forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Sâm Mai 02, 2026 2:14 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5254 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 351  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Europa
MesajScris: Lun Dec 21, 2009 3:33 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

In urma acestui val de frig, temperatura cea mai coborata de pe continent, -39,7C s-a inregistrat la Sura in Rusia( la ~ 1500 km distanta de Romania), in 19 decembrie. (dintre statiile care transmit datele in flux international)

Fişiere ataşate:
sura.JPG
sura.JPG [ 62.89 KiB | Vizualizat de 1302 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 23, 2009 12:08 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Din cauza obsesiei prinse pentru SV Turciei (m-a impresionat rau caldura si seceta din vara acolo si am inceput sa urmaresc cand sunt furtuni acolo :mrgreen: ) bag mereu pe Goagal Antalya Weather. Si vad ca acum cand la noi e ger bocna, acolo sunt minim 17 grade ziua in perioadele mai reci si maxim 22 in cele mai calde. N-am vazut minima mai jos de 7 pana acuma, si pe un site pe care nu-l mai gasesc scria ca undeva cam pe 8 Februarie 2008 a nins acolo dupa 10 sau 20 de ani. 8O A fost doar ninsoare fara depunere, logic. Concluzia pe care o trag este ca aia e o zona a dracului de linistita si monotona, nu prea se omoara cu furtunile decat cam 1 data la 2 luni toamna si probabil si iarna. Vara e Sahara in persoana acolo, vad ca mereu la inceputul lui August sunt furtuni in Tunisia si in Antalya nimic, conform Estofex.

Parintii mei au zis cand am ajuns acolo asta vara "Puahhh, nu mai venim aici niciodata, e prea cald pentru tensiunea noastra" :lol: Am avut noroc ca s-a mai racorit dupa 2 zile, in 2008 a fost crima si pedeapsa, in restaurante si receptii nisele aerului conditionat din tavan sunt mereu pline de broboane de apa. :lol: Hotelurile au generatoare de back-up, curentul Turcesc e varza, pica des si e moartea vara fara aer conditionat. Se vede ca iarna nu sunt temperaturi prea mici, hotelurile nu au alta incalzire in afara de AC.

Sus

MesajScris: Mie Dec 23, 2009 12:43 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Momentan anomalia pozitiva cea mai mare de temperatura din zona noastra se regaseste intr-o banda dispusa SV-NE dinsore vestul Africii catre Asia centrala, trecand chiar pe deasupra sudului Turciei, ceea ce explica vremea anormal de calda chiar pentru zona respectiva

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 23, 2009 6:03 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Aha, deci si acolo trebuia sa fie mai frig. :twisted:

Sus

MesajScris: Vin Dec 25, 2009 2:38 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

la noi..doar 18-19 grade...enorm oricum..dar ce sa zicem de serbia..au si ei o zona..ca un fel de banat la noi...si 2 orase..un fel de resita si oravita...loznica si valjevo...ambele au avut ieri 22 grade...:D..

Sus

MesajScris: Sâm Dec 26, 2009 10:33 am 
Neconectat
Admin
Admin

Avem la rapoarte de grindina si rafale severe in Ungaria ........... mai ceva decat la un front pe timp de vara 8O .

http://www.essl.org/ESWD/

Sus

MesajScris: Mie Ian 06, 2010 2:55 am 
Neconectat
Admin
Admin

Marea Britanie are cod rosu de ninsoare pentru acumulari de 15-30 cm 8O .
La noi sud-vestul tarii a fost pe verde anul trecut , in conditii mult mai "severe" 8O .

Sus

MesajScris: Mie Ian 06, 2010 3:00 am 
Neconectat
Admin
Admin

Eu o astfel de prognoza ( 1 saptamana de viscol neintrerupt ) pentru Londra n-am mai vazut niciodata 8O .

http://www.wunderground.com/global/stations/03772.html

Sus

MesajScris: Mie Ian 06, 2010 8:11 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da cu 20% sanse. Sa fim seriosi, nu se va intampla mare lucru in Londra, mai degraba in Scotia sau in nordul Angliei.

Sus

MesajScris: Mie Ian 06, 2010 7:28 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mega ciclonul care va lua nastere saptamana aceasta, ar creea un viscol care se va intinde din Polonia si pana in sudul Frantei. Asa ceva n-am vazut niciodata in Europa. Cred ca sunt zeci de ani de cand s-a intamplat asta, daca s-a intamplat vreodata. 8O

Sus

MesajScris: Mie Ian 06, 2010 9:10 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

nu sunt totusi acumulari prea mari, decat izolat in zonele cu viscolul - Muntii Alpi golesc de umezeala masele mediteraneene :wink:

Sus

MesajScris: Mie Ian 06, 2010 9:26 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Totusi, vorbim de tari in care viscolul nu este tocmai la "indemana" si rafale de 50-70 km/h insotite de un strat care probabil va atinge in zonele de campie, in multe zone, 10-15 cm, rezulta o problema serioasa. Oricum ca suprafata, viscolul acesta e demn de cartea recordurilor, pentru Europa.

Ma uitam adineauri la un filmulet despre "urgia" iernii care s-a abatut fara mila deasupra UK si erau drumuri inchise, care aveau pe carosabil un strat neuniform care atingea maxim 2-3 cm. Deci ei sunt atat de nepregatiti in fata zapezii, incat chiar si cea mai amarata ninsoare ii bulverseaza total. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mie Ian 06, 2010 9:44 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

traficul lor rutier se bazeaza pe multe autostrazi pe care se circula cu 120-130 km/h in conditii bune; atunci cand se formeaza zapada sau gheata, cat de subtire, viteza medie scade sau mai rau sunt temporar inchise benzi pentru deszapezire si, cum numarul de masini este foarte mare (mult mai multi navetisti decat la noi, pentru ca ei nu au orase-dormitor ca noi), asta determina imediat intarzieri mari si blocaje de trafic

Sus

MesajScris: Mie Ian 06, 2010 11:34 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

gogulica scrie:
Da cu 20% sanse. Sa fim seriosi, nu se va intampla mare lucru in Londra, mai degraba in Scotia sau in nordul Angliei.

bine ai zis - iata o lista LUNGA de webcam-uri din Londra care arata ca avertizarea Met Office a cam fost un bluff :mrgreen:

http://www.bbc.co.uk/london/travel/jam_cams/full_list/

Morala: Se intampla si la case mai mari... :wink:

Sus

MesajScris: Joi Ian 07, 2010 9:01 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Adevarul este ca in cazul advectiilor de aer rece, fie din nord sau dinspre Franta, predictabilitatea precipitatiilor in UK este extrem de mica. Am observat discrepante majore in GFS de exemplu, de azi pe maine, in privinta pozitionarii benzilor de precipitatii. Nu se intampla acelasi lucru in cazul cicloanelor calde, care vin dinspre Atlantic si in cazul carora se stie clar cu destul de mult timp inainte, unde si cat va ploua. Asa ca Met Office poate fi iertat. :P

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5254 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 351  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]