forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Apr 17, 2026 7:36 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 1000  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 02, 2008 7:25 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Ieri dupa masa a plouat din nou cu grindina in zona mea, si mai ales in satele invecinate. In mai putin de 30 de minute temperatura in Dumbraveni a scazut de la 26 de grade la 16 grade.

Sus

Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Lun Iun 02, 2008 11:54 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

vimp scrie:
Multam steaua
@ema: foarte bine prinsi acei ciri.

Multumesc pentru apreciere ! :wink:
Sper cat de curand sa completez caleria foto cu alte poze interesante, insa asta depinde si de cat de instabila va fi vremea in perioada urmatoare.

Sus

Subiectul mesajului: Intrebare
MesajScris: Sâm Iun 21, 2008 9:18 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Stie cineva daca in urmatoarele zile mai sunt posibile fenomene extreme la Bucuresti, avand in vedere valul de caldura care de abia a inceput? In primul rand, as dori sa stiu daca sunt posibile furtuni vilente, dar de scurta durata.
Multumesc :wink:

Sus

MesajScris: Lun Iun 23, 2008 2:24 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

SUNT INGRIJORATA DE EVOLUTIA VREMII LA BUCURESTI, DEOARECE DEJA A INCEPUT SECETA SI SE ANUNTA ZILE TORIDE.
MA ASTEPT SA NU MAI PLOUA CINE STIE CE ANUL ACESTA SI CA VOM FI PREDISPUSI IMBOLNAVIRII PE FONDUL POLUARII ACCENTUATA DE CALDURA EXCCESIVA CARE VA URMA.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 23, 2008 5:31 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

irigatiile din sud....oare de ce au fost facute..din cauza k asa e normal vara sa fie seceta in moldova si baragan,dar cine le-a furat...din cate stiu..oamenii de pe acolo..impreuna cu cei din conducerea locala..acuma cine se plange de seceta..noi nu k aici..in centru ploua din 2 in 2 zile aproape...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 23, 2008 9:58 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

observ ca ai puncte de vedere foarte realiste. In categoria zonelor mari irigate intra si zona sud est.
La intrebarea cu "cine le-a furat" se aplica si in multe alte domenii : paduri, IAS-uri, CAP-uri, fabrici etc...

Sus

MesajScris: Mar Iun 24, 2008 5:02 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, asa este, se fura de peste tot, iar sistemul de irgatii este la pamant. Noi oamnii de rand, avem numai de suferit. Eu una, degeaba o sa depun tot felul de petitii catre autoritati daca n u vin si ceilalti sa se planga de efectele nefaste ale secetei.
Esti luat de nebun cand vorbesti de unul singur, chiar daca ai dreptate. :roll: :(

Sus

MesajScris: Mar Iun 24, 2008 5:55 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

La Bucuresti atmosfera este sufocanta, sunt in jur de 36 de grade, iar in N-E se indeparteaza un nor cumulus congestus, despre care n u cred ca va deveni cumulonimbus, insa mai interesant este ca in S-V sunt nori cumulus convectivi, slab conturati, iar in jurul lor, soarele lumineaza roscat, de parca se aprope apusul, insa este ora 5: 54. Cred ca este ceva nisip de origine sahatiana in atmosfera, nu stiu ce sa cred. Convectia este destul de puternica, insa sansele de ploaie sunt reduse deocamdata :(
Pe la voi cum este vremea, ceva interesant?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 24, 2008 7:12 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

La mine e "naspa", nici nu ploua, nici soare nu a mai prea fost de pe la 12, o atmosfera sufocanta de 30 de grade, umiditate ridicata.
Ploaia vad ca ma ocoleste, formatiunile noroase se formeaza din Apuseni si se indreapta spre est, la vreo 60 km nord de Medias, la mine ajungand doar nori de cirrus. Mai norocos e Sorifin la Tg. Mures!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 25, 2008 2:43 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

la mine au fost azi 2 reprize de ploaie.cu desc electrice,in total 5l/mp.

Sus

MesajScris: Sâm Iun 28, 2008 8:54 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, am fost la un pas de furtuna, s-au auzit foarte multe tunete, insa norii ne-au tot ocolit, din pacate. Dovada stau aceste imagini radar. Oricum, e bine ca a cplouat, am scapat cel putin in aceasta seara de zaduful cumplit care ne chinuie de mai bine de o saptamana. :)

Fişiere ataşate:
Comentariu fişier: Imagini doppler, 28 iunie
radar, 28  iunie.jpg
radar, 28 iunie.jpg [ 111.97 KiB | Vizualizat de 3489 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 04, 2008 7:47 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Foarte interesant a fost in luna iunie distributia precipiitatiilor in tara, in unele parti deficitare, in altele normale, si chiar excedentare in cateva zone. Iar temperaturile au fost peste normal in toata tara.

http://www.meteoromania.ro/index.php?id=263

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 04, 2008 8:53 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

oricum de ani buni de zile nu cred ca a existat o distributie "normala" a precipitatiilor si a temperatorilor, intrucat, macar din pdv al temperaturilor, situatia de normalitate in multe cazuri este definita ca o mediere. Problema nu este atingerea situatiei de normalitate cat valorile si perioadele de devierea de la aceasta normalitate.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 04, 2008 9:24 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Ploile au fost de vara mai mult, si au lovit aceleasi zone: Cluj, Sibiu, Timis (- recent, acum vreo doua saptamani, precipitatii importante 70 l/mp in cateva ore) , Bacau etc.
Cat despre temperaturi nu cred ca mai mira pe nimeni, mai ales ca s-a "stins" La Nina(cand temperatura oceanelor e mai scazuta decat normal) si incepe o noua perioada El Nino(inversul fata de La Nina) , de care intr-un fel suntem si noi afectati.
Citat:
@ vimp oricum de ani buni de zile nu cred ca a existat o distributie "normala" a precipitatiilor

Asta asa e, de obicei estul era mai ferit.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 05, 2008 11:50 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

am auzit ca judetul Vaslui ar fi sub seceta ...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 1000  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]