forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Iun 14, 2026 11:13 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 452, 453, 454, 455, 456, 457, 458 ... 1000  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale
MesajScris: Dum Feb 05, 2012 10:11 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

eugenraduoradea scrie:
probabil ca e o situatie de moment, de ce nu ii intrebi pe vecinii tai de la CRM Transilvania Nord, ca e la 2 pasi de tine ?!

am vb deja...doar un paznic mai e pe acolo si atat...jale mare...criza de personal...
nu e doar o treaba de conjunctura, ci e definitiva !!!
practic s-a ales praful de sirul de precipitatii ... s-a intrerupt practic...
chiar ma miram de cantitatile ridicole pe care le dadea statia in 2012 si de lipsa totala a zapezii...iata cauza deci... :evil:

Sus

MesajScris: Dum Feb 05, 2012 11:53 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Abia acum au aparut ceva desc. electrice in extremitatea sud-vestica a Romaniei, conform blitzortung.org. Am detectat si eu semnale foarte puternice.

Imagine

http://wrf.rometex.org, e-mail : liviu.oana88@gmail.com

Sus

MesajScris: Lun Feb 06, 2012 12:30 am 
doodoo scrie:
eugenraduoradea scrie:
probabil ca e o situatie de moment, de ce nu ii intrebi pe vecinii tai de la CRM Transilvania Nord, ca e la 2 pasi de tine ?!

am vb deja...doar un paznic mai e pe acolo si atat...jale mare...criza de personal...
nu e doar o treaba de conjunctura, ci e definitiva !!!
practic s-a ales praful de sirul de precipitatii ... s-a intrerupt practic...
chiar ma miram de cantitatile ridicole pe care le dadea statia in 2012 si de lipsa totala a zapezii...iata cauza deci... :evil:

probabil s-a considerat ca zona respectiva nu prezinta un interes important
aici depinde si de managementul lui Sandu, de fonduri, de strategii, de mai multe
pacat, in ritmul asta multe statii pot avea aceeasi soarta, vom ramane doar cu orasele resedinta de judet, cele mai importante

Sus

MesajScris: Lun Feb 06, 2012 3:28 am 
Poate Neaceasca va avea in sfarsit un viscol cu descarcaturi electrice!Cum ar fi??Dar,de ce nu si Bucurestiul?Prost e ca aici sclipesc tramvaiele in draci pe poleiul asta de pe cabluri (sclipesc si pe vreme uscata,dar acum...orice fulger poate trece neobservat)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 06, 2012 3:35 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Si la mine se pot confunda cu flamele verzi la liniile de medie tensiune care duc la comunele din judet, flame cateodata albastrui si asociate cu variatii de tensiune.

Descarcari electrice cu tunet audibil trebuie, chiar si 1 sau 2 trasnete ca sa se sperie lumea si sa zica ca in 2012 chiar e Apocalipsa. :twisted:

Sus

MesajScris: Lun Feb 06, 2012 12:28 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Cel mai cald in tara acum este la Mangalia -1 si pe Vf.Iezer -2 grade la 2200m 8O

Sus

MesajScris: Lun Feb 06, 2012 1:34 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Are cineva cunostiinta despre acei 90cm din judetul Bacau??Mi se par incredibili, Bacaul avand doar jumatate, iar distanta este mica.Sau acei 75cm din Mehedinti.Acel strat de 90cm daca se confirma a fi ok este un record pt Romania in ultimii ani.Spun ultimii ani pt ca nu am cifre dinainte de 2005.Si ce diferenta intre Iasi si acel deal unde este amplasat radarul in Moldova, Barnova.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 06, 2012 3:00 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Citat:
Toate liniile electrice interconectate se degivreaza singure. Degivrarea este comandata de dispecerul zonal sau national ( in functie de nivelul de tensiune si importanta) si consta in devierea pentru o perioada de timp a transferului energetic numai pe anumite linii care trebuiesc degivrate.
Prin efect Joule, se topeste chiciura.

Astfel orasele nu raman fara curent la freezing rain ci tot doar satele si comunele. :twisted: Oare canadienii nu aveau tehnica asta cand au avut acea catastrofa energetica? Sau noi in decembrie 2009 la Constanta & Tulcea, oricum doar 2 ore a fost acea pana generalizata, macar 1 ora de pana generala as vreau si eu intr-o noapte sa vad cum e sa nu fie lumina in tot orasul si intreaga banda FM libera. :D Dar pe FM mai am niste Costila/Cozia & Novaci-Ranca, cam greu sa ramana toate in bezna.

Sus

MesajScris: Lun Feb 06, 2012 7:18 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Numai anomalii zilele astea.Acum cel mai cald punct din tara este Intorsura Buzaului cu -1.

Sus

MesajScris: Lun Feb 06, 2012 8:17 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Stratul de la Cluj mi se pare o gluma acum dupa ce am vazut la Predeal. :mrgreen:

Imagine

Imagine

Imagine

din pacate nu am avut foarte mult timp pentru filmulete si poze...dar mai am cateva, daca doriti :)
chiar cred ca masuratoarea de 94 cm a ANM-ului e nitel subestimata...desi am luat ruleta la mine, nu m-am aventurat sa masor stratul; pentru mine intra la categoria "impossible measuring - danger of getting very wet" :lol:

Sus

MesajScris: Lun Feb 06, 2012 8:49 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

quinzhee scrie:
"Freezing rain" pe buzele tuturor...si minti congelate de atata incultura. Pardon, de frig.

Lasa, eu ma bucur ca am auzit pentru prima oara notiunea de freezing rain in media romaneasca...imi place sa cred ca si forumul nostru a avut o contributie. Astfel s-a completat tabloul necunoscutelor meteo alaturi de "inversiune termica" si "tornada". :lol:

Sus

MesajScris: Lun Feb 06, 2012 9:03 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

sorifin scrie:
Are cineva cunostiinta despre acei 90cm din judetul Bacau??Mi se par incredibili, Bacaul avand doar jumatate, iar distanta este mica.Sau acei 75cm din Mehedinti.Acel strat de 90cm daca se confirma a fi ok este un record pt Romania in ultimii ani.Spun ultimii ani pt ca nu am cifre dinainte de 2005.Si ce diferenta intre Iasi si acel deal unde este amplasat radarul in Moldova, Barnova.

Nu mi se pare foarte credibila acea masuratoare de 90 cm, este o statie pluvio probabil (nu-i exclus sa fie chiar ANAR, stim ca ANM are o istorie in a prelua date de la ei atunci cand dau coduri si vor sa le justifice). In schimb cei 76 cm de la Barnova zic ca sunt cel putin 90% credibili, acolo e statie ANM si e amplasata undeva in padure din cate stiu, deci sansele de troienire nu prea intra in discutie, si chiar si asa vantul nu a batut foarte tare in zona aia. Acest strat de 76 cm e cel mai mare de la cei 80 cm de la Oravita din februarie 2009, iar teoreticul strat de 90 cm din judetul Bacau e cel mai mare de la cei 106 cm de la Zimnicea din ianuarie 2008.

zimnicea dupa viscolul din ianuarie 2008...

Sus

MesajScris: Lun Feb 06, 2012 9:11 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Dar intr-adevar Moldova si Banatul au cea mai multa zapada din ultimii ani buni, nu-mi aduc aminte de exemplu cand a mai avut Timisoara 37 cm...
La fel si cateva zone din Oltenia si din nordul Transilvaniei...

Sus

MesajScris: Lun Feb 06, 2012 9:32 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Pff...ce-am uitat de stratul de la Zimnicea din 2008 :D.Stratul de la Barnova este credibil cred 100%.Am vazut cum a crescut treptat de la o zi la alta.44cm, 66cm, acum 76cm si cine stie unde se va opri.Impresionant.Nu stiu ce localitate e aceea din Mehedinti cu 75cm de dimineata.

Pozele de la Predeal sunt incredibile.Te cred ca nu te mai impresioneaza stratul din Cluj.Mai pune daca mai ai :D.Pacat ca nu avem pe nimeni din Focsani sau Iasi, sa dea o fuga pana la Barnova.In schimb vimp cred ca ar putea contribui cu ceva poze din Bacau.Peste jumatate de metru.Nu cred ca a mai vazut asa ceva acolo in ultimul timp.

Sus

MesajScris: Lun Feb 06, 2012 9:50 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Da, stratul ala de 90 cm din Bacau nu este credibil. Cu siguranta cu cei 19 mm in ultimele 3 zile nu este. In Bacau au cazut 32 mm. De remarcat si stratul de 65 cm de la Focsani, care l-a egalat pe cel de acum cateva zile dintr-un oras mare, Craiova (de altfel in Vrancea e treaba serioasa, 4 puncte pe harta cu peste 60 cm) cat si cei 59 cm de la Cotnari. Acolo unde sunt 75 cm in Mededinti cred ca e acelasi satuc in care s-au masurat 65 cm in decembrie 2009. Nici stratul de 64 cm de la Pades nu-i de lepadat. Iar uitandu-ma la cei 46 cm de la Targu-Lapus cu siguranta ma gandesc ca si Clujul putea mai mult... :D

Frumos intr-adevar prin tara, vorba lui Catalyn, cred ca din 2003 n-am mai avut strat asa consistent pe arii asa extinse. A mai fost si in 2009 si 2010 dar parca ceva mai mic, facand asa o medie pe tara.
Cand m-am intors din Predeal cel mai mare strat l-am vazut in zona Aiud (surprinzator), evident cu exceptia suburbiilor sudice ale Brasovului, unde stratul cred ca se apropia de jumatate de metru (desi la statie masura de vreo 3 ori mai putin). Si zona muntilor Persani, intre Feldioara si Sighisoara, avea strat serios, si ningea puternic azi-dimineata.

Imagine

Probabil nu se va mai modifica aceasta harta, doar daca nu se va intampla cea mai spectaculoasa rasturnare de situatie maine...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 452, 453, 454, 455, 456, 457, 458 ... 1000  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]