Gabbes1981 scrie:
CaTaLyN scrie:
Da , Intorsura Buzaului realizeaza -26°C sub izoterma de -6°C la 850 hPa . Marti dimineata doar nebulozitatea mai poate salva recordul de la Bod , sub cea de -20°C izoterma . Si din pacate PREA MULTA nebulozitate pentru moment

.
Eu zic ca o luati razna cu -40 ala de ziceti ca se va atinge... sa fim seriosi... in anul 2000, cam tot pe vremea asta, pe cer cristal si o zapada uriasa in estul transilvaniei, au fost doar -33, -34 de grade... eu nu cred ca va fi mai jos de -35 orice ar fi, adik Romania nu poate avea temp. min. mai jos decat fff rar... Totusi e incredibila valoarea de -36 de grade din febr. 2005... zapada era mica acolo, max 15 cm...
Statia Intorsura Buzaului a fost infiintata in 1986 si a ratat marile geruri din 1942 , 1963 si 1985 . Mi-as paria viata ca acolo au fost sub -40°C atunci , deoarece zona este foarte feroce cand vine vorba de ger . Cele -36°C s-au atins sub izoterma de -12°C la 850 hPa . Asa ca never say never

. Daca prindem intr-adevar -20°C la 850 hPa dupa atatea zile senine , sunt sanse ..... zapada e cu 10 cm mai mare decat in 2005 . Ideea e sa se indeplineasca toate conditiile ( ceea ce este foarte foarte greu de altfel ) . Nu sunt de acord cu "nu va fi mai jos de -35 orice ar fi" . Daca nu va fi mai jos de atat inseamna ca nu au fost conditiile care sa sustina asta

. E de inteles ca toata lumea ma contrazice

. Si eu am un potential mare de a fi contrazis pentru ca am obiceiul de a face si wishcasting . Asa e natura umana si asa este si in comunitatea stiintifica . Oamenii sunt insetati dupa senzatia de a avea dreptate , asa ca atunci cand cineva lanseaza o idee teoretica cu sanse mai mici de realizare , toata lumea se grabeste sa adopte o pozitie contrara

. Si eu cred ca minima de la Intorsura se va opri undeva la -34/-35 °C , dar asta din cauza foehnizarii si a nebulozitatii , pentru ca altfel aerul din altitudine va fi extrem de rece si ar putea sustine o extrema . Asta insa nu ma poate opri sa sper ca nu va fi nebulozitate

. Inca mai este pana saptamana viitoare si multe se mai pot schimba .