pai cum sa nu ma enervez, daca timp de cateva minute bune eu m-am ocupat cu asa ceva, o raza "fascinanta" care patrundea in nori...la momentul respectiv mi se parea misto, si desi vedeam fulgerele la vest, am zis ca am timp destul sa le fotografiez si pe ele...dar de unde sa stiu ca sistemul se va misca atat de repede...

cand in sfarsit m-am hotarat sa pozez si eu furtuna care conta, era prea tarziu, deja se apropia mult prea repede si isi cam pierduse din trasnete, desi avea multe fulgere inca, astfel n-am prins nici un trasnet. Ma pierdusem cu firea, pentru ca eram plin de nervi deja, si nu ma gaseam setarile optime pentru aparat (plus ca am uitat ca setasem imaginea pe 2mb, de la timelapse-ul precedent), imaginile au iesit naspa, dar macar se poate distinge cat de cat conturul furtunii...

e incredibil cat de repede se deplasa, intre pozele cu expunere lunga cam la 30 de secunde furtuna avansa cam 1 km...deci cel putin 2 km/minut

aici deja ajunse in Manastur...

...si eu trebuia sa ma adapostesc pentru ca eram super expus, fulgera la secunda si chiar daca nu prea erau trasnete nu vroiam sa risc; perdeaua de ploaie era cam la 2 km acuma

m-am adapostit intr-un garaj, noroc cu garajul pentru ca nu era alt adapost in zona, toate blocurile aveau interfon...

deja eram sictirit si am pus aparatul pe auto, poate mai prind ceva anvil crawlers...afara inca ploua tare

eram atat de sictirit incat nu am mai pus aparatul pe trepied, am facut pozele din mana, si normal ca au iesit miscate rau; pe auto el isi seteaza singur un timp de expunere lung de cateva secunde noaptea...

unul mai bunicel un pic, si singura imagine procesata de aici, imaginea originala era supraexpusa si a trebuit s-o fac mai intunecata...

Cam asta...date tehnice viteza maxima 106 km/h, 31 mm de apa, grindina de 1,5 cm (mai mult dupa spusele unora). Supercelula devenita ecou arcuit chiar inainte de Cluj, undeva prin Gilau. De-aia am si prins noi vitezele maxime ale vantului.

Daca ramaneam acasa probabil vorba lui doodoo, as fi avut o vedere mult mai epica a brazilor care se indoiau si a perdelelor de ploaie batute de vant care s-ar fi vazut super marfa, chiar epic probabil, in lumina lampadarelor stradale...si s-ar fi prins si pe camera...e foarte trist sa stii ca ai pierdut asa ceva...e ca si cum ai avea biletul castigator la loto in mana si ti-ar scapa intr-o gaura de canalizare...e un sentiment care te macina...