forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 07, 2026 8:37 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 12, 2010 12:37 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

A fost fain- aveam de gand sa-i spun ca sa incercam sa lucram astazi (marti) tot ce era pentru saptamana asta pentru ca miercuri si joi sa pot chiuli- a facut taica-miu exact asa fara sa-i zic nimic. :lol: Alta tranta misto- m-a trimis la posta la fix ca sa prind o masina in flacari. :P

Nu prea imi place racirea aia, it kind of sucks. Si ce rost are plaja daca apa este rece? Eu stau numai in apa, nu rezist la soare mai mult de 20 de minute. :lol:

Sus

Subiectul mesajului: Re: Prognoze
MesajScris: Mie Mai 12, 2010 12:48 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Eu stau numai pe plaja...I love it. :) In apa doar cand ma incing prea tare, si de regula dupa fotbal. Au fost dati cand mergeam la plaja fara sa intru deloc in apa. De altfel la inot sunt varza cu tehnica, degeaba am plamani buni. :lol:
Da ce relatie strict profesionala e intre tine si tatal tau. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 12, 2010 12:55 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nici eu nu stiu sa inot, dar imi place sa stau cu apa pana la gat. Doar in Marea Neagra te poti inneca, la greci sau la turci unde plutesti de la cat de sarata este Mediterana este imposibil, nici agitata nu este vara cum e Neagra noastra. :P

Sus

MesajScris: Mie Mai 12, 2010 12:58 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Nu-i agitata?! Cum asa... eu tot aud de furtuni prin Mediterana si de nave scufundate...au fost chiar si uragane, desi unii nu sunt de acord...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 12, 2010 1:00 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nu in august cand am fost eu. Mai degraba toamna.

Sus

MesajScris: Mie Mai 12, 2010 6:21 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Hai sa mai lasam off topicul sever la o parte si discutiile care n-au nici o legatura cu vremea si sa ne concentram pe ce se va intampla. Daca as fi eu admin, ce v-as face. :D Pacat ca nu mai am timp de forumul asta. :(
Estofex: ... Bulgaria, Southern Romania ...

Moderate instability built-up is forecast thanks to the diurnal heating and slow upward motion in the left-exit region of strong mid and upper level flow. MLCAPE values might exceed 1000 J/kg, with some models being even more optimistic. Strong flow might sustain DLS values in the range of 15-25 m/s, with the highest values over Central Bulgaria. With slightly backed flow thanks to the approach of the trough in the lower troposphere, SREH values will reach, especially towards the evening, more than 100 J/kg in the 0-3 km layer. Such conditions are conducive of well organised mutlicells and supercells, capable of large hail and severe wind gusts. Limiting factor will be the forcing, however, with GFS breaking out only very little precipitation over Bulgaria. WRF model seems to be more optimistic with isolated spots of precipitations. The highest storm coverage is expected over Southern Romania towards the evening. Strong convergence, deep layer of unstable airmass and low LFCs are suggestive that Bulgaria will also see some convective initiation. With the questions remaining about the degree of storm coverage, only a high-end Level 1 is issued, but an upgrade might become necessary later on.

Deci sudul tarii ar trebuie sa si-o ia astazi, posibil chiar serios.

Sus

MesajScris: Mie Mai 12, 2010 9:58 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Daca deranjeaza, ne vom ocupa si de acest aspect.. Nu este o problema daca se mai deviaza de la subiect, dar sa nu devina o obisnuinta. Pentru a pastra un aspect cat de cat placut, mai ales pt cei care intra pentru prima data pe forum, vom continua cu offtopicul la Cafeneaua.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 12, 2010 3:58 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Pe saitu' ANM la Avertizari este un Test. :lol:

Sus

MesajScris: Mie Mai 12, 2010 4:04 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

gogulica scrie:
Hai sa mai lasam off topicul sever la o parte si discutiile care n-au nici o legatura cu vremea si sa ne concentram pe ce se va intampla.

Cum, nu ti se pare ca suntem simpatici cu offtopicul asta? :lol:

Sus

MesajScris: Mie Mai 12, 2010 4:07 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pana la urma nu s-a intamplat mare lucru. Vad insa ca in Bulgaria se initializeaza alte formatiuni noroase, posibil convective, pe directia sud vest - nord est. Probabil insa, ca atunci cand vor ajunge la granita se vor disipa, in aerul racoros al serii. :(

Vad ca in vestul extrem e jale, sunt cateva "bombe" tornadice acolo. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mie Mai 12, 2010 4:14 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Da, dar alea din vest cred ca s-au dezvoltat prea repede, pe cand in sud soarele straluceste din plin si se aduna energie...eu zic ca toti ochii trebuie sa fie pe sud

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 12, 2010 4:16 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

O ora estimativa pentru one big hit? :mrgreen: Ca aduni 2 ore la ora Slatinei si obtii ora Bucurestiului. :lol:

Sus

MesajScris: Mie Mai 12, 2010 4:25 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Slatina eu zic ca in 2-3 ore va avea furtunile...plus/minus cateva zeci de minute :mrgreen:

P.S: din imaginile sat. vizibil cu furtunile din Bulgaria, se poate spune dupa forma lor (lunguiatza) ca shear-ul e destul de ridicat

Sus

MesajScris: Joi Mai 13, 2010 9:46 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Gata, ECMWF pune primul episod de vreme autentic severa pentru sudul tarii, sambata seara, odata cu avansul ciclonului dinspre bazinul Mediteranei, catre noi, care va impinge in prealabil o masa tropicala cu aproape 20 C la 850 hPa. Bucurestiul pare sa fie fix la granita dintre masa tropicala si cea polar oceanica din miezul ciclonului. Daca sincronizarea este perfecta si se poate acumula suficienta energie peste zi, eu cred ca sambata seara-noaptea poate fi chiar periculoasa pentru anumite zone. De retinut, ca pana acum, sud vestul parea a fi in miezul actiunii. ECM-ul este primul care deviaza nebunia catre est. Asta e de cod 2 clar pe estofex. Of, din pacate, mai e si vinerea la mijloc.... :(

Sus

MesajScris: Joi Mai 13, 2010 10:01 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Uhm, eu vad mai mult precipitatii stratiforme (ce-i drept abundente), cel mult convectie embedded. Dar m-as bucura sa ma insel.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]