forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Iun 01, 2026 10:59 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5263 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 351  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Europa
MesajScris: Mar Oct 23, 2012 11:09 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Antalya: 6 luni te prajeste bine, 6 luni te uda bine, din care vreo 4-5 luni sunt furtunoase. Iarna nu exista. Sigur nu mi-ar placea sa locuiesc acolo. http://en.wikipedia.org/wiki/Antalya#Climate

Sus

MesajScris: Mar Oct 23, 2012 11:48 am 
Te-ai adapta si ai vedea ca nu e chiar atat de rau, dupa adaptare nu ti-ar mai face placere sa revii la climatul nostru.
Gata, de azi pa, pa caldura, se simte ca e mai rece, chiar daca ne vom apropia iar de 20.

Sus

MesajScris: Mar Oct 23, 2012 12:48 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

deja cam miroase a iarna in rusia europeano-siberiana...nu mai vezi soarele decat ici colo :)
Imagine

Sus

MesajScris: Mar Oct 23, 2012 1:21 pm 
Ceata de altitudine, faimoasa pacla acopera toata Ucraina.
Odata intrati si noi sub incidenta ei se va raci bine si ramanem pana in 10 grade.

Sus

MesajScris: Mie Oct 24, 2012 2:52 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

steaua scrie:
Antalya: 6 luni te prajeste bine, 6 luni te uda bine, din care vreo 4-5 luni sunt furtunoase. Iarna nu exista. Sigur nu mi-ar placea sa locuiesc acolo. http://en.wikipedia.org/wiki/Antalya#Climate

45 de grade recordul in Antalya, mult pentru o zona litorala si cu munti in jur. Sunt sigur ca pentru psihic e foarte ok sa locuiesti intr-o astfel de zona, chiar daca e cam cald vara. Peisajul cel putin e Eden. Cat despre precipitatii, nu stiu daca sunt zone in Romania care se pot lauda cu o medie de peste 1000 mm, zone joase zic, iar furtunile sigur ar multumi pe multi.
Si ce explozie demografica a avut orasul asta, de la 95 de mii in anii '70 la peste 1 milion in 2010.

Da, pacat ca nu are iarna, nu poti sa le ai pe toate. Dar pentru iarna cu siguranta nu faci mai mult de 50 km pana la cea mai apropiata statiune de ski.
Edit: da. http://en.wikipedia.org/wiki/Saklikent

@Neaceasca: se vede Cipru din Antalya?

Sus

MesajScris: Mie Oct 24, 2012 10:01 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ce aiureala! Ieri a plouat torential ore intregi la Istanbul, iar astia de pe ogimet arata ca a fost doar trace... :) . Sper sa nu apara la fel si in arhive (cand or aparea).
L.E.: Oau, vad ca nu-i de gluma; la fel arata si Mundomanz-ul (trace) 8O .

Ultima oară modificat de Gabbes1981 pe Mie Oct 24, 2012 10:10 am, modificat de 2 ori în total.

Sus

MesajScris: Mie Oct 24, 2012 10:07 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

!

Sus

MesajScris: Mie Oct 24, 2012 10:12 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Chiar asta am vrut sa spun si eu.Nici la aeroport n-a cazut un strop, iar aia aseara parca jucau fotbal in piscina :lol:

Sus

MesajScris: Mie Oct 24, 2012 10:33 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

sorifin scrie:
Chiar asta am vrut sa spun si eu.Nici la aeroport n-a cazut un strop, iar aia aseara parca jucau fotbal in piscina :lol:

aeroporturile sux :)

Sus

MesajScris: Mie Oct 24, 2012 2:38 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Gabbes1981 scrie:
Ce aiureala! Ieri a plouat torential ore intregi la Istanbul, iar astia de pe ogimet arata ca a fost doar trace... :) . Sper sa nu apara la fel si in arhive (cand or aparea).
L.E.: Oau, vad ca nu-i de gluma; la fel arata si Mundomanz-ul (trace) 8O .

Istanbulul e mare cat China, cel mai mare oras din Europa, mai mare decat Moscova, Londra sau Paris. Cine stie la ce departare o fi aeroportul de stadion. Sorin, credeam ca tu esti obisnuit cu asa ceva. :)
Pentru cine isi aduce aminte, acum vreo 2 ani in Constanta la statia ANM a fost trace iar in sudul orasului au cazut peste 100 mm, o statie de la Mediu inregistrand chiar si 186 mm. Au fost niste inundatii grave atunci in sudul Constantei, dar nordul a ramas perfect uscat. A facut Vlad un timelapse atunci din nordul Constantei in care se vede cum colcaie norii, dar perdeaua de ploaie ramane stationara in sudul orasului: http://www.youtube.com/watch?v=i4j8dvoJoAA si ce era sub perdeaua de ploaie: http://www.youtube.com/watch?v=JT6kpU6sKwo aftermath: http://www.youtube.com/watch?v=f25n6WtAOSA
Deci se pot inregistra diferente mai mari decat ne putem inchipui pe distante mici. Pe litoralul bulgaresc au cazut si 205 mm in acea zi.

Sus

MesajScris: Mie Oct 24, 2012 3:03 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Istanbulul e ditamai metropola. Are o populatie cam cat cea a Romaniei. :lol: Statia poate fi si la 20 km distanta de stadion. La fel si aeroportul. Incerc sa aflu mai tarziu.
LE: FIx 20 km e distanta intre aeroport si Turk Telekom Arena, stadionul celor de la Galata.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 24, 2012 3:39 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nu se vede Ciprul din Antalya. Pe SP e un forumist pe nick lawrence38-roman stabili in Lymassol-Cipru. A facut misto ca a scapat de stress-ul anvelopelor de iarna dar uraste vara ca e prea calda, e si in sudul Ciprului, spunea ceva de genul "Pe climatul asta nu-ti permiti sa nu ai AC".

Daca furtunile din toamna-iarna-primavara sunt multe si beton este OK clima Antalyei, mizerii de genul ceata sau stratusi cred ca nu au, prefer soarele in locul lor. Mai nasol ca furtunile sunt in perioade in care este mult de lucru la serviciu sau ai scoala daca esti elev/student.

3.700 m au muntii aia? Nu mi se par asa de inalti vazuti de acolo. Pai de aia se formeaza mereu nori Cb pe ei. 3.000 metri era limita zapezilor vesnice, acolo din cauza latitudinii cred ca nu e deloc zapada vara.

Sus

MesajScris: Mie Oct 24, 2012 3:46 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

steaua scrie:
Istanbulul e ditamai metropola. Are o populatie cam cat cea a Romaniei. :lol: Statia poate fi si la 20 km distanta de stadion. La fel si aeroportul. Incerc sa aflu mai tarziu.
LE: FIx 20 km e distanta intre aeroport si Turk Telekom Arena, stadionul celor de la Galata.

Nu avea alt nume stadionul ala? Pe cand ma uitam eu la fotbal parca avea alt nume, Ali Samyen sau ceva.

Sus

MesajScris: Mie Oct 24, 2012 4:14 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Ali Sami Yen a fost vechiul lor stadion. Turk Telekom Arena e construit recent, iar din 2011 s-au mutat acolo.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 24, 2012 4:18 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Turk Telekom? Ala e Romtelefonul turcilor, cum e Click Net la noi la ei se cheama TTNET. La hotel era fibra ca doar pretul sejurului e destul de mare, dar in rest numai DSL.

RDS-ul lor se cheama Super Online, insa si ei practica FUP ca si TTNET, deci Romania are cea mai mare libertate a internetului, unfair usage cat cuprinde. :mrgreen:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5263 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 351  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]