Andrei87 scrie:
Ce salar ai?
P.S. nu exista nici un privilegiu dupa facultate, cel putin nu la modul cum se trece prin facultatile de la noi. Facultatile tehnice NU sunt o exceptie. A, ca sa nu mai zic ca angajatorilor li se rupe in 13-14 de cineva "cu facultate".
N-am salariul pe care l-as merita, dar oricum castig cred eu, bine pentru nivelul meu de experienta si pentru nivelul salarial al Romaniei in 2011 si stiu clar ca fara facultate mai mult de 1000 ron n-as fi avut acum din munca cinstita.
A, ca facem comparatia intre salariul unui inginer din Romania, cu salariul unuia din Germania, atunci e clar ca noi suntem intr-un grav dezavantaj. Dar diploma iti spun eu ca te ajuta. Evident, depinde si de specialitatea pe care ai terminat facultatea, pentru ca exista acum domenii moarte sau fara nici un fel de cautare, in care diploma ta nu valoreaza mai mult decat cea de bacalaureat.
Si facultatea te invata atat cat vrei sa inveti, sa stii. Nu trebuie sa-ti puna profesorul pistolul la cap sa inveti, daca vrei o faci, daca nu, copiezi sau gasesti modalitati sa ocolesti activitatea didactica. E treaba ta cat vrei sa te invete facultatea.
Si da, angajatorului nu-i pasa ca ai facultate, daca te angajezi la Mc Donald's,KFC sau REBU. Dar, nu ai cum sa te angajezi pe posturi in care se cere diploma obligatoriu, daca nu o ai. Asa ca nu prea inteleg ce vrei sa spui exact in ultima ta fraza.