forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Sâm Mai 02, 2026 8:11 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13183 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 879  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in CLUJ
MesajScris: Mar Iun 21, 2011 10:21 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

De tricou merge si la 15 grade sa indur pana la autobuz pt ca stiu ca dupa amiaza va fi cald, dar deja la 7 grade iti cloncane dintii si daca umbli 100m in tricou. In schimb alergatul il fac pe orice temperatura. In 2009 am alergat la Bucuresti un maraton(42 km) la 7 grade si burnita, in sorti si maieu.

Sus

MesajScris: Mar Iun 21, 2011 10:38 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Alergi maratonul :?:
Respect... 8O

Sus

MesajScris: Mar Iun 21, 2011 10:50 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Multumesc. :) Ma descurc decent pentru un batran, 2h 53min am record... :lol:
Aici apar si eu, la sec 29 si 59 :lol: http://www.youtube.com/watch?v=nGCrUMs3vEs ca sa va faceti o idee cat de naspa era vremea...

Sus

MesajScris: Mie Iun 22, 2011 8:57 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

CLUJ
Tmed 22 iun = Tmed 21 iun + 6c 8O 8O 8O
(foarte putin sta vremea la valori normale dupa trecerea unui front mai rece, de fapt tot mai putin si mai putin) :evil: :evil: :evil:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 23, 2011 2:15 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

De ce ti-e frica nu scapi, tot iti vei lua AC, macar pe masina unde e mai greu ca trebuie sa iei si o masina impreuna cu AC-ul. :lol:

Baga-te frate in Rabla ceva, sa nu mai vad Dacii comuniste pe sosele la cata viata amara mi-au facut, vreau sa moara Daciile, sa le vad topite, sa ramana de la Logan in sus. :mrgreen:

Dupa frontul mega-rece, dat cu freon la cat de rece va fi, cred ca se va sta macar 1 saptamana intreaga la valori normale, vor scadea un pic vanzarile de AC-uri. :lol:

Sus

MesajScris: Joi Iun 23, 2011 6:49 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

33 de grade azi in Cluj, destul de cald, posibil sa ramana cea mai crescuta temperatura de vara asta; anul trecut au fost 33,4 din ce imi amintesc pe 13 iunie, temperatura care a ramas cea mai mare din 2010. Au cam subestimat modelele temperaturile. Din pacate umiditatea e mica, 30%, slabutz pentru furtuni (desi se dezvolta ceva la nord); nu se simte disconfort termic decat daca stai mult in soare.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 23, 2011 7:00 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Cred ca aerul e uscat si la mine, cerul e limpede, nu ma simt prea prost desi sunt 26,5 grade in camera, la AC-uri nu prea curge apa, pai frate anul trecut nu vedeam cerul de pacla si praf saharian, turbam de cald in casa si apa curgea jet la AC. Iata de ce nu vor fi furtuni desi se va raci draconic, e prea uscat aerul. :evil:

Sus

MesajScris: Vin Iun 24, 2011 12:46 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Deja turbez. Nu stiu cum mama naibii se schimba culorile la camera mea desi setarile sunt manuale, fixe, incluzand white balance-ul. O imagine are culori calde, alta la 5 secunde dupa are culori reci si tot asa. Nu mai stiu ce sa fac. :( Inca cred ca are legatura cu AF/MF, dar nu am idee cum s-o rezolv. Mai intreb si pe alte forumuri.
Am incercat un timelapse la celula de la nord de Cluj (de fapt cred ca supercelula LP), dar nu mi-a iesit prea grozav, unu la mana pt ca are culorile tot schimbate, apoi a batut destul de tare vantul si trepiedul meu cu picioarele ca spitele de la umbrela evident ca nu era stabil si se misca cativa mm in stanga si in dreapta la fiecare rafala de vant. Astfel apare fliker-ul ala care da un feeling total ne-profi. Asta pe langa ca imaginea nu este in format 16:9...
O sa il urc in cateva minute, e un timelapse de doua ore, aprox 1500 de frame-uri luate la fiecare 5 secunde, 20 fps.

L.E. iata-l, recomand vizionarea in full screen la rezolutie maxima...

P.S. nu stiu ce mortii mamii lui s-a intamplat, ca programul nu mi-a luat imaginile in ordine si de pe la secunde 40 imi apar amestecate... la oamenii saraci nici boii nu trag, ce dracu sa-i faci...
P.S. 2: pana la urma compresia mpeg4 scade mult din rezolutia originala a pozelor (plus compresia youtube), dar daca se vizioneaza full HD in playerul orginal youtube (nu full screen) se vede ok. Poate si in full screen la "original" daca aveti calculatoare tari.

Sus

MesajScris: Vin Iun 24, 2011 11:07 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Cea mai tare furtuna de noapte din viata mea si cel mai puternic vant pe care l-am prins vreodata, 100-120 km/h la bun, in acelasi timp cu cea mai idioata anticipatie a furtunii/spotting pe care l-am facut vreodata. Cred ca e un semn sa ma las daca nici cele mai tari furtuni nu pot sa le vad calumea. Noul meu aparat, care exact pentru ocazii din astea l-am luat, a fost inutil, tehnologia nu se poate pune cu prostia.

Sus

MesajScris: Vin Iun 24, 2011 11:27 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ok. Statia Aspar a inregistrat 106 km/h. Sa vedem si la ANM cat arata.
L.E. dap, dupa cum ma asteptam slab la ANM, doar 58 km/h, zona arcuita a lovit partea de sud a orasului. La statie grindina de 14mm, la mine nu stiu dimensiunile pentru ca era prea intuneric in locul in care eram, dar a cazut si la mine grindina. Video-ul pe care l-am facut nu o sa il pun pe nicaieri, unu la mana pt ca e intuneric bezna iar video-urile scoase de camera mea in lumina slaba sug balls, doi pt ca sunetul nu reda bine oroarea ce a fost si trei pt ca si eu scoteam niste sunete ciudate.

P.S. si radarul anm suge balls.

Sus

MesajScris: Sâm Iun 25, 2011 11:20 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

gizzzzz, da te-ai enervat serios de tot 8O
andrei, te necajesti degeaba, nu aveai cum sa faci fata in camp deschis la furtuna asta nebuneasca :mrgreen: te facea varza in 2 secunde...dar niste fulgere puteai prinde lejer de pe geam :wink:
adevarul e ca a fost un oraj de mare exceptie, inceput la mine pe la h22,15, precedat de bubuieli infundate rau prevestitoare dinspre muntii apropiati...apoi a inceput urgia, ploaie cu galeata, cu vantul extrem de puternic, paroxistic pe alocuri, fulgere si tunete care au facut ca noaptea sa fie ca miezul zilei :mrgreen: acompaniament sonor si de lumini foarte pitoresc :mrgreen:
grindina, sincer, nu am remarcat deloc, dar se pare ca a fost...
TV de la rds a picat cu totul vreo 5 minute (o info pt neaceasca)...

PS1 - intensitatea maxima a ploii la cluj = 19,5mm/10min (h22,20-22,30) 8O 8O mai rar...

PS2 - andrei, cum de nu s-a dat nici un nowcasting :?: 8O 8O 8O (ca si cum nu ar fi fost nimica...) ... sau nu stiu eu de vreunul...

Sus

MesajScris: Sâm Iun 25, 2011 12:28 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

pai cum sa nu ma enervez, daca timp de cateva minute bune eu m-am ocupat cu asa ceva, o raza "fascinanta" care patrundea in nori...la momentul respectiv mi se parea misto, si desi vedeam fulgerele la vest, am zis ca am timp destul sa le fotografiez si pe ele...dar de unde sa stiu ca sistemul se va misca atat de repede...

Imagine

cand in sfarsit m-am hotarat sa pozez si eu furtuna care conta, era prea tarziu, deja se apropia mult prea repede si isi cam pierduse din trasnete, desi avea multe fulgere inca, astfel n-am prins nici un trasnet. Ma pierdusem cu firea, pentru ca eram plin de nervi deja, si nu ma gaseam setarile optime pentru aparat (plus ca am uitat ca setasem imaginea pe 2mb, de la timelapse-ul precedent), imaginile au iesit naspa, dar macar se poate distinge cat de cat conturul furtunii...

Imagine

e incredibil cat de repede se deplasa, intre pozele cu expunere lunga cam la 30 de secunde furtuna avansa cam 1 km...deci cel putin 2 km/minut 8O

Imagine

aici deja ajunse in Manastur...

Imagine

...si eu trebuia sa ma adapostesc pentru ca eram super expus, fulgera la secunda si chiar daca nu prea erau trasnete nu vroiam sa risc; perdeaua de ploaie era cam la 2 km acuma

Imagine

m-am adapostit intr-un garaj, noroc cu garajul pentru ca nu era alt adapost in zona, toate blocurile aveau interfon...

Imagine

deja eram sictirit si am pus aparatul pe auto, poate mai prind ceva anvil crawlers...afara inca ploua tare

Imagine

eram atat de sictirit incat nu am mai pus aparatul pe trepied, am facut pozele din mana, si normal ca au iesit miscate rau; pe auto el isi seteaza singur un timp de expunere lung de cateva secunde noaptea...

Imagine

unul mai bunicel un pic, si singura imagine procesata de aici, imaginea originala era supraexpusa si a trebuit s-o fac mai intunecata...

Imagine

Cam asta...date tehnice viteza maxima 106 km/h, 31 mm de apa, grindina de 1,5 cm (mai mult dupa spusele unora). Supercelula devenita ecou arcuit chiar inainte de Cluj, undeva prin Gilau. De-aia am si prins noi vitezele maxime ale vantului.

Imagine

Daca ramaneam acasa probabil vorba lui doodoo, as fi avut o vedere mult mai epica a brazilor care se indoiau si a perdelelor de ploaie batute de vant care s-ar fi vazut super marfa, chiar epic probabil, in lumina lampadarelor stradale...si s-ar fi prins si pe camera...e foarte trist sa stii ca ai pierdut asa ceva...e ca si cum ai avea biletul castigator la loto in mana si ti-ar scapa intr-o gaura de canalizare...e un sentiment care te macina...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 25, 2011 1:30 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Daca filmai de acasa imi mai trecea si mie SDS-ul, asta ca sa stii ca ai dezavantajat si pe altii. :lol: Imi plac mai mult filmarile facute in orase, si mai ales noaptea cu luminile publice aprinse-variatii de tensiune, alea, alea, macar eu nu am asa ceva, doar case, blocuri si camp, noaptea ar iesi chiar de rahat daca as filma. Insa la bloc la etaj e altceva, nici etaj prea inalt, cam ca la Andrei asa. :mrgreen:

Doar 5 minute No Signal total la asemenea furtuna, din cauza vitezei mari cu care se deplasa, pe 16 iunie 2010 eu am avut 11 minute mirifice la cele mai tari in vana semnale. Vreau sa fie cat mai mare durata asta.

Andrei, sentimentul cu biletul castigator apoi pierdut in canalizare l-am avut si eu pe 5 august 2006, sa stii ca asa era. :lol:

Sus

MesajScris: Sâm Iun 25, 2011 1:59 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

eu am vizionat furtuna de pe geam, chiar uitandu-ma la lampadarul din fata blocului...copacii era flenduriti rau rau de tot 8O 8O 8O
dar oare dc nu am filmat :roll: :roll: am fost rapit de fenomen cred ca... :mrgreen:

Sus

MesajScris: Sâm Iun 25, 2011 2:05 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

un filmulet facut pe strada mea, la vreo 500 m de unde unde stau: http://www.youtube.com/watch?v=CNcCej31 ... ideo_title
muzica se potriveste perfect :mrgreen:

altul de pe Piezisa, dupa momentul de inceput cu vantul uraganic: http://www.youtube.com/watch?v=7Vhlz5Qi6lc

unu din Manastur: http://www.youtube.com/watch?v=euCNGFEmnJY

http://www.youtube.com/watch?v=ib7XlHdWbnE

http://www.youtube.com/watch?v=yeVUlaeZG7A

am vorbit cu "veterani" si au spus ca nu au mai vazut asa ceva in cluj...

Ultima oară modificat de Andrei87 pe Sâm Iun 25, 2011 2:33 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13183 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 879  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]