Exact.Si la vreo 32 km(pe strada ) de intrare in Petrosani,Oras fata de care nu de putine ori sunt diferentieri chiar si semnificative in aspectu vremii.Multe masive peste 1000 m la N de mine care fac diferenta si din observatiile mele undeva intre haltele Lainici si Pietrele Albe se face treptat trecerea de la influentele submediteraneene la cele oceanice.Nu de putine ori ciclonii mediteraneeni ori n-au trecut muntii la Petrosani,ori au adus precipitatii mai reduse decat in GJ(asta mai ales in sezonul rece).In sezonul cald masele de aer dinspre M.Mediterana escaladeaza mai usor muntii fiind mai inalte si mai bogate in umezeala(nimic nu se pune cu norii cumulonimbus

)Cel putin pe panta sudica a Parangului,si a Vilcanului in anii ploiosi la peste 1500m cred ca ajung precipitatiile la peste 2000mm.Pe de alta parte,masele de aer provenite pe circulatie N NV ajung mai rar in zona gorjului(vorba aia pana in gj trec si peste Muntii Retezat si peste Muntii Vilcan si pierd umezeala uneori aproape de tot si sunt deviate).Atunci bate eternul si fascinantul vant la mine in depresiune.Sunt multe de zis,ca deja m-am cam lungit cu explicatiile

Dau un exemplu in sezonul rece clar de diferente si cu asta inchei.Anul trecut spre sfarsitul lunii februarie,in gj a fost strat de zapada de peste 30 chiar 40 cm pe alocuri iar la Petrosani era abia de 2 degete