forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Iun 10, 2026 4:00 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Reguli forum

Vă rugăm, ca în ciuda destinaţiei acestei secţiuni, să aveţi o atitudine civilizată şi de bun simţ, să folosiţi un limbaj "cizelat" :D

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 982 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 66  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Balamuc offtopic
MesajScris: Lun Iul 04, 2011 1:17 pm 
daca domnul Nea Ceasca era putintel atent ar fi observat contextul in care am afirmat ca vom tanji dupa aceste zile racoroase in perioada cu temperaturile cele mai ridicate, nu am de unde sa stiu daca va fi canicula sau cate zile ne vom praji la propriu si daca va fi chiar asa...
deocamdata a fost bine si sper sa fie si in continuare...
in ceea ce priveste AC-ul, este o solutie dar e o investitie maricica si dilema este, cauciucuri de iarna obligatorii de la 1 noiembrie sau AC si tin masina in curte, din pacate sa impac si capra si varza nu se poate din motive lesne de inteles, remuneratie dupa buget mica...
deocamdata pare sa fie cat se poate de cert un val de caldura de aproape o saptamana incepand de joi sau vineri, ramane de vazut de cate astfel de valuri vom avea parte pana la sfarsitul verii...
asadar nu ma contrazic in niciun fel si nu am nicio legatura cu dl presedinte din niciun punct de vedere, nici macar de simpatie, mai ales dupa nenumaratele gafe exprimate de domnia sa cu diverse ocazii...
in ceea ce priveste temperatura si activitatea vulcanica era o parere personala si o speranta ca vara asta nu va fi prea multa canicula...
daca s-ar repeta scenariul de anul trecut din Rusia cu acele saptamani la rand de caldura serioasa chiar ca nu ne-am simti prea bine, cu sau fara AC....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 04, 2011 6:07 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Afara da, toti ne vom simti naspa cu sau fara AC, dar in casa daca pui AC-ul in camera si nu pe hol te vei simti bine indiferent ce canicula ar fi, eu asa am experimentat AC-ul inainte de a ma hotari sa montez unul in dormitor. Daca camera e mica ai nevoie de un 9000 BTU (1.300 RON cu tot cu montaj inclus) daca e o camera mai mare si mai ales daca bate soarele in ea atunci trebuie de 12.000 BTU care e mai scump, 1.600 RON cum era la Electrolux. Montezi in asa pozitie incat sa nu sufle aer rece pe tine mai ales in pat, dar toate au o aripioara de directie pe care o orientezi cum vrei. La mine nu bate deloc soarele, de asta am ales 9000 BTU, unde bate soarele in unitatea externa performantele scad asa ca trebuie aparat mai mare.

Aia cu caucioace de iarna obligatorii de la 1 noiembrie este aberatie, daca sunt 20 de grade ce faci? Nu cred ca se va adopta dar nu risca totusi, ar trebui inca o conditie precizata, si anume sa fie anumite temperaturi la care sa fii obligat la anvelopuri de iarna. :)

Sus

MesajScris: Lun Iul 04, 2011 7:14 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Citat dintr-o scrisorica primita de la finante:

...."Suntem nevoiti sa va returnam declaratia fiscala, adresandu-va rugamintea sa o revedeti si sa faceti corecturile necesare, deoarece nu putem accepta raspunsul dvs. de la rubrica PERSOANE AFLATE IN INTRETINERE unde ati trecut: Guvernul, Parlamentul, functionarii administratiei locale, judetene si de stat precum si cateva milioane de tigani".

Sus

MesajScris: Lun Iul 04, 2011 7:26 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Chiar ai scris asta in declaratia fiscala? :lol: Daca e adevarat, esti cel mai tare :wink: :!:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 04, 2011 8:04 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Bravo, adevarul gol golut in declaratia fiscala. :D

Sus

MesajScris: Lun Iul 04, 2011 8:41 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

N-am scris eu aia, am primit-o pe email. Daca este reala faza sau nu - nu stiu :)

Sus

MesajScris: Mar Iul 05, 2011 9:31 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Cauciucurile de iarna sunt normale in orice tara unde e iarna macar 2-3 luni pe an,iarna neinsemnand neaparat troiene de 2m.Si daca se punea un prag de temperatura ce ne faceam??Sa zicem 20 grade.Unde?..pe asflat??la soare?la umbra??.Asta o idee.A 2-a.Daca azi 2 noiembrie sunt 21 de grade n-am anvelope de iarna,de maine vine iarna,2-3 ninsori,apoi in 10 noiembrie vine un val de caldura si la amiaz am iar 21 grade.Ce facem??E absurd.E foarte ok data 1 noiembrie-15 martie daca nu ma insel.E spre binele tuturor chiar daca mergi cu masina numai la servici.Poti la fel de bine ca in a 2-a curba de la iesirea de pe strada ta sa ii tragi una la unu parcat pe margine sa zicem,pe jos fiind gheata,ceea ce cu cauciucuri de iarna puteai evita...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 01, 2011 2:43 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nu-mi convine ce se intampla la bacalaureat, nimeni nu mai invata nimic, o natie de inculti si manelisti, asta ajungem, liceenii nu mai stiu nimic in afara de CS, Facebook, Hi5, Messenger, telefoane si masini de fitze si prost gust, de la generatie la generatie sunt tot mai varza, pai frate generatia mea cu bacul dat in 2004 invata mult mai bine, si daca erai lasat sa copiezi era un bine faptul ca STIAI DE UNDE la perfectie.

Au vina lor si profesorii si mai ales puliticienii care din 1990 tot varzuiesc sistemul de invatamant, dar nu pot avea o constatare mai sadica asa, si anume ca pana in 2007 cand s-a desfiintat armata obligatorie de frica ei se invata mult mai bine si baietii se chinuiau sa ia bacul si sa dea la facultate pentru a fenta inchisoarea obligatorie, acum daca nu mai exista aceasta amenintare li se rupe in 13-14 de carte, de bac si de tot. :twisted:

Sus

MesajScris: Joi Sep 01, 2011 6:43 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nu e nici o diferenta intre generatia 2010 si 2004. Parerea mea este ca intotdeauna am fost varza la bac, dar ne-am descurcat prin copiere. Anul acesta totul a fost 100% just si ne-am dat arama pe fata. Acesta este nivelul, unul foarte scazut. Si pana la urma nu toti trebuie sa ajunga ingineri, economisti sau manageri. Avem la fel de multa nevoie si de maturatori de strazi, necalificati si vanzatori.

Parerea mea este ca e vina elevului ca nu doreste sa invete si sa aspire catre ceva mai bun. Nu e datoria profesorului sau a parintilor sa il indrume. Este un moment in liceu in care fiecare isi pune intrebarea ce va face mai departe. Unii stiu si inteleg, altii nu vor sa ajunga nicaieri si esueaza la bac si in viata in general. Mie nu a trebuit sa imi spuna nimeni ce trebuie sa fac, sa invat mai mult, sa fiu mai pregatit. Au fost lucruri care le-am facut singur, pentru ca am stiut ca asa trebuie. Cei care nu realizeaza asta, rateaza invatamantul superior si sa spunem, privilegiile de dupa facultate. Sincer nu mi se pare o tragedie, asta e, fiecare face cat vrea si cat poate.

Sus

MesajScris: Joi Sep 01, 2011 7:50 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Eu cred ca diferenta exista. Se strica de la an la an, nu mai au nici o jena, iar de misto de profesori nu mai zic. Vezi pe strada copii de 12-14 ani care injura ca la usa cortului. Eu nu tin minte ca acum 10 ani sa fi fost chiar asa o destrabalare, mai exista ceva bun simt. Au aparut intre timp etnobotanice, droguri, "rebeli" auzi acolo. :). Societatea este intr-un declin continuu, din toate punctele de vedere.

Sus

MesajScris: Joi Sep 01, 2011 11:12 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

asa este din pacate...gogulica nu are deloc dreptate...
ma gandesc cu groaza ce va fi peste 15-20 de ani 8O

Sus

MesajScris: Joi Sep 01, 2011 12:02 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

gogulica scrie:
Nu e nici o diferenta intre generatia 2010 si 2004. Parerea mea este ca intotdeauna am fost varza la bac, dar ne-am descurcat prin copiere. Anul acesta totul a fost 100% just si ne-am dat arama pe fata. Acesta este nivelul, unul foarte scazut. Si pana la urma nu toti trebuie sa ajunga ingineri, economisti sau manageri. Avem la fel de multa nevoie si de maturatori de strazi, necalificati si vanzatori.

Parerea mea este ca e vina elevului ca nu doreste sa invete si sa aspire catre ceva mai bun. Nu e datoria profesorului sau a parintilor sa il indrume. Este un moment in liceu in care fiecare isi pune intrebarea ce va face mai departe. Unii stiu si inteleg, altii nu vor sa ajunga nicaieri si esueaza la bac si in viata in general. Mie nu a trebuit sa imi spuna nimeni ce trebuie sa fac, sa invat mai mult, sa fiu mai pregatit. Au fost lucruri care le-am facut singur, pentru ca am stiut ca asa trebuie. Cei care nu realizeaza asta, rateaza invatamantul superior si sa spunem, privilegiile de dupa facultate. Sincer nu mi se pare o tragedie, asta e, fiecare face cat vrea si cat poate.

Ce salar ai?

P.S. nu exista nici un privilegiu dupa facultate, cel putin nu la modul cum se trece prin facultatile de la noi. Facultatile tehnice NU sunt o exceptie. A, ca sa nu mai zic ca angajatorilor li se rupe in 13-14 de cineva "cu facultate".

Sus

MesajScris: Joi Sep 01, 2011 12:22 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
Ce salar ai?

P.S. nu exista nici un privilegiu dupa facultate, cel putin nu la modul cum se trece prin facultatile de la noi. Facultatile tehnice NU sunt o exceptie. A, ca sa nu mai zic ca angajatorilor li se rupe in 13-14 de cineva "cu facultate".

N-am salariul pe care l-as merita, dar oricum castig cred eu, bine pentru nivelul meu de experienta si pentru nivelul salarial al Romaniei in 2011 si stiu clar ca fara facultate mai mult de 1000 ron n-as fi avut acum din munca cinstita.

A, ca facem comparatia intre salariul unui inginer din Romania, cu salariul unuia din Germania, atunci e clar ca noi suntem intr-un grav dezavantaj. Dar diploma iti spun eu ca te ajuta. Evident, depinde si de specialitatea pe care ai terminat facultatea, pentru ca exista acum domenii moarte sau fara nici un fel de cautare, in care diploma ta nu valoreaza mai mult decat cea de bacalaureat.

Si facultatea te invata atat cat vrei sa inveti, sa stii. Nu trebuie sa-ti puna profesorul pistolul la cap sa inveti, daca vrei o faci, daca nu, copiezi sau gasesti modalitati sa ocolesti activitatea didactica. E treaba ta cat vrei sa te invete facultatea.

Si da, angajatorului nu-i pasa ca ai facultate, daca te angajezi la Mc Donald's,KFC sau REBU. Dar, nu ai cum sa te angajezi pe posturi in care se cere diploma obligatoriu, daca nu o ai. Asa ca nu prea inteleg ce vrei sa spui exact in ultima ta fraza. ;)

Ultima oară modificat de gogulica pe Joi Sep 01, 2011 12:34 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

MesajScris: Joi Sep 01, 2011 12:26 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

doodoo scrie:
asa este din pacate...gogulica nu are deloc dreptate...
ma gandesc cu groaza ce va fi peste 15-20 de ani 8O

Fiecare generatie are procentul ei de "uscaturi". Si noi am avut uscaturile noastre si cei de acum au uscaturile lor si cred ca per total procentul este acelasi. Crezi ca daca s-ar fi dat bac-ul pe bune in 2004, rata de absolvire ar fi fost mai mare ca cea de anul acesta? Eu cred ca nu.

Sus

MesajScris: Joi Sep 01, 2011 12:32 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

O sa ti-o dau exemplu pe vara-mea, care e supervisor de 2 ani la o firma din Cluj si ia >30 de milioane. Abia anul asta si-a terminat facultatea. Btw, nu are pile sau ceva de genul asta. De unde lucrez eu si iau cam 12 mil a plecat cineva pe un post de inginer pe 14 mil. Deci nu-i cine stie ce.
Eu am terminat "geografia turismului", da, trebuia sa dau de la inceput la geografie sau meteorologie dar asta e.

Nu mi-ai spus ce salariu ai. :)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 982 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 66  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]