Andrei87 scrie:
catalin scrie:
"8 (80-90) - Showery precipitation, or precipitation with current or recent thunderstorm (Precipitatii in averse, sau precipitatii cazute in timpul unei furtuni)
9 (91-99) - Thunderstorm (Furtuna cu descarcari electrice)"
Hehe, aici sunt mari sansele sa le spun pe amandoua si sa le si nimeresc. Nu se poate renunta la "8"?
Si...inca imi storc creierii sa imi dau seama cum e cu bonusurile la precipitatii..da' ii dau eu de cap.

"De ex:
Se prognozeaza 35 mm si se realizeaza 28mm.
Concurentul e depunctat cu 4 pct (pentru ca nu s-a atins pragul de 30 mm) si primeste 2 pct (pentru ca s-a indepartat cu 7 mm de valoarea corecta)."
Nu ai vrut sa spui:
De ex:
Se prognozeaza 35 mm si se realizeaza 28mm.
Concurentul e depunctat cu 6 pct (pentru ca nu s-a atins pragul de 35 mm) si primeste 2 pct (pentru ca s-a indepartat cu 7 mm de valoarea corecta)." ?
Daca e asa inteleg, dar ce ai spus tu acolo nu prea are logica pt mine.

Mai incerc.

De aceea eu cred ca nu orice fenomen ar trebui sa intre in concurs, ci numai cateva: 1/orajul, 2/ninsoarea, 3/grindina
Ploaia e acoperita de prognozarea cantitatii de precipitatii
Ceata poate sa apara si sa nu fie explicit raportata daca e insotita de precipitatii
Aversele mi se par neesentiale, la fel sunt acoperite de cantitatea de precipitatii
Cat despre bonusurile pt cantitatea de precip. - ca sa mearga exemplul , ar trebui sa avem
0 mm abatere -> 10 pct
0.1-1 mm abatere -> 8 pct
1.1-3 mm abatere -> 6 pct
3.1-6 mm abatere -> 4 pct
6.1-10 mm abatere -> 2 pct
>10 mm abatere -> 0 pct
Bonusuri:
Prognozarea corecta a unei cantitati de cel putin 15 mm primeste bonus 2p
Prognozarea corecta a unei cantitati de cel putin 25 mm primeste bonus 4p
Prognozarea corecta a unei cantitati de cel putin 35 mm primeste bonus 6p
Prognozarea corecta a unei cantitati de cel putin 45 mm primeste bonus 8p
Prognozarea corecta a unei cantitati de cel putin 60 mm primeste bonus 10p
in acest caz daca concurentul ar fi prognozat 34mm, ar fi luat 4p bonus si 4p pt abaterea de 6mm, adica 8p, fata de o pierdere de 4p in cazul prognozarii a 35mm!
ce parere aveti despre asta?