forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Iun 11, 2026 3:18 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 9:30 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

....La mine mai ajung resturi din aceste precipitatii...poate 5-6 cm de zapada proaspata.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 9:31 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Eu nu mai suport. Sudul tarii iar pare sa fie ocolit. Cred ca ma las de iarna.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 9:33 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pe radar incepe sa apara masa de precipitatii, in continua expansiune. In cam 30 min. va lovi Timisoara.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 11:04 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

15-20 cm, cam atat va cadea la voi. Cel putin asa spune Romica Jurca.
Deci 20+35=55 cm. O sa aveti toata zapada din Europa. :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 12:44 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

ultima iarna veritabila cu strat continuu de zapada..a fost 2002-2003.la mine s-a asternut zapada in 23 decembrie..si s-a mai dus in 19 martie..in rest..nici o zi fara strat.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 9:54 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sunt modele (ex. DWD) care sustin ideea unui viscol violent, desi de scurta durata, pentru joi spre vineri in sudul tarii. Daca acest scenariu se va adeveri, ramane de vazut - in acest moment e sigur ca vor fi precipitatii si vant, tipul si intensitatea raman de precizat
Oricum vreau sa "inramez" aceasta harta, si precizez ca temperatura la 850 hPa prognozata de acest model sustine ninsoarea...

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 10:21 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ne tot apropiem de ziua de joi, Iceage, iar GFS-ul nu vrea sa confirme viscol. Va ploua probabil din nou si va bate vantul, ca doar atat se poate in sud. ECMWF-ul a tot sustinut ideea de viscol, dar acum vad ca bate in retragere.
La ENS avem viscol, dar ENS-ul nu l-am vazut niciodata sa se materializeze.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 10:34 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Si mai e destul de sigur ca bulgaroii o vor musca rau...

Cum am anticipat, precipitatiile raman incremenite pe vestul tarii, nimic nu trece de munti. Pana acum GFS zicea vreo 3 l/mp si nu a cazut nici un fulg. La cum sta treaba nici 6-8 cm nu cred ca vom avea.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 11:08 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

De data asta ma hazardez sa inclin spre varianta ca sudul Romaniei o va musca rau - nu exclud chiar o tzeapa luata de ANM in sensul asta.... persistenta masei reci la sol in sud, unde urmatoarele 2 nopti vor fi destul de senine, urmata de o dimineata posibil cetzoasa si cu stratus (joi) va pregati terenul pentru marea surpriza... guess what? nu intotdeauna ploua daca temperatura la 850 hPa este intre 0 si -5 :twisted: Si daca traiectoria depresiunii va fi atat de curajos nordica pe cat spune ansamblul GFS (rularea operationala a fost persistent foarte darnica in precipitatii cu bulgarii dar tot atat de departe de medie...) vom avea o combinatie periculoasa de ninsoare umeda, vant puternic si posibil polei care ar putea pune jos ceva linii de inalta tensiune. Disruptii importante pot surveni in sud si est incepand de joi dupa-amiaza si pana vineri. Fenomenele schitate mai sus au o probabilitate de sub 30% de a se realiza combinat in maxima lor intensitate, dar severitatea pericolului este suficienta pentru a deveni preocuparea principala a ANM pentru perioada urmatoare... atentie deci! :idea: :!:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 11:13 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Dar ce ziceti de Tg-Jiu de data asta?! :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 11:18 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Uitati ce zice Romica Jurca:
"Circula??ia aerului, deocamdat??, va face ca forma??iunile noroase, precipitabile s?? escaladeze, dar Â?i s?? ocoleasc?? Mun??ii Apuseni; s?? revin?? ?®nspre partea de sud a Banatului Â?i de acolo, pe Valea MureÂ?ului, vor evolua c??tre nordul Â?i nord-estul Transilvaniei, vor ajunge Â?i ?®n nordul Moldovei, dar vor avea o extindere Â?i spre vestul Â?i nordul Olteniei, ?®ns?? ninsorile ?®n aceste din urm?? regiuni vor fi pu??ine Â?i slabe cantitativ. Sistemul frontal, care va aduce alte precipita??ii ?®ncep??nd de miercuri /joi, dinspre nordul Peninsulei Balcanice, de prove-nien???? mediteranean??, ?®Â?i va face sim??it?? prezen??a mai ?®nt??i ?®n sud-est Â?i ?®n sud, apoi Â?i ?®n restul teritoriului rom??nesc. (meteorolog Romica Jurca)"

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 11:25 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Andrei87 scrie:
Si mai e destul de sigur ca bulgaroii o vor musca rau...

Cum am anticipat, precipitatiile raman incremenite pe vestul tarii, nimic nu trece de munti. Pana acum GFS zicea vreo 3 l/mp si nu a cazut nici un fulg. La cum sta treaba nici 6-8 cm nu cred ca vom avea.

"Umbra" muntilor iÂ?i spune cuv??ntul.
Modelul Cosmo de exemplu, arat?? nu mai mult de 2 mm pt Cluj.
Dar intensitatea maxim?? a ninsorilor se aÂ?teapt?? ?®n noaptea asta, Â?i aproape sigur ve??i avea la Cluj peste 8 cm de zapad?? proasp??t??.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 12:01 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

intensitatea maxima intradevar se pare ca in aceasta noapte va fi.pana una alta..la unguri ninge zdravan.:Pla mine a nins ceva azi noapte..vreo 2cm s-au depus peste stratul vechi.se pare insa ca pt zilele urmatoare temp vor fi la limita pt transilvania pt ninsori...sau pt acumularea de strat semnificativ de zapada,spre deosebire de vest...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 12:18 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Umbra muntilor are un cuvant de spus, dar nu uitati si de efectul dinamicii la scara mare: talvegul care determina ninsorile actuale nu va matura Romania de la SV la NE, ci aluneca rapid spre S, astfel ca zona de precipitatii nu va depasi probabil meridianul de 25 grade. Ce ninsori vor cadea dincolo in Transilvania vor fi probabil orografice, pe versantii orientati spre sud/vest. In schimb Banatul muntos primeste dupa-amiaza o dubla lovitura din partea dinamicii si efectului orografic. Vitezele verticale prognozate sustin ninsori abundente, si tot asa in zona de deal a Aradului si in sudul Apusenilor. Nici muntii Maramuresului nu vor scapa ieftin...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 12:54 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ultima rularea GFS, din pacate cea slaba, ne arata un ciclon foarte sexi pentru sudul tarii, cu o usoara deviere catre nord fata de prognoza initiala. Ce zici Icege, pare plauzibil? 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]