forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Iun 11, 2026 3:18 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 12:56 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Daca ramane asa si diseara la rularea de la 12Z , ne putea deja face sperante .....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 12:57 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nu mai suport stresul asta. :(

Sudul tarii vede 50 cm in simularea asta. Ar fi o drama sa se schimbe iar.

Cea mai frumoasa rulare GFS pentru iarna aceasta. De fapt e atat de frumoasa incat nu cred ca are vreo sansa sa devina reala. :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 1:20 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cred ca deja e destul de sigur ca vom avea un scenariu "high precipitation", dar raman inca destule variabile:

1. vor predomina ninsorile sau ploile la est de meridianul 25? - aici temperatura la 850 hPa va fi aproape sigur peste -5 dar sub 0, un teritoriu in care orice se poate intampla, de la ninsoare cu strat la ninsoare care nu depune strat semnificativ sau chiar ploaie si lapovita, sa nu mai vorbim de polei (o eventualitate inca de neindepartat). In aceste conditii conteaza orice detaliu: ora la care incep precipitatiile si temperatura la sol atunci, viteza vantului care da evaporare si racire in zona de cadere a precip., coborand izoterma de 0 grade, diferentele de altitudine a statiilor, orientarea fata de vant (ascendenta sau desc. orografica)... e de urmarit cu atentie si temperatura la suprafata a zonei de unde depresiunea va "suge"aer la suprafata terestra, adica dinspre nord-nord-est , din Moldova si pana in vestul Ucrainei
2. intensitatea vantului: vor fi valori mari in tot sudul tarii (izobare orientate ENE-VSV) sau numai in sud-est (Baragan, Dobrogea, sudul Moldovei; izobare NE-SV)- caz in care de ex la Bucuresti ar putea predomina calmul?

Ultima oară modificat de iceage pe Mar Feb 17, 2009 1:22 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 1:20 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Care sud?Imi placea mai mult rularea trecuta cu inaintare spre sud-vest decat asta.. :x

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 1:21 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

E printre cele mai radicale schimbari pe care le-am vazut petrecandu-se atat de aproape de intervalul prognozat. O fi ea rulare 06z dar ceva adevar este.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 1:23 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, intr-adevar radicale, vad pt. Resita ca masa de precipitatii va ramane pana spre sfarsitul saptamanii, tare ma gandesc cat va fi stratul de zapada :o

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 1:24 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Adevar e..dar rularea de la 12 o sa fie, cred eu, decisiva..:D
Dar..deja ma tem ca se va incalzi prea tare si va fi o"ciorofleasca"...

Ultima oară modificat de SunFir3 pe Mar Feb 17, 2009 1:25 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 1:25 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

SunFir3 scrie:
Care sud?Imi placea mai mult rularea trecuta cu inaintare spre sud-vest decat asta.. :x

Voi de bine de rau ati mai avut zapada iarna asta, noi in sud parca am fost blestemati, toate sistemele ne-au ocolit. Lasa-ne sa ne bucuram si noi macar de putina zapada, 50-80 cm acolo. :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 1:26 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

CrazyFrog scrie:
Da, intr-adevar radicale, vad pt. Resita ca masa de precipitatii va ramane pana spre sfarsitul saptamanii, tare ma gandesc cat va fi stratul de zapada :o

1 m- 1,5 m sunt de ajuns? :o

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 1:30 pm 
Neconectat
Admin
Admin

SunFir3 scrie:
Adevar e..dar rularea de la 12 o sa fie, cred eu, decisiva..:D

Cam asa va fi ..... Daca se va adeveri scenariul acesta , vom avea un sfarsit de februarie de neuitat . Nu e asa de sigur ca va fi doar "ciorofleasca" in Oltenia , mai degraba in SE ca acolo se pare ca va fi mai cald ..... dar orice se poate intampla inca :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 1:38 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cred ca recordul stratului de zapada se va muta undeva in sud sau sud-vest, dincolo de Carpati, incepand de vineri dimineata. In zona Banatului va mai ninge, dar cantitatea acumulata dincolo de Carpati va fi mult mai mare. Candidatii cei mai probabili: undeva in judetele Mehedinti, Gorj, Dolj sau poate de ce nu zona deluroasa a Prahovei si Buzaului

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 1:39 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Iar zonele mai ferite pt evenimentul de joi/sambata, cele care iau de obicei putina zapada pe circulatii de est si nord-est: judetele de pe versantii estici ai Carpatilor

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 1:42 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Daca imi aduc eu bine aminte, la sfarsitul lui ianuarie, cand Romania oscila in GFS intre iarna crunta si primavara timpurie, prognoza care a aruncat tara noastra in cea de-a doua situatie a fost rularea de 6Z, cea considerata proasta. Din momentul acela toate rularile care au urmat au pastrat aceeasi idee de incalzire , idee care s-a dovedit adevarata.Deci, poate rularea proasta de 6z se va dovedi salvatoare, de data aceasta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 2:42 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

din cate vad si ANM-ul simte ceva. in meteograma pentru muntenia prognozeaza precipitatii de pana la 12l/mp in intervalul 19-20 feb. vor da sigur o noua avertizare, de data aceasta pentru sudul tarii.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 2:44 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

daca e pt sud - mi se pare ca e normal sa dea...ar fi culmea contrariul !!! :P
cei din "provincie" sa spuna daca e asa sau nu... :wink:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]