forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Iun 10, 2026 2:22 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Reguli forum

Vă rugăm, ca în ciuda destinaţiei acestei secţiuni, să aveţi o atitudine civilizată şi de bun simţ, să folosiţi un limbaj "cizelat" :D

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 982 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 66  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Sep 02, 2011 2:46 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Badea promoveaza puternic acest antipatriotism prin plecati dracu din tara asta ca eu sunt doar un prost care a ramas, in tara asta nu se mai poate, nu mai e tara noastra, e a lor a celor bogati ce o stapanesc si noi suntem doar tolerati, sa ne uschim de aici etc.

Imi pare rau de Basarabia si mai rau mi-ar parea de HR si CV, mi-ar place ca teritoriul nostru sa fie cat mai extins, asa mic cum e acuma parca numai Bucurestiul este Romania, asta vezi mereu la TV.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Balamuc offtopic
MesajScris: Vin Sep 02, 2011 3:50 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

sorifin scrie:
De 20 de ani nu reusim sa ne unim cu o "tara",a carei locuitori sunt in proportie de 80% romani si a carei limba oficiala este limba romana.Nici macar nu ne intereseaza asta,batandu-ne practic joc de ceea ce au reusit inaintasii nostri prin atatea jertfe

nu cred ca moldovenii au vrut vreo unire candva dupa 1990...pana mai acu 4-5 ani era comunism adanc in tara lor...mai persista si acum...de altfel, o eventuala unire ar fi un adevarat dezatru pt romania dpdv economic...cei de varsta a 2a + a 3a din moldova sunt majoritar rusofili si nu prea s-ar uni cu romania, doar tinerii ar vrea asta, dar si ei mai ales din interese si avantaje economice doar, nu din patriotism...asa ca...

sorifin scrie:
statul roman a pierdut controlul aproape ireparabil in 2 judete ale tarii,Harghita si Covasna,care se pregatesc sa-si lanseze propria moneda,paralela cu leul.

8O 8O 8O omg...asta e scoasa de la vaccin tudor sau de la otv...cum se poate sa punem botul la asa ceva :?:

sorifin scrie:
Dupa epurarea etnica inceputa acum 20 de ani aproape definitivata,nu mai e decat un pas pana la declararea unilaterala a autonomiei,bineinteles cu sustinerea Ungariei,acelasi membru NATO si UE la fel ca noi.

nu cred in prostiile astea cu autonomia, o enclava e inutila chiar si pt unguri....ei ar vrea mai mult teren in afara de secuime ca sa fie lipiti cu HU, ceea ce nu se va mai intampla in vecii vecilor...asa ca chestia cu autonomia iar mi se pare o utopie, o gogorita incitatoare...

Sus

MesajScris: Vin Sep 02, 2011 4:04 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Chestia e ca joaca dur si sunt si perversi pe deasupra (la politicienii maghiari ma refer). Fac ce fac si mai vin cu cateun nou concept. :roll: Au inlocuit stema Romaniei din emblema IPJ Covasna cu stema 'tinutului secuiesc" inexistent. Iar guvernul nostru nu reactioneaza. Oare de ce? Pai nu ar fi bun un presedinte ca Vadim?!

Sus

MesajScris: Vin Sep 02, 2011 4:11 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

vadim e dus cu pluta binisor, desi are intentii bune uneori...
guvernul nostru e slab de inger, stema aia trebuia data jos a 2a zi si plouat cu amenzi en gros...sau chiar cu parnaie pt vinovati :!:
dar pana la a se face autonomie e drum lung , care nu se va face NICIODATA !!! de ciripit pot ciripi ca nu ii baga nici macar populatia maghiara in seama... :mrgreen:

Sus

MesajScris: Sâm Sep 03, 2011 11:51 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

asta crezi tu.Lucrurile nu stau deloc asa.Moneda noua denumita sic,va intra in vigoare chiar din luna aceasta,o spune chiar initiatorul ei,de la Banca Sicculorum,o banca secuiasca nou infiintata.Bine ca ei vin ca de obicei cu basme crezute de catre Bucuresti doar,ca e doar un cupon,care va circula nu stiu numai printre ce patroni..etc.Vrajeala ieftina ca si pana acum.Ce nevoie au de nu stiu ce cupon cand exista bancnote de 500 lei sau de 100 euro.Cea cu stema e revoltatoare si cei care au facut asta ar trebui imediat incarcerati.Nu cred ca in Italia,ca tocmai avem 2 prieteni de acolo,si-ar permite cineva sa faca asa ceva.Dar problemele sunt mult mai grave si mai serioase acolo.Numai eu am numerosi prieteni care au avut 2 posibilitati in Miercurea-Ciuc:ori au invatat limba maghiara si s-au angajat ori au plecat de acolo nefiind angajati de nimeni,deoarece toti patronii sunt unguri,e o discriminare crasa de care nu vb nimeni,iar pe romanii de acolo nu-i aude nimeni.Chiar si aici in Mures sunt oameni care se mira cum de nu stiu limba maghiara,cand eu ar trebui sa ma mir si sa-i intreb cum de nu stiti limba tarii in care traiti??Bine ca sunt de varsta a 3-a acestia,dar sunt destui si tineri care habar n-au o boaba in limba romana,si asta aici in Mures,nu mai zic de Ciuc sau de Odorhei.Problema a scapat demult de sub control acolo.Si mai grav mi se par hartile acelea cu impartirea regionala,cu care tot vin nimeni altii decat UDMR-ul.Una dintre regiunile vazute de ei ar arata exact precum Ardealul de Nord desprins in 1940,o regiune in care ungurii ar avea un procent de aproximativ 30%,nu mare oricum,dar suficient cat sa faca galagie si cineva sa se trezeasca sa le dea dreptate.S-a mai intamplat asta,doodoo,si cine nu-si cunoaste istoria,si nu invata din greselile trecutului risca sa le repete.Acelasi lucru s-a intamplat in Transnistria.Prima data epurare,apoi moneda si in final granite.Acelasi scenariu si in Kosovo,epurare,moneda si apoi granite.Lucrurile nu sunt atat de simple cum par sa stii,si daca n-avem mare grija,sa nu fie prea tarziu.Deja tablitele cu intrarea si iesirea din tinutul secuiesc sunt puse,steagurile sunt afisate peste tot,absolut peste tot,epurarea s-a facut,acum apare si moneda,placutele aproape ca nu mai sunt bilinge cum cere legea,ci doar in limba maghiara,greu mai gasesti ceva in romaneste pe acolo,inclusiv pe indicatoare prima data apare numele unguresc si apoi cel romanesc,adica invers cum ar fi normal.In cronologia evenimentelor nu mai urmeaza decat 2 lucruri,si sunt foarte aproape: Declararea unilaterala a autonomiei si a autoguvernarii sustinute de Ungaria,un posibil raspuns ferm al Romaniei,si implicit un conflict major cu statul maghiar,de aici un conflicat major in interiorul UE si NATO.Sa stii ca nu sunt fantasmagorii ce spun aici,si nici nu suna a la Vadim,nu sunt un fan al omului,il apreciez doar pt cunostiintele sale nu si pt modul cum face politica,sunt teluri pe care le stiu chiar de la maghiari,si despre asta se vorbeste in toate discursurile lor din partid si din biserici.In bisericile lor,am asistat de cateva ori la asa ceva,suntem numiti si acum armata de ocupatie.Mai spune ceva....

Sus

MesajScris: Sâm Sep 03, 2011 12:00 pm 
La faza asta cam ai dreptate, noi ne miscam mereu cu incetinitorul si cand ne trezim e prea tarziu, ca maine, poimaine vor pune bariere pe drumurile nationale ce trec pe la ei si vor pune taxa.
Dau si din gura si din maini iar cel mai importnat e ca si fac ce zic, pe cand noi doar cu gura...
Sper ca acest scenariu extrem sa ramana doar la stadiul de fanfaronada desi dupa cum scrii tu e mult mai grav...

Sus

MesajScris: Sâm Sep 03, 2011 11:12 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Nu se va ajunge niciodata la autonomia "tinutului secuiesc". Nici macar Basescu nu ar permite asa ceva...

Sus

MesajScris: Dum Sep 04, 2011 9:51 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Tocmai asta incerc sa spun.Ca nu ar avea nevoie ei sa le permita cineva.E vorba despre cum ii spune insasi si numele: un act unilateral.Ce crezi ca la Chisinau s-a permis separarea Nistreniei?,sau la Belgrad cineva le-a permis kosovarilor sa se desprinda??Nici acum sarbii nu-i recunosc.Si?La ce folos??Un copil se educa de mic,cand e mare,deja e prea tarziu.N-am mai fost asa alarmat demult,insa baterea de moneda m-a scos din sarite pt ca stiu ca e ultimul prag.Asa s-a intamplat peste tot in lume si de-a lungul istoriei.Cine a inceput sa-si bata propria moneda a sfarsit prin a se separa,cu bariere si cu granite.Cred ca noi nu constientizam gravitatea faptului...

Sus

MesajScris: Dum Sep 04, 2011 10:12 am 
Pai nu's degeaba vorbele "da-i romanului mintea de pe urma" si "desteapta-te romane".
Pana se trezesc minunatii nostri guvernanti ne vom trezi cu o enclava secuiasca fix in centrul Romaniei.
Si la anul cand vor veni USL-istii la guvernare sa te tii la circ, noi o sa ne dam cu fundul de pamant iar domnii secui vor infiinta autoproclamata republica secuiasca.
Poate nu se va ajunge chiar atat de departe dar nu zi nu niciodata ca nu se stie...
Invatam toti lb maghiara, care va fi obligatorie din cresa in toata Transilvania si nu ne mai batem capul, Romania e departe, Ungaria mai aproape.

Sus

MesajScris: Dum Sep 04, 2011 10:42 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

totusi pastrand proportiile la nivelul Ardealului,maghiarii au ca procent undeva la 20% si romanii la 80%.Nu s-a vazut niciunde in lumea asta ca o populatie care reprezinta 80% sa invete limba alteia de 20% sau regiunea respectiva sa fie alipita altui stat,asta a fost o mare tampenie a istoriei,au mai trecut si altii prin asa ceva,nu suntem singurii,insa asa era pe vremea imperialismului,nu se tinea cont de procente,doar de cine e sefu.Asta nu se va mai intampla niciodata.Insa strict la cele 2 judete,problema trebuie luata foarte in serios,nu doar pt a nu ne trezi cu vreo enclava,ci pt a nu creste pretentiile absurde si cel mai important cred eu pt evitarea vreunui conflict,fie el si diplomatic cu Ungaria.Cu atatea probleme pe cap,o problema care sa puna in discutie granite,prima data dupa 70 de ani,chiar nu ne lipseste....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 04, 2011 2:52 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

In Miercurea-Ciuc statiile locale ale KISS FM si MAGIC FM au stat oprite si cate o luna de zile semn ca nici dracu nu le asculta acolo. Fratele meu cand a fost in 2005 acolo intr-adevar era horror ce spunea cum ca s-a inteles cu receptionera hotelului in engleza. 8O

Dar Antena 1 a aratat intr-un reportaj ca mai toti vanzatorii de la magazine stiau romaneste, nu au nimerit vreun nem tudom. Vroiau cumva sa demonstreze contrariul mitului ca in HR sunt numai unguri.

Mircea Badea spune ca nicaieri in lume nu mai exista un partid politic format pe criterii etnice cum este UDMR-ul la noi, acest partid nu ar trebui sa existe. Se zice ca maghiarii de la noi sunt mult mai nationalisti decat cei din Ungaria, prin UDMR acest lucru pare sa fie adevarat. Acest partid cam de 1 an de zile si-a facut organizatie si in Slatina, undeva la etajul 3 al unui bloc central le vad sigla.

Sus

MesajScris: Lun Sep 05, 2011 12:23 pm 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Daca s-ar ajunge la conflict armat, cred ca am putea matura podeaua cu ei chiar daca se intorc impotriva noastra si unitatile militare de-acolo. Daca intra Ungaria pe fir, nu stiu ce sa zic. Sunt mai mici ca tara decat noi, dar tare ma tem ca au avut grija de armata mai bine decat noi (vezi doar ca ei au Gripen-uri deja pe cand noi inca ne taram cu MIG-urile si ne pregatim sa cumparam niste F 16-uri, si alea vechi...). Oricum, daca se ajunge la conflict, nu stiu cum sta treaba cu NATO si ce reactii ar avea. Si dupa conflict raman alte belele cum ar fi ura etnica in zona (mai mult decat e acum :P ). Nu stiu cum s-ar termina...acolo ai o populatie predominant anti-romana. Poti sa-i potolesti violent, dar ei ne-ar uri si mai tare. Epurari etnice nu poti face ca iti sare toata lumea in cap si e ceva foarte urat. Pe termen lung tot ramai cu ei pe cap.
Cred si sper totusi ca un conflict e muuuult prea improbabil ca sa se intample, desi sunt de acord cu sorin ca acolo problema e sistematica si raspandita. Foarte putini maghiari stiu romana, si foarte putini o invata. Ei erau, cultural vorbind, un stat in stat de mult timp.
UDMR tot timpul au avut frustrarea cu autonomia, si banuiesc ca din moment ce e nevoie de ei la guvernare, au fost lasati sa-si faca de cap. Sunt curios cum ar fi stat treaba acum daca UDMR ramanea bine-mersi in obscuritate :P . Ce au facut ei pana acum poate fi considerat doar show. Ar mai fi faptul ca in Ungaria, din ce vad, sunt vadimii lor la putere, deci vor lua serios partea UDMR-ului. Dar totusi nu-i vad proclamandu-si autonomia, desi ar fi interesant de vazut cum reactioneaza statul daca se-ntampla :P .
Ma intreb totusi ce s-ar face dupa ce isi castiga autonomia. S-ar putea sa ma-nsel, dar regiunile alea nu produc foarte mult si sunt in oala cu zonele care primesc de la buget mai mult decat produc. Bineinteles, UDMR vrea sa fie calare pe situatie acolo si mai mult decat erau pana acum dar, exceptand sprijinul Ungariei, ar fi belea fara banii nostri acolo.
@ Neaceasca: Singura mea experienta din zona e cand am luat Cola si baterii din Sf Gheorghe. La doua magazine am fost, la unul vanzatoarea numara foarte ciudat banii (numara in romaneste dar mai baga ceva sufix maghiar), si in celalalt totul fu ok, dar avea accentul foarte pronuntat si s-a mirat vanzatoarea cand a auzit romaneste :lol:
@sorifin : armata de ocupatie? pe ce lume traiesc aia ? 8O

Sus

MesajScris: Lun Sep 05, 2011 1:14 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

cetateni, stati linistit, nu se va intampla absolut nimic in viitor :mrgreen: :!:
e doar pura campanie electorala udemerista...simt si ei ca le pleaca secuii din partid probabil...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 05, 2011 5:50 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

E chiar ca dracu sa nu auzi deloc romaneste in HR si CV dar sa auzi de la unii turci din Antalya desi acolo baza e germana, rusa si engleza abia pe locul 3. :lol:

@stef, pentru ce aveai nevoie de baterii? Astazi se folosesc acumulatori. :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 26, 2011 3:23 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Am vazut intrebari puse oamenilor de la tara de catre un reporter Prahova TV si inca unul de la Antena 3, cel din urma chestionand si oameni din Bucuresti sau din judetul Arges si e incredibil.

La intrebarea care este diferenta religioasa sau care sunt diferentele dintre Craciun si Paste am avut parte numai de raspunsuri catastrofale date parca de niste brainwashed, trepanati, lobotomizati si cu perfuzii in cap, habar n-are multa lume de Nasterea Domnului si Invierea Domnului sau le inverseaza sau cred ca nu e nici o diferenta sau ca singurele diferente consta in faptul ca de Craciun mananci porc iar de Paste nu mai mananci porc ci miel. :evil: Vai de capul si de zilele noastre, Romania chiar e Number 1 in Lume la prostie? Nu se poate asa ceva, mai zici sa aiureze 1 sau 2 indivizi, dar toti 20 sa nu dea macar 1 un rapuns mai de Doamne-Ajuta, vai de mama noastra.

Si eu de mic citind in calendarul de la tara ala crestin ortodox stiu de "Invierea Domnului-Sfintele Pasti; Nasterea Domnului-Craciunul" stiu si ca pe 31 decembrie e "Odovania praznicului Nasterii Domnului", poate si din cauza ca in copilarie eram mai credincios decat acuma cand sunt mai pacatos, ateu nu pot fi dar post nu voi tine cred ca niciodata :lol:

Revenind la subiectul initial, eu as da vina tot pe comunism pentru aceasta prostie crancena si incultura crasa de 100% printre oamenii mai in varsta de la tara, culmea, ei care sunt mult mai evlaviosi si bisericosi decat orasenii, tin si posturile si se spovedesc de fiecare data dar se pare ca fac astea doar ca niste roboti manipulati fara sa aibe habar pentru ce se duc la biserica. :x

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 982 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 66  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]