forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Iun 15, 2026 7:18 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445 ... 1000  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale
MesajScris: Vin Ian 27, 2012 6:36 am 
Neconectat
Admin
Admin

Neaceasca85 scrie:
Am prins-o si eu pe Georgeasca la Antena 3 si m-am enervat putin cu -20 in depresiuni, -35 baaahhh acolo ca la Slatina ar putea fi -25 in 2 februarie daca e sa ma iau dupa ido.ro. :lol:

-20°C eventual in depresiunea din partea ei dorsala Imagine . Chiar si oficial prognoza ANM are -25°C . Cata ipocrizie ..... totul ca sa justifice un cod galben/portocaliu mult prea tardiv Imagine .

Sus

MesajScris: Vin Ian 27, 2012 9:04 am 
Neconectat
Admin
Admin

Pe o inseninare in ultima suta 100 de m inainte de rasarit , Radauti a prins o temperatura de -21°C la 07:30 si nici nu cred ca asta e minima :!: Absolut feroce aceasta masa de aer :!:

Sus

MesajScris: Vin Ian 27, 2012 9:37 am 
zilele trecute, la un buletin de stiri meteo, Romica Jurca spunea ca vom avea parte de niste surprize la munte, se pare ca surpriza va consta in niste inversiuni termice
deocamdata pe vf Ceahlau-Toaca sunt -15 iar in vale, la Piatra Neamt, -14, -11 vf Omu, -11 Brasov
zonele binecunoscute pt inversiuni termice nu ies evidenta, deocamdata, cat e sus, atat e si jos,
sa vedem ce va fi zilele urmatoare

Sus

MesajScris: Vin Ian 27, 2012 9:38 am 
Neconectat
Admin
Admin

Daca este innorat si normal ca nu s-a format inversiunea . Cu totul alta va fi situatia incepand de la noapte .

Sus

MesajScris: Vin Ian 27, 2012 10:22 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

exista strat de zapada si la sulina !!!!!!
dar din pacate statia meteo de acolo nu are in program nivometrie, asa incat nu se masoara grosimea :)

Sus

MesajScris: Vin Ian 27, 2012 10:48 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

doodoo scrie:
exista strat de zapada si la sulina !!!!!!
dar din pacate statia meteo de acolo nu are in program nivometrie, asa incat nu se masoara grosimea :)

Ce tare...:D.Eu nu inteleg de ce va mai ofticati pe ce spun cei din anm.N-are rost sa-i mai bagam in seama.Fix ca discursul marinarului.L-am ascultat 2 minute dupa care am schimbat, omu vorbea numai bazaconii.Cata nesimtire poate fi in cei de acolo sa spuna ca au dat cod portocaliu cu 14 ore inainte.Au dat acel cod dimineata la ora 9, cand oamenii deja ori erau la servici ori erau in drum spre servici, iar stratul de zapada prin Bucuresti deja avea 20cm.Ce sa mai faca.Bine totusi ca l-au dat, au acoperire, dar de aici si pana la ipocrizia sa declari ca l-ai dat cu 14 ore inainte e cale lunga.Si marinaru a spus ca a castigat alegerile in 2009 in plina criza.Un mincinos si jumatate.Noroc cu televiziunile care mai pastreaza inregistrarile.Un nesimtit, la fel ca multi din anm.

Sus

MesajScris: Vin Ian 27, 2012 9:00 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Si totusi Sandu s-a aruncat intr-o conferinta la o prognoza pana pe 9 februarie...se pare ca e tatucul acolo, e singurul care are voie sa faca asa ceva, meteorologii care apar pe tv se fastacesc cand sunt intrebati de o prognoza mai mare de 3 zile...
Dupa cat de colocvial vorbea cu politicienii aia, aproape la per tu, imi este clar ca si ANM este o institutie politizata...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 27, 2012 9:04 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ce e de stat in Romania intotdeauna a fost politizat.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 28, 2012 8:07 am 
Neconectat
Admin
Admin

Da , Intorsura Buzaului realizeaza -26°C sub izoterma de -6°C la 850 hPa . Marti dimineata doar nebulozitatea mai poate salva recordul de la Bod , sub cea de -20°C izoterma . Si din pacate PREA MULTA nebulozitate pentru moment :( .

Sus

MesajScris: Sâm Ian 28, 2012 1:25 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

terminati cu nebulozitatea, e gata pana pe dupa masa !!!

Sus

MesajScris: Sâm Ian 28, 2012 2:11 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

CaTaLyN scrie:
Da , Intorsura Buzaului realizeaza -26°C sub izoterma de -6°C la 850 hPa . Marti dimineata doar nebulozitatea mai poate salva recordul de la Bod , sub cea de -20°C izoterma . Si din pacate PREA MULTA nebulozitate pentru moment :( .

Eu zic ca o luati razna cu -40 ala de ziceti ca se va atinge... sa fim seriosi... in anul 2000, cam tot pe vremea asta, pe cer cristal si o zapada uriasa in estul transilvaniei, au fost doar -33, -34 de grade... eu nu cred ca va fi mai jos de -35 orice ar fi, adik Romania nu poate avea temp. min. mai jos decat fff rar... Totusi e incredibila valoarea de -36 de grade din febr. 2005... zapada era mica acolo, max 15 cm...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 28, 2012 2:13 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Si eu zic ca -40 e imposibil, nu la statiile ANM, poate printr-o fundatura necunoscuta.

-35 +45 as zice ca e temperature range din Romania, imi place ca plaja sa fie mai mare la + decat la -. :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 28, 2012 2:46 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Hestofex heste picat hacuma.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 28, 2012 7:14 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Gabbes1981 scrie:
CaTaLyN scrie:

Eu zic ca o luati razna cu -40 ala de ziceti ca se va atinge... sa fim seriosi... in anul 2000, cam tot pe vremea asta, pe cer cristal si o zapada uriasa in estul transilvaniei, au fost doar -33, -34 de grade... eu nu cred ca va fi mai jos de -35 orice ar fi, adik Romania nu poate avea temp. min. mai jos decat fff rar... Totusi e incredibila valoarea de -36 de grade din febr. 2005... zapada era mica acolo, max 15 cm...

Statia Intorsura Buzaului a fost infiintata in 1986 si a ratat marile geruri din 1942 , 1963 si 1985 . Mi-as paria viata ca acolo au fost sub -40°C atunci , deoarece zona este foarte feroce cand vine vorba de ger . Cele -36°C s-au atins sub izoterma de -12°C la 850 hPa . Asa ca never say never :mrgreen: . Daca prindem intr-adevar -20°C la 850 hPa dupa atatea zile senine , sunt sanse ..... zapada e cu 10 cm mai mare decat in 2005 . Ideea e sa se indeplineasca toate conditiile ( ceea ce este foarte foarte greu de altfel ) . Nu sunt de acord cu "nu va fi mai jos de -35 orice ar fi" . Daca nu va fi mai jos de atat inseamna ca nu au fost conditiile care sa sustina asta :mrgreen: . E de inteles ca toata lumea ma contrazice :mrgreen: . Si eu am un potential mare de a fi contrazis pentru ca am obiceiul de a face si wishcasting . Asa e natura umana si asa este si in comunitatea stiintifica . Oamenii sunt insetati dupa senzatia de a avea dreptate , asa ca atunci cand cineva lanseaza o idee teoretica cu sanse mai mici de realizare , toata lumea se grabeste sa adopte o pozitie contrara :lol: . Si eu cred ca minima de la Intorsura se va opri undeva la -34/-35 °C , dar asta din cauza foehnizarii si a nebulozitatii , pentru ca altfel aerul din altitudine va fi extrem de rece si ar putea sustine o extrema . Asta insa nu ma poate opri sa sper ca nu va fi nebulozitate :mrgreen: . Inca mai este pana saptamana viitoare si multe se mai pot schimba .

Sus

MesajScris: Sâm Ian 28, 2012 7:50 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

no comment... 8O

Imagine

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445 ... 1000  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]