forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Iun 12, 2026 1:44 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511 ... 1000  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale
MesajScris: Vin Apr 13, 2012 8:18 pm 
Si mai remarc ceva, unde, in afara de Google Earth, puteti vedea o harta cu conditiile meteo din tara, actualizate ?!
Atat pe site-ul meteoromania cat si pe vremea.meteoromania nu exista asa ceva iar aia de pe meteoplus, a antenistilor, e slaba.
In rest, nimic, nada, nothing, niente, nichts... ca sa dau si eu cu parul criticii nemultumitului in ANM, cum face Sorin uneori.

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 8:21 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Au fost din anm pe aici.Mary spre exemplu, care s-a retras demult, dar care a avut ceva activitate.Si a mai fost cineva, care dupa ce-am spus eu cateva la adresa anm in loc sa combata si-a luat bagajele si-a plecat.De d-na Bell e vorba pt cine nu stie :D, Aurora Bell.Cu siguranta e o femeie mult mai desteapta decat mine, dar dreptul la opinie il avem toti.Cat despre Zoli, si eu regret ca nu mai posteaza aici.Nu mai tin minte exact care a fost motivul plecarii, dar stiu sigur ca a deranjat pe la anm.Citesc ce scrie pe meteoconstanta si da, e o pierdere pt forum.

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 8:22 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

eugenraduoradea scrie:
Si mai remarc ceva, unde, in afara de Google Earth, puteti vedea o harta cu conditiile meteo din tara, actualizate ?!
Atat pe site-ul meteoromania cat si pe vremea.meteoromania nu exista asa ceva iar aia de pe meteoplus, a antenistilor, e slaba.
In rest, nimic, nada, nothing, niente, nichts... ca sa dau si eu cu parul criticii nemultumitului in ANM, cum face Sorin uneori.

Eugene, imi pare rau, dar m-ai pierdut :D.Mi-am dat cuvantul ca nu mai spun absolut nimic de anm daca ramane asa treaba cu ogimetul.

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 9:06 pm 
Poti sa spui linistit, cat vrei, ca uneori chiar merita si au unele lacune cat casa, una fiind chiar harta de care am pomenit, ca sa nu mai reamintesc de baza de date, ca aia cu grafice de la meteoromania e fix pix si e doar pentru statiile din flux.
Am remarcat ca si austriecii de la zamg.ac.at au triat din tabelul cu statiile din flux vreo cateva gen: Ocna Sugatag, Sibiu, Tulcea, Sulina... oricum e doar din 6 in 6 ore, climatologica...
Ogimet-ul a avut doar o tresarire de mai lunga durata, toate statiile din flux sunt actualizate.
Apropo, oare de ce nu se fac publice telegramele de la toate statiile ANM-ului, cu actualizari, e secret de stat ?

Sus

MesajScris: Sâm Apr 14, 2012 9:37 pm 
Update-uri pe ogimet la 6 ore distanta pentru celelalte localitati, care nu sunt in flux.
Deocamdata se fac din 6 in 6 ore cu o intarziere de 4 ore fata de ora noastra.
Dupa calculele mele urmatorul update se va face la 3 dimineata si vom avea date pana la ora 23.
Adica update la 00 UTC cu date valide pana 20 UTC.
Asta daca tine minunea.

Sus

MesajScris: Sâm Apr 14, 2012 10:01 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Da, dar o sa vezi ca ora 18, adica cea cu maxima si minima va lipsi de la multe statii :D.Unele merg perfect de cateva zile, altele nu.Mai asteptam sa vedem ce-au de gand.

Sus

MesajScris: Sâm Apr 14, 2012 10:23 pm 
Acum, sincer sa fiu eu sunt subiectiv, ma intereseaza Oradea si vecinii: Satu Mare si Baia Mare, restul asa de curiozitate din cand in cand.
As fi foarte multumit daca Oradea si celelalte orase mai acatarii ar ramane insa stiu, ori toate ori pauza si raman fluxistele.
Vorba ta, vom vedea cat tine.

Sus

MesajScris: Dum Apr 15, 2012 12:46 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

vimp scrie:
Andrei87 scrie:
Apropo, plecarea lui Zoli a fost pe buna dreptate, din cauza unei decizii gresite a lui vimp, care s-a lasat usor intimidat de javrele din ANM.

Mai Andrei, plecarea lui Zoli a fost legata de discutiile de pe forum. Ce intimidari? Poate imi scapa mie ceva...?

Vad ca s-a uitat de discutiile acelea...l-am cautat pe zoltan in "membri", dar nu-l mai gasesc, cred ca a cerut si stergerea contului.

Sus

MesajScris: Dum Apr 15, 2012 12:47 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

sorifin scrie:
Au fost din anm pe aici.Mary spre exemplu, care s-a retras demult, dar care a avut ceva activitate.Si a mai fost cineva, care dupa ce-am spus eu cateva la adresa anm in loc sa combata si-a luat bagajele si-a plecat.De d-na Bell e vorba pt cine nu stie :D, Aurora Bell.Cu siguranta e o femeie mult mai desteapta decat mine, dar dreptul la opinie il avem toti.Cat despre Zoli, si eu regret ca nu mai posteaza aici.Nu mai tin minte exact care a fost motivul plecarii, dar stiu sigur ca a deranjat pe la anm.Citesc ce scrie pe meteoconstanta si da, e o pierdere pt forum.

Deci tu esti vinovat pentru plecarea Aurorei!! Cum ai putut sa faci asa ceva? :lol:

Sus

MesajScris: Dum Apr 15, 2012 11:21 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

si ca o paranteza , din studiile mele am vazut ca GFS-ul de pe Underground a nimerit destul de bine situatia actuala a vremii de acum 2 saptamini , mentionez ca urmaresc destul de constant acest model

Sus

MesajScris: Dum Apr 15, 2012 12:39 pm 
Daca mai exista amatori de statistici, ca unii dintre noi, si doresc sa decodifice corect telegramele ANM de pe ogimet, din alte localitati sau statii, in afara celor din flux, un link util:
http://metaf2xml.sourceforge.net/cgi-bi ... pl?lang=en

Sus

MesajScris: Lun Apr 16, 2012 12:43 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Oare chiar se efectueaza astfel de sondaje PILOT/TEMP? 8O
http://www.ogimet.com/display_sondc.php ... &send=send

Sus

MesajScris: Lun Apr 16, 2012 10:28 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ca sunt acasa in concediu, pot sa zic ca am avut al doilea Pasti din viata mea cu furtuna/oraj. In oras nu a plouat foarte mult (9 mm), dar la cativa km spre NV (Ovidiu cred) a bagat 41 mm. Se si vedea in zona aia o perdea de ploaie stationara.

Sus

MesajScris: Mar Apr 17, 2012 9:36 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Se pare ca iti dai intalnire mai bine cu furtunile la Constanta decat la Cluj :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Apr 17, 2012 9:59 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

de ar sti ce a ratat lipsind din cluj...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511 ... 1000  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]