forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Iun 10, 2026 9:50 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Reguli forum

Vă rugăm, ca în ciuda destinaţiei acestei secţiuni, să aveţi o atitudine civilizată şi de bun simţ, să folosiţi un limbaj "cizelat" :D

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 982 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 66  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Balamuc offtopic
MesajScris: Mie Mar 14, 2012 9:46 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Si mi-a mai venit ceva in minte.Aici la Mures aproape la orice spectacol este invitata si cel putin o formatie maghiara.Bineinteles ca toate spectacolele si de 1 decembrie si de 24 ianuarie si zilele orasului etc au loc de 12 ani, adica fix de cand avem un primar roman.La Ciuc, de exemplu, de ce nu face niciodata un spectacol de ziua nationala a Romaniei.Oare acei 16000 de romani nu ar iesi in strada? Exact atmosfera asta era si in Mures inainte de 2000 cu alt primar.Maine e ziua Ungariei, si aici va avea loc un spectacol dupa depuneri de coroane etc.De ce nu se intampla si la Ciuc sau Sf Gheorghe de ziua Romaniei asa ceva? Asta nu pot sa inteleg.Doar de o parte sa fie intelegere, de ceilalati ne doare-n cot.

Sus

MesajScris: Mie Mar 14, 2012 11:03 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

tiby89 scrie:
Eh, totusi, nu cred ca l-ar fi linsat nimeni pe Zidane. Zidane e Zidane :)

Corect, Zidane le dadea la toti un cap in gura...

Sus

MesajScris: Mie Mar 14, 2012 5:33 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Se intampla un lucru acum. Majoritatea puterii este foarte fragila si sunt cam obligati sa accepte orice cerere a UDMR-ului. Daca-i supara, se termina smecheria pt. portocalii. Si normal, UDMR profita. Cauta sa-si reintregeasca cei 6% pe care i-a obtinut mai mereu. Eu sper, si sunt semnale, ca populatia maghiara nu va mai "pune botul".

Sus

MesajScris: Mie Mar 14, 2012 7:19 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

tiby89 scrie:
Se intampla un lucru acum. Majoritatea puterii este foarte fragila si sunt cam obligati sa accepte orice cerere a UDMR-ului. Daca-i supara, se termina smecheria pt. portocalii. Si normal, UDMR profita. Cauta sa-si reintregeasca cei 6% pe care i-a obtinut mai mereu. Eu sper, si sunt semnale, ca populatia maghiara nu va mai "pune botul".

Absolut de acord.Doar ca UDMR-ul s-a balcanizat.Nu prea poti face diferenta dintre ei si celelalte partide romanesti.Dar s-a gandit cineva care e alternativa la UMDR? A citit cineva ce programe au in statut PCM-ul, CNM-ul, Partidul tinerilor secui din Ardeal si altele, pt ca au tot aparut alternative la UDMR.Si pe ideea asta marseaza si ei.Tot santaj se cheama.Gandirea e cam asa.Daca nu faceti ce zicem noi, ca nu va cerem Ardealul :D, o sa vina altii in locul nostru cu care chiar o sa aveti o problema.Deci sunt mai multe jocuri pe care le fac umdr-istii.

Sus

MesajScris: Mie Mar 14, 2012 7:25 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

E greu pentru aceste alternative la UDMR sa obtina procente importante. Pana afla lumea de ei, mai ales la tara, pana le castiga increderea... Un scenariu posibil, totusi, ar fi ca, adunate, sa-i ia vreo 2 procente UDMR-ului si sa nu mai prinda parlamentul.

Sus

MesajScris: Mie Mar 14, 2012 7:53 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

N-ar fi ok deloc asa, desi e foarte posibil acest scenariu.E ok sa se afle la guvernare, fiind cei mai numerosi dintre toate etniile.Dar sa respecte regulile democratiei si cand e sa fie in opozitie sa stea acolo.Sunt singurii care n-au fost niciodata in opozitie.Ei tot timpul au cerut si s-au aflat la guvernare, fara a ajuta cu absolut nimic.

Sus

MesajScris: Joi Mar 15, 2012 2:51 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Am vazut acum pe Realitatea o transmisiune a unui reporter de la Targu Secuiesc. Spunea ca vreo 2000 de persoane sarbatoresc Ziua Maghiarilor de pretutindeni in piata Gabor Aron si ne asigura ca discursurile ce se rostesc nu indeamna la violenta. :)
A, si desi era soare, se puteau vedea cativa fulgi.

Sus

MesajScris: Joi Mar 15, 2012 3:17 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

S-a sarbatorit si la Mures la statuia poetului Petofi Sandor.Au fost 100-150 de persoane.Ce e interesant este faptul ca pt prima data organizatiile si partidele maghiare sarbatoresc separat.Sunt 4 astfel de manifestari.Cea a UDMR si cea mai importanta a fost cea de mai sus, apoi a mai fost una in fata statuii lui Bernady Gyorgy, sub al carui mandat de primar in Mures s-au construit majoritatea cladirilor istorice din oras, primaria, prefectura, Palatul Culturii etc.Aceasta a fost organizata de partidul lui Tokes.Inca una tot in centrul orasului, organizata de PCM, si alta va fi deseara la ora 17, organizata de una dintre cele mai extremiste organizatii din Europa sprijinita direct de Budapesta, Miscarea tinerilor maghiari din cele 64 de comitate(acesta a fost numarul de comitate(judete) in care era imparit Imperiul Austro-Ungar.Pt cine doreste poate afla de pe net foarte usor cu ce se ocupa aceasta miscare.

Aici e soare si vreme buna, dar bate un vant teribil :D.

Sus

MesajScris: Vin Mar 16, 2012 12:52 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Si la Cluj erau cativa care blocau traficul, bata-i soarele...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 16, 2012 4:01 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Lunga rau discutia de aici, mi-a luat de la 16:30 la 18:00 astazi sa o citesc ca daca nu am trecut prin fiecare post de cel putin 2 ori nu l-am citit, asa fac pe forumuri.

Pe Antena 3 au dat la stiri cu ziua maghiarilor, steagul secuiesc si imnul secuiesc, au totul pregatit pentru un stat in stat.

Sus

MesajScris: Dum Mar 18, 2012 2:40 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Au luat si un interviu unuia de sarbatorea, de pe la Oradea parca. A zis ceva de genul asta:

- Eu nu spun ca si voi, românii, ar trebui sa sarbatoriti, dar ati putea. Daca nu era revolutia maghiara pasoptista, am fi vorbit nemteste ! Si noi si voi !

In gandul meu... un motiv in plus sa va injure românii. Cred ca majoritatea românilor care l-au auzit pe acel mosulica, s-au gandit: "Pai era mai bine!"
Mi se pare de remarcat, totusi, mandria acelui om.

Sus

MesajScris: Dum Mar 18, 2012 10:05 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

E na, s-a trezit si ala vorbind.Romanii oricum desi erau majoritari nu-si puteau vorbi limba niciunde, limba pe care totusi o cam stiau toti.Nu erau scoli romanesti, biserici romanesti, iar orasele erau locuite aproape exclusiv de burghezi maghiari sau sasi.Romanii traiau la sate si erau sa recunoastem, in mare proportie analfabeti.Dar am spus mai sus cauzele.O sa postez o scrisoare deschisa, semnata de av.Ioan Sabau-Pop, un profesor de-al meu din facultate, un om de mare valoare, muresean 100%, avocat al primariei timp de 6 ani, despre scandalul redenumirii unei strazi din Mures in Kossuth Lajos, marele conducator al revolutiei de la 1848 si care ar trebui sarbatorit si de romani in opinia acelui oradean.Gasiti in text ceea ce ar trebui sa "sarbatorim" noi.E lung dar se poate citii esentialul, cele 7 puncte.

http://martiriromani.com/Articol.asp?ID=190

Sus

MesajScris: Dum Mar 18, 2012 11:58 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Se redenumeste o strada in ungureste? Dar nu aveti primar roman, ce naiba?

Sus

MesajScris: Dum Mar 18, 2012 1:57 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Nunu.Era o problema din 2005, cand CL a votat asta.A fost dat in judecata si s-a castigat.Insa UDMR-ul n-a vrut sa cedeze, a revenit cu problema, din nou au fost dati in judecata si in 2008 s-a castigat definitiv.Acum exista alte procese pe rol.Se vrea amplasarea unei statui a lui nu stiu cine in locul amplasarii unui bust al lui Adrian Paunescu, precum si denumirea unei scoli gimnaziale de frunte din oras in Bernady Gyorgy tot in loc de Adrian Paunescu.Se judeca ambele procese.

Sus

MesajScris: Dum Mar 18, 2012 3:52 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Asta inseamna ca sunt si ai dracului, nu numai orgoliosi...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 982 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 66  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]