forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Apr 26, 2026 8:51 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5251 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 351  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Europa
MesajScris: Sâm Feb 04, 2012 11:37 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

a nins acu 2 sapt si in siria
http://www.youtube.com/watch?v=L6Be_eq1gzI

Sus

MesajScris: Sâm Feb 04, 2012 3:22 pm 
12 UTC
Imagine

Sus

MesajScris: Sâm Feb 04, 2012 9:58 pm 
Imagine

Sus

MesajScris: Dum Feb 05, 2012 9:43 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Se pare ca saptamana viitoare, Europa inclina spre exact acelasi tip de circulatie ca si in aceasta saptamana. Din nou, o masa supraracita din miezul Siberiei, patrunde pe continent, impinsa de un alt blocaj Scandinav.

Atentie, ECMWF pune la nord de Romania, saptamana viitoare o masa de aer cu -28 C la 850 mb!!!! Oare a mai vazut vreodata Europa asa ceva?

Sus

MesajScris: Dum Feb 05, 2012 9:55 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Cifrele sunt senzationale de la o zi la alta in Europa.In Serbia a continuat sa ninga, stratul are peste 30cm aproape peste tot, cu sudul pana la 85cm.Muntenegru este incredibil.Zabliak 181cm 8O , Kolasin 131cm 8O , Niksic 36cm.Bosnia are 110cm in capitala Sarajevo 8O , Mostarul sudic e ingropat in 85cm, aici ninge 1 data la 10 ani, si rar vedeau depunere de strat.Este un record absolut.Croatia are strat aproape peste tot, iar litoralul cred ca are cele mai mari zapezi vazute vreodata.Si frigul e imens, cred ca s-au stabilit noi recorduri.Si durata lui, deja de 4 zile e strat de zapada si sub 0 grade pe tarm.Nu s-a mai vazut asa ceva acolo.Zadar -7 grade si 21cm, Sibenik -7 grade si 35cm 8O , Split -5 grade si 25cm.In Italia nu s-a trecut de 0 grade ieri decat prin sud.In nord, inclusiv in zonele de coasta, Venetia, Rimini, Trieste, sub 0 maximele si strat de zapada pe sol de peste 10cm.In muntii din centru s-a trecut de 100cm, exemplu Frontone 110cm.Roma a inceput a 3-a zi consecutiva cu zapada pe sol, iar in dimineata asta ninge la -3 grade.Maxima de ieri abia a ajuns la 1 grad.A mai nins si in Corsica si Sardinia, Palma de Mallorca, Ibiza, iar temperaturile sunt spre -5 grade in sudul Spaniei.Nordul e bocna la sub -40 in Suedia.

Sus

MesajScris: Dum Feb 05, 2012 10:02 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Si inca nu e gata, februarie 2012 arata de pe acum sa devina una din cele mai dure luni de iarna din utimii zeci de ani, in Europa.

Sus

MesajScris: Dum Feb 05, 2012 10:16 am 
Imagine

Sus

MesajScris: Dum Feb 05, 2012 3:22 pm 
12 UTC
Imagine

Sus

MesajScris: Dum Feb 05, 2012 9:22 pm 
18 UTC
Imagine

Sus

MesajScris: Lun Feb 06, 2012 10:20 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

sorifin scrie:
Cifrele sunt senzationale de la o zi la alta in Europa.In Serbia a continuat sa ninga, stratul are peste 30cm aproape peste tot, cu sudul pana la 85cm.Muntenegru este incredibil.Zabliak 181cm 8O , Kolasin 131cm 8O , Niksic 36cm.Bosnia are 110cm in capitala Sarajevo 8O , Mostarul sudic e ingropat in 85cm, aici ninge 1 data la 10 ani, si rar vedeau depunere de strat.Este un record absolut.Croatia are strat aproape peste tot, iar litoralul cred ca are cele mai mari zapezi vazute vreodata.Si frigul e imens, cred ca s-au stabilit noi recorduri.Si durata lui, deja de 4 zile e strat de zapada si sub 0 grade pe tarm.Nu s-a mai vazut asa ceva acolo.Zadar -7 grade si 21cm, Sibenik -7 grade si 35cm 8O , Split -5 grade si 25cm.In Italia nu s-a trecut de 0 grade ieri decat prin sud.In nord, inclusiv in zonele de coasta, Venetia, Rimini, Trieste, sub 0 maximele si strat de zapada pe sol de peste 10cm.In muntii din centru s-a trecut de 100cm, exemplu Frontone 110cm.Roma a inceput a 3-a zi consecutiva cu zapada pe sol, iar in dimineata asta ninge la -3 grade.Maxima de ieri abia a ajuns la 1 grad.A mai nins si in Corsica si Sardinia, Palma de Mallorca, Ibiza, iar temperaturile sunt spre -5 grade in sudul Spaniei.Nordul e bocna la sub -40 in Suedia.

Da, absolut incredibil ce se intampla prin Balcani. Si va mai creste stratul in urmatoarele zile.
De unde ai acele informatii din Muntenegru de exemplu? nu vad asemenea statii pe mundomanz

Sus

MesajScris: Lun Feb 06, 2012 10:47 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Pe ogimet sunt integrate in Serbia and Montenegro.Cred ca peste tot asa e.Statiile muntenegrene sunt de la Herceg Novi inclusiv in jos pana la Kolasin.Vranje e in Serbia.Mai sunt incluse inca 2 printre cele sarbesti.Zabliak si Plevlja.Mai demult gaseai si Pristina, Pec si Prizren, dar de cand s-a desprins Kosovo au disparut.

Sus

MesajScris: Lun Feb 06, 2012 10:53 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

ma interesa altitudinea statiei aceleia cu 181 cm...nu ca 181 cm nu ar fi o depunere impresionanta chiar si pentru o zona montana...din cate vad pe google images ar fi ceva depresiune asemanatoare cu Intorsura, dar evident cu munti mai inalti pe langa...

Sus

MesajScris: Lun Feb 06, 2012 11:00 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Zabliak e pe la 1500m.Am trecut pe acolo.E mare inaltimea dar latitudinea fiind mai joasa seamana cu Predealul de la noi.Kolasin care si el are 130cm e situat pe la 800-900m.De Sarajevo cu 110cm ce sa mai zici...sau Mostarul cu 85cm.Cand am trecut prin Mostar am ramas impresionat de cate livezi cu portocali si mandarini sunt pe acolo.Cred ca sunt praf dupa aceasta zapada si temperaturile de -7 noaptea si sub 0 ziua deja de o saptamana.La fel pe aproape toata coasta dalmata.Mai putin la Dubrovnik care e adapostit bine.

Sus

MesajScris: Lun Feb 06, 2012 11:59 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -cars.html

Sus

MesajScris: Mar Feb 07, 2012 12:13 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

in urmatoarele 36 de ore va ninge in muntii din Grecia cred ca si cu 10-15 cm/ora - Estofex a si dat cod 2 pentru zona respectiva...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5251 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 351  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]