/stiri/actualitat ... itala.html
http://www.ziaresireviste.ro/index.php? ... &&id=59473

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 04, 2011 2:51 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Spre deosebire de muulte cutremure de 5 si peste de care nu am avut habar, inclusiv cel de 4,8 R din iunie 2010 cel de astazi l-am simtit prin faptul ca am fost trezit de usile glisante ale sifonierului care au facut zgomot timp de 2 secunde, ziceam ca mi s-a parut dar apoi cand am zgaltait eu de sifonier si am auzit idem am zis clar a fost ceva, am aprins TV-ul toate crawl-urile erau in reluare fara nici o informatie noua, abia pe la ora 13 mi s-a confirmat la stiri.

4,8 R dar cred ca magnitudinea de moment a trecut de 5, am crezut ca a avut 5,5 sau minim 5,3.

Sus

MesajScris: Mie Oct 05, 2011 1:24 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Spunea seful de la IRSA ("institutul privat de seismologie") ca incepe sa creasca activitatea seismica a Vrancei, dupa perioada mai calma 2006-2010, in care s-a acumulat energie si n-ar fi exclus ca pana la sfarsitul anului sa se produca un cutremur de 6 pe richter. Urmeaza acum sa vina cineva de la INFP si sa-l contrazica. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 05, 2011 1:29 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Un 6 nu m-ar deranja deloc dar sa vina cand sunt treaz, cel mai tare ar fi in timpul emisiunii lui Badea, m-as kka pe mine de ras ca oricum intai vine unda la Bucale apoi ajunge la mine sa ma tin bine de scaun. :lol:

Sus

MesajScris: Mie Oct 05, 2011 1:36 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Sa-l vezi cum sare pe bec, el care face pe duru`! :P

Sus

MesajScris: Mie Oct 05, 2011 9:33 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Pana in acest moment nu au fost replici, cu toate ca nu este neaparat sa fie in cazul cutremurelor produse la asemenea adancimi. Totusi, cutremurul de fata poate fi un precursor, iar in urmatoarea perioada sau in urmatoarele luni sa vina socul principal.

Sus

MesajScris: Mie Oct 05, 2011 10:23 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Se simt cutremurele din Vrancea asa bine la Slatina?

Sus

MesajScris: Mie Oct 05, 2011 11:02 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

N-am simtit niciodata un cutremur.Sunt curios cum se simte, desi e o curiozitate limitata...:D

Sus

MesajScris: Mie Oct 05, 2011 11:26 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Eu am simtit cutremurul din Constanta de pe 5 august 2009, de ziua mea. :) Primul si ultimul. Nu a fost cu zgomot, dar de exemplu patul in care stateam parca plutea, glisa pe parchet, dar fara zgomot, si mi-am zis ce naiba?! :lol: Era o senzatie ca atunci cand ai febra mare si simti ca se misca patul cu tine. Cand am vazut perdeaua de la geam ca se zgaltaie in mod nenatural, in sus si in jos, am stiut ca e cutremur, dar nu mi s-a parut chiar asa puternic, ulterior am aflat ca a fost 5,8 pe Richter (pe falia Shabla, la cativa km de Vama Veche). Poate daca stateam la un etaj mai superior, gen 10, mi s-ar fi parut mai tare. Evident, aici intervine si vibratia naturala a cladirii, daca e in sincron cu undele seismice atunci e mai nasol.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 05, 2011 12:28 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Andrei87 scrie:
Se simt cutremurele din Vrancea asa bine la Slatina?

Mai slab ca in Bucuresti, asta e clar, n-am simtit decat pe cel de 5,5 R din 26 aprilie 2009, pe pervazul geamului, foarte slab, ziceai ca trece un camion, in 1977 nu a picat nici un bloc asa ca nu ma ingrijorez de acest aspect, la casa e mult mai safe oricum. Fratele meu nu mai e bucurestean asa ca daca Vrancea vrea sa shake it baby eu ii dau voie. :twisted:

Nu sunt sigur daca la peste 7 R se ia curentul si in Ardeal, la mine e 100% clar ca se ia in tot orasul si daca e noapte ramai orb, ba chiar in 1977 s-a luat putin inainte de cele mai violente miscari, pana ajunge unda aici se cam da shutdown-ul la sistemul energetic. La 6 R din 2004 nici cea mai mica fluctuatie nu a avut in Bucale, de asta am si zis ca sigur e slab cutremurul si nu unul serios, desi blocul s-a miscat zdravan si a spart borcane cu bulion in debara.

Deci pentru fun la emisiunea lui Badea vreau maxim 6,5 R ca sa fiu sigur ca il vad, sa nu se ia curentul la mine sau la el. :lol:

Sus

MesajScris: Mie Oct 05, 2011 1:43 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

In '77 s-a simtit si la Mures.Mi-au spus ai mei, dar foarte foarte slab, nici nu si-au dat seama ce e pana cand n-au auzit la radio ca a fost cutremur mare.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 475 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 32  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]