forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Iun 10, 2026 5:53 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11056 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288 ... 738  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Tg-Mures
MesajScris: Vin Mai 25, 2012 10:41 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Furtuna uriasa ieri in Tg-Mures.Grindina multa si mare si ploaie torentiala.Mama mi-a spus ca era alb pe jos dupa 2-3 minute.La statie 14mm.Deja am depasit 100mm, suntem la 110mm si inca va mai ploua.E fabuloasa aceasta luna mai.In Bucuresti e dezastru.Ploua zilnic si foarte mult.Cred ca s-a trecut de 200mm.Acum pot sa spun ca nu stiu daca am mai vazut atata ploaie in 2 saptamani.In seara asta a fost o adevarata rupere de nori.Voi relata mai pe larg maine.E ca la muson.

Sus

MesajScris: Vin Mai 25, 2012 10:54 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Genul de grindina care darama culturile,asta in cazul in care a afectat si alte areale,nu numai orasul.Bine,nici masinile nu se simt in largul lor,nu mai zic de oameni.

Sus

MesajScris: Vin Mai 25, 2012 11:11 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Bravo, aveti de 2 ori mai multa ploaie ca la Cluj, aici doar 57 mm, nici macar nu suntem in grafic pentru media lunii mai de 75 mm, e aproape seceta aici - dureros sa privesc ce se intampla in tara doar la Cluj nimic.

Sus

MesajScris: Dum Mai 27, 2012 12:58 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

andre, nu fi trist, mai spre NV tarii e si mai rau !!!

Sus

MesajScris: Dum Mai 27, 2012 6:53 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Mi se spune ca la Mures ploua aproape incontinuu.Aseara si azi-noapte au mai venit inca 3.8mm la statie.Am vazut pe radar ca azi au mai trecut ceva averse pe acolo, statia de la mediu a inregistrat 3mm pana la ora 18.Suntem la 117mm, de departe cel mai ploios mai din ultimii 25 de ani.In 1985 a plouat mai mult, 126mm.In rest, ramane recordul lunii, 187mm, stabilit in faimosul an 1970, an in care inundatiile au devastat Ardealul.Va ramane o luna memorabila, inceputa cu o caldura nemaintalnita la 1-2 mai, urmata de ploi torentiale.Am scapat de inundatii datorita uscaciunii mari care a precedat aceste ploi, altfel era o primavara 2010 reloaded.

Sus

MesajScris: Dum Mai 27, 2012 9:48 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ca tot ai zis de 1970,am citit ca atunci s-au produs cele mai mari inundaţii din ultimii 500 de ani în Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş şi N Moldovei.Pe fondul unor factori cumulativi(precipitaţii excedentare în perioada anterioară, umezeală mare a solului, strat de zăpadă foarte gros în zonele montane), au intervenit factorii declanşatori- încălzirea masivă din perioada 8-11 mai, urmată de topirea bruscă a zăpezii la munte, apoi de precipitaţii torenţiale în intervalul 12-14 mai, generate de o depresiune barică care a evoluat în Transilvania şi de un ciclon retrograd prezent în SE ţării.

Sus

MesajScris: Mie Mai 30, 2012 11:51 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Alta furtuna fantastica in Jud. Mures , langa Targu-Mures 8O . Vai ce nervos sunt ca am ratat-o . Faceam un chasing de zile mari .....
Oare o fi avut oare ceva nowcasting :lol: ?

Imagine

Imagine

Sus

MesajScris: Joi Mai 31, 2012 6:34 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

e bine ca macar s-a dat nowcasting verde in bucuresti :) :) :)

Sus

MesajScris: Sâm Iun 02, 2012 10:06 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Am ajuns si eu la Mures dupa 3 saptamani.Am ratat furtuni cu nemiluita.La Bucuresti a plouat mai mult, dar in Mures din cate se pare furtunile au fost mai spectaculoase.Maine sper sa aflu si cantitatea exacta de precipitatii.Asa din ce-am incercat eu sa adun zi cu zi imi da undeva la 160mm.Adica cea mai ploioasa luna de la acel fantastic august 2005.Am depasit chiar si iunie de anu trecut.De fapt de la Sighisoara la Mures si intre Mures si Iernut campurile sunt adevarate lacuri.Am ramas uimit.Raurile sunt aproape de cota de atentie.

Sus

MesajScris: Sâm Iun 02, 2012 10:18 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Dupa cum vezi,reversul medaliei si la Mures dupa toamna "neagra" din 2011.Poate prinzi vreo furtuna buna zille astea,depinde cat stai :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 03, 2012 2:14 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nu, pana in iulie va rata absolut tot.

Sus

MesajScris: Dum Iun 03, 2012 4:04 am 
Neconectat
Admin
Admin

sorifin scrie:
Am ajuns si eu la Mures dupa 3 saptamani.Am ratat furtuni cu nemiluita.La Bucuresti a plouat mai mult, dar in Mures din cate se pare furtunile au fost mai spectaculoase.Maine sper sa aflu si cantitatea exacta de precipitatii.Asa din ce-am incercat eu sa adun zi cu zi imi da undeva la 160mm.Adica cea mai ploioasa luna de la acel fantastic august 2005.Am depasit chiar si iunie de anu trecut.De fapt de la Sighisoara la Mures si intre Mures si Iernut campurile sunt adevarate lacuri.Am ramas uimit.Raurile sunt aproape de cota de atentie.

Ai fost cumva in oras de 1 iunie ? Nu de alta , dar am vazut ce MCS fain a traversat judetul ..... :(

Sus

MesajScris: Dum Iun 03, 2012 9:11 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Nu am fost de 1 iunie.Aseara am ajuns.La Ungheni a plouat zdravan din ce mi-au zis ai mei.Din pacate nu raman prea mult.Marti dimineata ma intorc.Nu e sigur ca pana la 1 iulie.S-ar putea sa prind si ceva canicula acolo.Se zvoneste chiar data de 1 august.

Sus

MesajScris: Dum Iun 03, 2012 3:05 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

mere bine treaba la Lidl?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 03, 2012 6:03 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Daca n-ai AC la depozit ai pus-o, vei transpira ca un porc cum zice Badea sau ca un cal de curse cum mi-a zis cineva care a dansat mult la motz. Hotelul cred ca are, in Slatina Parc-hotelul comunist are mai putina dar Bulevard aflat in centru are in toate camerele, arata misto fatada cu toate alea.

1 august- asta insemneaza ca vei rata mai tot sezonul convectiv 2012, anul trecut ai ratat din cauza chasing-ului capodopera din 20 iulie, anul asta ratezi din cauza lui Di-Lidl-iului.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11056 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288 ... 738  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]