forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Iun 14, 2026 12:59 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477 ... 1000  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale
MesajScris: Vin Feb 24, 2012 12:26 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ora 23.30: banda de ecouri radar dinspre S Moldovei se extinde sistematic spre SV in deplasare generala catre SE, amenintand si Bucurestii cu ploaie care ingheata

Sus

MesajScris: Vin Feb 24, 2012 12:43 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
supercell scrie:
Are vreunu dintre voi date cu cantitatile de precipitatii cazute la Targu-jiu de la inceputul anului si pana in prezent? :) (Sper ca n- au fost postate pe forum si eu nu am citit)

La Targu Jiu de pe 1 ianuarie pana in seara asta au cazut 139 mm, din care 58 mm in ianuarie si 81 mm in februarie.

Multumesc mult Andrei :) Deci peste norma climatologica dupa cum observ,dar lasa ca e bine dupa seceta care a fost in toamna. :D

Sus

MesajScris: Vin Feb 24, 2012 3:06 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Prima zi cred din aceasta luna cand la ora 13:30 toate statiile din tara sub 800m au temperaturi pozitive.

Sus

MesajScris: Vin Feb 24, 2012 3:22 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

In afara de Ocna Sugatag.

Sus

MesajScris: Vin Feb 24, 2012 3:24 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Andrei87 scrie:
In afara de Ocna Sugatag.

Asa e.Inca nu era afisata la ora 14, abia dupa a aparut :D.

Sus

MesajScris: Vin Feb 24, 2012 9:24 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

La Petrosani cat s-au inregistrat astazi? ca au fost zile s icateodata de era mai frig ca la Miercurea Ciuc :lol:

Ultima oară modificat de supercell pe Vin Feb 24, 2012 9:55 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Vin Feb 24, 2012 9:34 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Petrosani?? Vreo 10-11 grade.

Sus

MesajScris: Vin Feb 24, 2012 9:53 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Sudul si estul au pierdut azi in medie 5-6cm din strat.Au si inceput deja sa apara zone fara strat in afara Dobrogei.Deva, Sebes, Gurahont raporteaza petice, Sibiul mai are doar 1cm.

Sus

MesajScris: Vin Feb 24, 2012 9:58 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Serios,au fost cazuri.Am facut facultatea in Petrosani, deci stiu cum e si plus de aia nu de putine ori la prognoza meteo se spunea ceva de genu:"..la aceasta ora se inregistreaza temperaturi intre x si y cu cea mai scazuta temperatura la Petrosani".

Sus

MesajScris: Vin Feb 24, 2012 10:38 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Petrosaniul ar avea potential la minime foarte scazute, insa e practic la intersectia a 4 vai inguste si acolo cam sufla vantul.

Sus

MesajScris: Vin Feb 24, 2012 10:57 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Andrei87 scrie:
Petrosaniul ar avea potential la minime foarte scazute, insa e practic la intersectia a 4 vai inguste si acolo cam sufla vantul.

Din cauza asta vroiam sa cercetez Hategul, fiind mai inchisa depresiunea.Dar uite ca n-am mai ajuns iarna asta acolo.Petrosaniul e intr-adevar la rascruce de vanturi :D, dar zonele de pe valea Jiului de Vest, Lupeni, Uricani, Campu lui Neag cred ca au minime impresionante.Doar ca nu avem statii acolo si nici nu raporteaza cineva din acea zona.Ar fi acum o sansa cu supercell care e cel mai aproape, dar iarna s-a cam dus.Cred ca totusi la Campu lui Neag este o statie de la ape, pt ca acolo in 2005 s-a inregistrat recordul absolut pe tara la cantitatea de precipitatii acumulata in 120 de minute: 167mm.

Sus

MesajScris: Sâm Feb 25, 2012 12:39 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

E mai frig la Uricani decat la Petrosani,am avut un coleg care povestea mereu la facultate despre asta(cand noi cei din oltenia ne plangeam de frigul din Petrosani :lol:).E deosebit de frig pe valea jiului de Vest ,exceptie face Vulcan care se aseamana mai mult cu Petrosani fiind mai aproape(nu cai .Dar de la Lupeni incolo e o alta lume,pacat ca intr-adevar nu sunt statii meteorologice.De Campul lui Neag nu mai zic,chiar as fi fost curios de niste minime absolute in zona aia,sau de cantitati de precipitatii.Din punctul de vedere al precipitatiilor,efectiv primeste din plin si ciclonii mediteraneeni si depresiunile islandeze,datorita asezarii "sub Retezat" ca sa ma exprim asa :mrgreen:
In ceea ce priveste vantul,Valea jiului e zona din tara cu cea mai mica viteza medie a vantului,pot sa fie inversiuni termice in orice zi din an in cazul in care contextul aerosinoptic o permite.In cazul Petrosani este justificabila clima rece pentru altitudinea la care se afla,in sud avand defileul jiului prin care se propaga curenti reci,dar tototdata in sudul si sud-vestul depresiunii sunt masive muntoase cu inaltimi apreciabile(ex Vf.Straja-1868 m);in est creasta inalta a parangului de la Vf.Parangul Mic pana la Varful Parangu Mare,din nord si vest se propaga curenti reci dinspre Banita si culmea Tulisa din Retezat si Sureanu.Ba chiar am citi ca minima absoluta la Petrosani(nu imi amintesc cat exact) e mai scazuta decat la statia meteo Parang situata la o altitudine in jur de 1500-1600 m.In concluzie e foarte interesanta clima acolo,la capitolul minime in unele dimineti cum spuneam uneori pana si Miercurea Ciuc paleste :D Si sa nu mai zic de furtunile locale convective care se formeaza al naibii de des vara acolo,numai bune pentru chasing :D

Ultima oară modificat de supercell pe Sâm Feb 25, 2012 1:29 am, modificat de 2 ori în total.

Sus

MesajScris: Sâm Feb 25, 2012 1:16 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Am gasit ceva date climatice in legatura cu clima judetului Hunedoara.Va invit sa consultati paginile 15 si 16 din urmatorul pdf :) :
http://apmhd.anpm.ro/files/APM%20Hunedo ... ANISCA.pdf

Sus

MesajScris: Sâm Feb 25, 2012 12:20 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ce bine a ramas aerul rece cantonat in Baragan. Doar 2-3 grade acolo.
Targoviste, Apa-Neagra si Focsani deja au 12 grade. Cam asa arata Focsaniul la 12 grade: http://www.jurnalul.ro/webcam/focsani-p ... i-339.html

Sus

MesajScris: Sâm Feb 25, 2012 12:22 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Ar merge de-un tricou la Focsani pe aproape 70cm de zapada. 8)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477 ... 1000  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]