forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Mai 03, 2026 1:23 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 898 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 60  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Statii meteo personale
MesajScris: Lun Iun 27, 2011 10:54 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

se asorteaza cu Dacia :!:

Sus

MesajScris: Mar Iun 28, 2011 12:08 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Era cineva pe acolo care si-a pus statie meteo pe masina

Sus

MesajScris: Mar Iun 28, 2011 6:35 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
se asorteaza cu Dacia :!:

nu ai dreptate cand insinuezi ca e un aparat prost...te inseli amarnic :mrgreen:
chiar am observat ca are o senzitivitate ridicata si un timp de raspuns foarte scurt...
plus ca memoreaza maxima si minima din interval :mrgreen:
asa ca nota 10 :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Iun 28, 2011 10:18 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

doodoo scrie:
Andrei87 scrie:
plus ca memoreaza maxima si minima din interval :mrgreen:

atunci imi retrag cuvintele :mrgreen:
oare cat tine bateria? poate imi iau si eu unul...presupun ca l-ai luat de la kauflandul din manastur..

Sus

MesajScris: Mar Iun 28, 2011 10:27 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

da
baterie normala de 1,5v...tine cat vrea ea, minim 6-7 luni !!!
am verificat veridicitatea datelor masurate ieri comparandu-le cu un termometru profesional, de genul acelui dwyer wt-10 pe care il are catalyn (125 lei pret)...rezultat de nota 10...pe bune...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 28, 2011 2:08 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Eu am o joanghina de Dixi cu sonda furat de la magazin. Bateria de tip button cell tine cam 1 an jumate, acum am schimbat-o. Cand bateria e foarte slaba se vede palid si arata valori cu 6 grade mai mici, asa facea cand mai avea 800 de milivolti. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Iun 28, 2011 4:31 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Este foarte bun un astfel de instrument. Avea instructorul in Clio unul identic si era foarte precis.

Sus

MesajScris: Mie Iun 29, 2011 12:01 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Eu am unul care arata ca al tau si da si minimele si maximele de la ultimul reset.

Sus

MesajScris: Mie Iun 29, 2011 1:55 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

asa e si asta, doar ca se autoreseteaza la ora 0 pt minime si maxime :!:

Sus

MesajScris: Dum Sep 11, 2011 2:38 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Eugen

A aparut o statie identica cu cea pe care am cumparat-o dar nu stiu cum arata :mrgreen: .
Va intra pe forum sa-si spuna parerea despre ea ? Oricum nu are adapost. Se vede din temperatura.
http://www.wunderground.com/weatherstat ... =ISECTOR12

Sus

MesajScris: Dum Sep 11, 2011 4:19 pm 
Cred ca are adapostul standard pentru senzorul termo higro, livrat odata cu statia.
Vad ca si la Otopeni-Odai e o temperatura apropiata.
Conteaza foarte mult amplasamentul, cat de bine e ventilata zonal natural de curenti de aer si daca exista surse artificiale care pot reflecta caldura si mai ales altitudinea la care e amplasata statia.
Daca pui un senzor termo higro cu adapost pe un stalp la 6-7 metri inaltime, intr-o intersectie mare, foarte bine ventilata natural, datele nu vor fi prea mult diferite fata de ce ofera statiile ANM.
Eu am, de exemplu, o diferenta de 2-3 sau chiar 4 grade uneori fata de statia ANM loco si e normal, fiind in curte, multe elemente artificiale, ventilatie naturala modesta, orice adapost as folosi tot as avea valori mai mari.

Sus

MesajScris: Mar Sep 20, 2011 10:31 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

O noua statie = WH-2080

Este adevarat ca nu are nici o legatura cu statiile din RO dar este " personala ".

http://www.wunderground.com/weatherstat ... %3a09%3a00

In general multumit de ea.
Plusuri :
- pret convenabil - 98 GBP + lanterna solara cadou = livrare in UK.
- Am majoritatea datelelor afisate simultan pe LCD.
- Port USB - fara adaptor serial sau altceva. Cand este conectata la PC se alimenteaza din port ( economie baterii ).
Minusuri :
- Nu pot sa folosesc WuHu. Doar Cumulus. Nu am setari de port sau nici macar nu stie de statiile Fine Offset.
- Am eroare la transmisie de date catre internet dar nu stiu ce este eroarea respectiva. Datele ajung pe net.
- Nu are ecranul permanent iluminat ( care este verde si nu am timp sa fac modificari ). Are mufa de alimentare dar nu are legatura cu lumina de fundal.
- Frecventa de trasmisie este de 433MHz ( 100m ) nu de 866 asa cum este pe site-ul lor iar semnalul este trimis la 48 secunde catre baza.

Sper sa rezolv si cu webcamul.

Ptr. Eugen : trebuie sa fac ceva setari suplimentare la softul Cumulus ?
Saptamana urmatoare ceva poze cu ea.

Sus

MesajScris: Sâm Sep 24, 2011 12:25 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Statia este functionala. Nu in totalitate si nici nu va fi. Nu are rost si nici nu am aprobare de la sotie pentru a monta anemometrul. Curtea ( gradina ) este inconjurata de case. Am avut doua incercari. Una = inaltime de ~ 4 m. Prea jos. A doua = 5.8m cu fixare in triunghi cu cabluri de otel. Tinand cont ca nu este casa, gradina mea am fost nevoit sa o dau jos. Si asta foarte repede. Cred ca in 1/2h a fost reinstalata normal. Doar thermo si pluvio la 3m. Camera este ok - up-date la 10 minute din cauza traficului pe net ( ADSL ) :( . Sper sa nu am probleme si sa trebuiasca sa intru remote.
De luni voi incerca sa pun ceva poze.
Sunt foarte suparat ca nu am facut poze de loc cand era la 5.8m !!! Eram urmarit :D

Sus

MesajScris: Sâm Sep 24, 2011 6:39 am 
Mike60 scrie:
Statia este functionala. Nu in totalitate si nici nu va fi. Nu are rost si nici nu am aprobare de la sotie pentru a monta anemometrul. Curtea ( gradina ) este inconjurata de case. Am avut doua incercari. Una = inaltime de ~ 4 m. Prea jos. A doua = 5.8m cu fixare in triunghi cu cabluri de otel. Tinand cont ca nu este casa, gradina mea am fost nevoit sa o dau jos. Si asta foarte repede. Cred ca in 1/2h a fost reinstalata normal. Doar thermo si pluvio la 3m. Camera este ok - up-date la 10 minute din cauza traficului pe net ( ADSL ) :( . Sper sa nu am probleme si sa trebuiasca sa intru remote.
De luni voi incerca sa pun ceva poze.
Sunt foarte suparat ca nu am facut poze de loc cand era la 5.8m !!! Eram urmarit :D

Probabil este o casa (cu mai multe corpuri de cladire) cu mai multi locatari in curte sau gradina dar sotia, fie vorba intre noi, nu ar trebui sa constituie un impediment, sa-mi spuna ceva a mea si ar iesi un taraboi cat casa iar la noi in curte este ceva similar, la scara redusa, bineinteles, cu cablurile de pe unii stalpi de curent din Bucuresti, cabluri peste tot si adaposturi, puse, functionale sau nu, intr-o multime de locuri.
Este adevarat, la noi in gradina nu sunt alti locatari iar de vecini, am la unul pe acoperis, pe stalpul lui de antena, montat un anemometru.
La cat esti tu de ingenios sunt sigur ca vei gasi o solutie.
Se vede pe wunderground, mai adie vantul, de abia perceptibil, cat sa indice ca exista totusi.
Oare ce s-o fi intamplat cu Davis-ul aluia cu camera din Odaile ?
Oricum nu esti departe de el si aproape de lac, ai valori termice matinale similare cu statiile meteo oficiale, mai putin celebra Baneasa-Ikea, care indica doar 9 grade.
Esti un intermediar intre aeroporturile Otopeni cu 11 grade si Baneasa cu 13.

Sus

MesajScris: Sâm Sep 24, 2011 10:57 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

eugenraduoradea scrie:
sotia, fie vorba intre noi, nu ar trebui sa constituie un impediment, sa-mi spuna ceva a mea si ar iesi un taraboi cat casa

Bravo Eugen, mana forte. :) Totusi, daca zice ca baga divort?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 898 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 60  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]