forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 28, 2026 7:25 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4557 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 304  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Barfe, smenuri, susanele
MesajScris: Lun Iul 30, 2012 10:30 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cf ultimelor estimari, avem 7.2 milioane de voturi DA, adica cca 40% din electorat, ceea ce dupa toate definitiile nu constituie o majoritate a electoratului, mai ales ca o mare parte din cei care nu au votat NU au fost indiferenti la subiect.
Mi se pare normal ca deciziile exceptionale, in afara ciclului electoral constitutional, sa fie luate cu o majoritate absoluta a electorilor, adica sa fie mai greu de realizat decat alegerea la termene legale, pentru a se asigura stabilitatea guvernarii.
In mod similar, a se vedea in constitutie - motiunea de cenzura trece si guvernul e demis cu majoritatea parlamentarilor si nu a celor prezenti la vot. Mi se pare evident ca similitudinea trebuie sa functioneze si in cazul referendumului pt demiterea presedintelui.

Sus

MesajScris: Lun Iul 30, 2012 10:32 am 
V-ati pus si varianta in care absenta la vot a fost un vot de neincredere fata de cei doi, Ponta si Crin.
Nu asa se face politica, o vendetta politica permanenta, nu te intereseaza soarta tarii, economia, cum vei plati salariile bugetarilor si pensiile daca esti in permanenta lupta pentru puterea absoluta.
Ponta face dintr-o infrangere o victorie, exagereaza si minte cu nerusinare.
Crin nu a iesit inca cu declaratii dar va avea acelasi discurs ca Ponta.
In ceea ce-l priveste pe Basescu daca era un om de onoare isi dadea demisia singur.
In fine, nu are importanta dar ieri un comentator la un post de televiziune a adus in discutie o chestie foarte interesanta, tot esafodajul a fost facut pe taierile de salarii si pensii si ca USL-ul nu va face asa ceva. Si daca vom ramane in recesiune si la anul de unde va da USL-ul salariile si pensiile, va gasi o gaina care sa faca oua de aur ?!
Lumea e nemultumita pe buna dreptate fata de guvernarea PDL, cu ministri aparuti in toate ziarele prin diverse scandaluri si cancanuri.
Mai avem 3 luni si USL-ul va guverna singur, daca nu vor cauta intre timp o alta portita sa-l dea jos pe Basescu si daca nu vor reusi isi vor croi campania pe lupta impotriva demonului Basescu si vor castiga alegerile cu 87%, ca atata zicea Ponta ca au.
Daca se va intampla asa inseamna ca vor schimba tot ce vor, constitutia, toate legile si vor pune pe cine vor, presedintele va avea un rol doar decorativ, ca in alte tari iar partidul aflat la putere va conduce absolut tot.
Ne putem indrepta spre era PCR redivivus intr-o haina cu staif democratic.
Stiu ca va veti scandaliza si veti spune ca ai mei, ca astia vor face numai bine poporului si ca PDL-ul si Base sunt ciuma societatii.
Vom trai si vom vedea.

Sus

MesajScris: Lun Iul 30, 2012 10:42 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

eugenraduoradea scrie:
V-ati pus si varianta in care absenta la vot a fost un vot de neincredere fata de cei doi, Ponta si Crin.

Nu. Cei care se incadrau aici trebuiau sa voteze "nu". E usor sa ii iei de partea ta pe cei ce nu se prezinta.
Votul de ieri nu a fost PDL vs USL sau Ponta/Antonescu vs Basescu. A fost simplu: Il mai vreti pe Basescu la Cotroceni? Pt. ca urmau in curand alegeri anticipate.

Sus

MesajScris: Lun Iul 30, 2012 10:54 am 
Si aici a fost vorba de o optiune, te duci si votezi orice si validezi demersul USL sau nu esti de acord cu demersul lor, nu ca il vrei sau nu pe Basescu.
Basescu este total neimportant in ecuatia asta.
Din punctul meu de vedere a fost vorba de a vota si valida demiterea sau singura varianta in care nu erai de acord cu asa ceva sa nu te duci.
Acum fiecare poate sa intoarca foaia cum ii convine, pana la urma socoteala e asa, din aproape 18 milioane de voturi 7,2 milioane sunt pentru iar restul impotriva, chiar daca nu au votat.
Absenta la vot inseamna si un vot de blam pentru initiatori sau impotriva demersului lor.
Daca ar fi fost vorba de referendum cu cati merg la vot si sa se ia in considerare majoritatea, la orice chestie partidul aflat la putere ar putea organiza un referendum pe orice tema, inclusiv instalarea dictaturii sau a puterii absolute, partidul unic, conducatorul iubit, etc.

Sus

MesajScris: Lun Iul 30, 2012 11:06 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Steaua, problema se poate usor pune si invers: cei care chiar voiau sa plece Basescu trebuiau sa vina la vot.
Probabil ca multi au perceput eventuala alegere a unui presedinte USL (Antonescu) drept un pericol sau rau mai mare decat Basescu, ceea ce i-a facut macar sa ezite, daca nu sa aiba o optiune hotarata pt DA.
Posibile motive:
a. generalizarea puterii USL, in conditiile in care au existat destule semne ca aceasta forta este dispusa sa incalce legi si regulamente pentru a isi atinge scopurile; experienta arata ca guvernarea (cvasi)totala PSD din perioada 2000-2004 a avut efecte nocive dpdv al crearii si consolidarii puterii baronilor locali, cu imunitate in justitie
b. posibila deteriorare a pozitiei Romaniei in UE, cu consecinte economice deja evidente in cursul de schimb
c. potentialul pentru un progres mai sustinut al justitiei, in conditiile unui presedinte de alta orientare decat detinatorii puterii executive si legislative
Sa nu uitam ca in acest moment USL are puterea executiva si legislativa. Singura influenta reala a lui Basescu, prin atributiile sale constitutionale, este asupra justitiei, dar si acolo limitata; numirea procurorului general se face la propunerea ministrului justitiei, chiar daca presedintele o poate refuza.
Tocmai asta a parut poate suspect multora care au ezitat sa spuna DA venind la vot - se pare ca influenta presedintelui asupra justitiei a fost de fapt motivul real al demersului USL.

Sus

MesajScris: Lun Iul 30, 2012 11:16 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Problema e ca nu suntem 18 milioane cu drept de vot,cam 19 suntem de toti,deci ce cauta mortii sau cei plecati pe listele electorale? Cine mama naiba a mai vazut asa ceva,dupa ce ca impui un prag electoral total aiurea cum nu e nicaieri in Europa nici nu iti dai siliinta sa treci pe liste exact cati alegatori sunt.Pai da-o in mama ei de curte constitutionala(nu merita nici macar majusculele) unde e democratia? In 2007 s-a putut cu majoritatea din cei care au ales sa se prezinte si acuma nu,numai cu 50% +1 din total sau mai bine zis dintr-un total inexistent.In tara asta totul se calca in picioare,poporul nu are nici o importanta,mai avem un pic si ajungem ca aia din Coreea de Nord :x

Sus

MesajScris: Lun Iul 30, 2012 11:23 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

iceage scrie:
Tocmai asta a parut poate suspect multora care au ezitat sa spuna DA venind la vot - se pare ca influenta presedintelui asupra justitiei a fost de fapt motivul real al demersului USL.

Da, vin rusii, mafiotii si Voiculescu se teme de parnaie. Le-am mai auzit pe astea din gura lui Basescu. Din pacate se pare ca si oameni inteligenti ca iceage inca se lasa pacaliti...
Mai avem 2 ani si jumatate cu ciuma asta, cum bine ii zice Sorin, sa vedem cat de usori sau grei vor fi...dar asa de rau imi pare de votul meu.

Sus

MesajScris: Lun Iul 30, 2012 11:42 am 
Pai acolo tindem sa ajungem daca vom vota in bloc USL-ul, nu ca ailalti ar fi mai breji.
Veti vedea la anu sau poate chiar mai repede daca preiau astia toate fraiele cum va arata tara, ce relatii economice si diplomatice va avea cu celelalte tari si cat de bine o vom duce.
Cum se va modifica constitutia si toate legile ca sa le serveasca interesele, atat ale lor cat si ale celor din umbra.
Tu chiar crezi ca pe vreun politician il intereseaza de popor, aiurea, il doare in basca.
Toti sunt o apa si un pamant, o multime de mincinosi, gata sa ajunga la ciolan prin orice mijloace.
Stanga sau dreapta e doar un praf in ochii fraierilor.
Populisme ieftine cu priza la cei care muncesc si nu gandesc.
Atat USL-ul cat si PDL-ul s-au dedat la toate mijloacele sa-si atinga scopul, prin orice mijloace.
Unii au facut campanie prin 60-70% din media ca Basescu e capul tuturor rautatilor si ca PDL-ul este raspunzator pentru criza, pentru traiul populatiei si pentru tot ce s-a intamplat in ultimii 4 ani iar ceilalti au facut apeluri cu atacul la democratie, cu incalcarea constitutiei si lovitura de stat.
Basescu a avut 2 optiuni din 3, din punctul asta de vedere USL-ul se poate simti nedreptatit dar ia imginati-va scenariul urmator, era un referendum simplu prin majoritatea celor ce se prezentau la vot, fara niciun prag de 50%+1, Basescu era demis clar.
Sa zicem ca peste cativa ani cei de la putere de acum vor pierde si ei puterea, ce se va intampla atunci, vor veni altii si se vor razbuna cum vor putea pe cei de acum iar populatia va asista mereu la un razboi politic al rozelor.

Sus

MesajScris: Lun Iul 30, 2012 11:48 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Raman stupefiat.Atat de ilogic mi se pare totul incat n-am cuvinte.Om mai nerusinat si mai razgandit ca Basescu n-am vazut nu viata mea, ca a mea e scurta, dar n-am auzit sa se fi intamplat asa ceva in istoria Romaniei sau a Tarilor Romane.De unde fazele astea cu rusii care vin la noi, cu usl-ul care acapareaza justitita, cand justitita este deja acaparata si sufocata complet de pdl si basescu.Ce imagine sa-si strice Romania in UE cand uniunea ne-a taiat in ultimii 2 ani aproape toate finantarile datorita fraudelor care au fost descoperite.Hoti mai mari ca Udrea, Anastase, Videanu sau basescu n-o sa mai gasiti curand.E uluitor cum te pot legitima 5 milioane de voturi si nu-ti poti pierde legitimitatea nu cu aceeasi suma de voturi, ci cu inca 2.5 milioane in plus.E unicat in istoria moderna a lumii.Si nu e vorba aici de 46%, e clar asta pt toata lumea.Daca s-ar curata listele de cei decedati si de cei plecati in strainatate, procentul celor care au votat este peste 50%.Iar sa-i iei pe cei care nu merg la vot de obicei, adica vreo 40% din cei care au acest drept, de partea ta....ma abtin sa spun cum se cheama pt a nu jigni.

Poate sunt putin mai sever in ceea ce scriu, dar pur si simplu m-am saturat de omul asta.Nu-l mai suport.Nu vreau sa-i mai vad moaca niciodata.Nu-mi doresc sa moara, ca nu e crestineste, dar nu sunt departe de acest sentiment.

Sus

MesajScris: Lun Iul 30, 2012 11:53 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

eugenraduoradea scrie:
Pai acolo tindem sa ajungem daca vom vota in bloc USL-ul, nu ca ailalti ar fi mai breji.
Veti vedea la anu sau poate chiar mai repede daca preiau astia toate fraiele cum va arata tara, ce relatii economice si diplomatice va avea cu celelalte tari si cat de bine o vom duce.
Cum se va modifica constitutia si toate legile ca sa le serveasca interesele, atat ale lor cat si ale celor din umbra.
Tu chiar crezi ca pe vreun politician il intereseaza de popor, aiurea, il doare in basca.
Toti sunt o apa si un pamant, o multime de mincinosi, gata sa ajunga la ciolan prin orice mijloace.
Stanga sau dreapta e doar un praf in ochii fraierilor.
Populisme ieftine cu priza la cei care muncesc si nu gandesc.
Atat USL-ul cat si PDL-ul s-au dedat la toate mijloacele sa-si atinga scopul, prin orice mijloace.
Unii au facut campanie prin 60-70% din media ca Basescu e capul tuturor rautatilor si ca PDL-ul este raspunzator pentru criza, pentru traiul populatiei si pentru tot ce s-a intamplat in ultimii 4 ani iar ceilalti au facut apeluri cu atacul la democratie, cu incalcarea constitutiei si lovitura de stat.
Basescu a avut 2 optiuni din 3, din punctul asta de vedere USL-ul se poate simti nedreptatit dar ia imginati-va scenariul urmator, era un referendum simplu prin majoritatea celor ce se prezentau la vot, fara niciun prag de 50%+1, Basescu era demis clar.
Sa zicem ca peste cativa ani cei de la putere de acum vor pierde si ei puterea, ce se va intampla atunci, vor veni altii si se vor razbuna cum vor putea pe cei de acum iar populatia va asista mereu la un razboi politic al rozelor.

In perioada lui Basescu am avut relatii economice si diplomatice de exceptie.A facut omul asta praf toate relatiile pe care le-am avut cu majoritatea tarilor.Absolut nimeni nu-l baga in seama.Toate marile firme si corporatii si-au luat talpasita si-au plecat, prin Bulgaria, Polonia, Basarabia etc.Toti.Textele astea basiste ca pleaca basescu si totul e praf sunt de rasul lumii.Totul e distrus acum, pt ca a distrus el.Ce se poate face e eventual sa se repare relatiile stricate si sa se recastige nu increderea celor din UE, chiar nu ma intereseaza, ci demnitatea noastra de tara care are un cuvant de spus, nu care doar voteaza ce spun altii.

Sus

MesajScris: Lun Iul 30, 2012 12:06 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

sorifin scrie:
De unde fazele astea cu rusii care vin la noi, cu usl-ul care acapareaza justitita, cand justitita este deja acaparata si sufocata complet de pdl si basescu.Ce imagine sa-si strice Romania in UE cand uniunea ne-a taiat in ultimii 2 ani aproape toate finantarile datorita fraudelor care au fost descoperite.Hoti mai mari ca Udrea, Anastase, Videanu sau basescu n-o sa mai gasiti curand.

Prima afirmatie se sustine cam greu, avand in vedere ca in acea perioada am avut destule cazuri de membri PDL cu functii anchetati, arestati, trimisi in judecata si chiar condamnati. Cat despre fraudele cu fonduri UE, sa stii ca ele sunt perfect transpartinice - baietii bine insurubati in zona fondurilor UE nu au fost nicidecum de o singura parte a liniei politice... si in general, e bine sa nu confundam imaginea creata cu realitatea - care e intotdeauna foarte greu de evaluat in politica. Ar fi minunat daca USL ar insemna acum o separare brusca a apelor, a binelui de rau, asa cum par ei a pretinde. Mie mi se pare evident ca nu e cazul.
Singura solutie pentru a minimiza coruptia este sa nu lasi justitia pe mana unei singure parti. Situatia actuala ii ofera un maxim de independenta, chiar daca este sub presiuni politice evidente.
Iar sentimentul pe care il declari fata de Basescu arata ca esti destul de putin impartial ca sa fii si foarte credibil.
Probabil ca ti-ai dori o solutie miracol pentru Romania - asa ceva nu exista. Inlocuirea unei singure persoane nu are cum sa fie solutia intr-o problema atat de complexa. Cam asa gandeste si Becali atunci cand schimba pe banda rulanta antrenorii la Steaua.

Sus

MesajScris: Lun Iul 30, 2012 12:13 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

iceage scrie:
sorifin scrie:
De unde fazele astea cu rusii care vin la noi, cu usl-ul care acapareaza justitita, cand justitita este deja acaparata si sufocata complet de pdl si basescu.Ce imagine sa-si strice Romania in UE cand uniunea ne-a taiat in ultimii 2 ani aproape toate finantarile datorita fraudelor care au fost descoperite.Hoti mai mari ca Udrea, Anastase, Videanu sau basescu n-o sa mai gasiti curand.

Prima afirmatie se sustine cam greu, avand in vedere ca in acea perioada am avut destule cazuri de membri PDL cu functii anchetati, arestati, trimisi in judecata si chiar condamnati.

Perdele de fum. Condamnati cu suspendare. Singurul condamnat cu executare a fost Nastase, din tabara adversa, nu ca nu ar fi meritat.

Sus

MesajScris: Lun Iul 30, 2012 12:28 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Primari orase mari judecati/condamnati:

http://www.ziare.com/articole/primarul+ ... +condamnat

Solomon - Craiova, judecat

http://www.jurnalul.ro/observator/sorin ... 616913.htm

Primari orase mari judecati/achitati

http://www.romanialibera.ro/actualitate ... 64801.html (DNA a facut recurs)

sau localitati mai mici...

http://www.cotidianul.ro/primar-pdl-con ... ri-175616/ (aici a se vedea si transpartinismul :))

Ar fi de vazut si scorul pt PSD (si chiar PNL)

Ultima oară modificat de iceage pe Lun Iul 30, 2012 12:33 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Lun Iul 30, 2012 12:32 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
La 19:45 am intrat in sectia de votare si la 19:47 am iesit. Am pus stampila cu sete, orgasmic.

exact la aceeasi ora ca si mine !!!!! f tare !!!

Sus

MesajScris: Lun Iul 30, 2012 12:35 pm 
Ura impotriva lui Basescu e cat se poate de evidenta, nimeni nu poate nega asta insa alternativa nu e cu nimic mai breaza.
Antonescu nu e cu nimic mai bun, dimpotriva mi se pare total dezechilibrat, se implica si mai mult decat asta si sa vedeti daca ajunge presedinte si nu se intelege cu Ponta la ciolan ce scantei vor iesi.
Aici te gandesti intre 2 rele, ca niciuna nu te scoate la mal, daca ar putea ti-ar da in cap sa te scufunzi de tot.
Este o lupta pentru putere pe fata, cu orice mijloace.
Situatia lui Basescu nu este deloc roza, cred ca nimeni nu ar vrea sa fie in locul lui acum.
Hulit si urat aaproape de toti.
Pe de alta parte ceilalti sunt numai venin si ura, mincinosi, cu 2 fete.
Asa ca ce sa alegi intre struto-camilele astea, un berbec dement sau 2 gaste proaste ?!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4557 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 304  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]