Vincentiu_1981 scrie:
In dreapta vad 2 cazane, care arata oribil, nici n-as spune ca alea sunt pluviometre, deci arata in ultimul hal.
Sunt vechile pluviometre care nu se mai folosesc deloc in prezent, de aia arata ceva mai neglijent

Vincentiu_1981 scrie:
Bine, n-ar fi asta o problema, dar acum depinde si cum sunt inauntru, ca daca interiorul este conic, atunci apa se poate pierde in caz de vant puternic, in schimb daca este drept pana mai jos, atunci e in regula.
Sunt drepte la inceput, apoi devin conice, in jumatatea de jos se afla colectorul. Stai linistit , nu sare apa din el.
Vincentiu_1981 scrie:
Nu inteleg insa de ce sunt 2 cazane unul langa altul si de ce cel din plan indepartat este acoperit si mai grav de ce acel cazan acoperit ajunge cu nivelul deasupra primului, pentru ca-n cazul asta, in caz de vant puternic in timpul ploii dinspre cazanul acoperit se va produce o improscare a picaturilor de apa si o spulberare a lor in cazanul descoperit, care colecteaza apa, astfel ca s-ar ajunge la o cantitate mai mare de apa decat ploua in mod normal. Cazanul ala acoperit ar fi trebuit sa fie sub nivelul primului cu o distanta suficienta incat sa nu sara apa de pe tinicheaua aia.
Cazanul

cu capac este pluviometrul de rezerva , folosit la ploile foarte abundente, atunci cand primul pluviometru este dus in statia meteo pentru masurare. Unghiul pozei e inselator, distanta intre cele 2 e suficient de mare, nu te ambala

Vincentiu_1981 scrie:
In privinta aparatului din partea stanga nu inteleg sub nicio forma ce este acolo si cum poate sa fie ala un pluviometru. E o chestie care nu stiu ce este si are un acoperis deasupra si nu stiu ce se intampla acolo.
Acela e pluviometrul tip Vaisala, care e folosit in prezent la majoritatea statiilor ANM din Romania. Functioneaza pe baza de cantarire, avand o precizie exceptionala. Practic e un fel de butoi pus pe un cantar foarte precis. In butoi se pune un fel de antigel pentru a nu ingheta iarna. Chestiile metalice din jur, acel brau, are rolul de a evita spulberarea zapezii pe cat posibil. Nu stiu unde vezi tu acoperis acolo , nu exista asa ceva.