forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 27, 2026 2:34 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 1000  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Dum Iul 06, 2008 3:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In Muntenia, dar si la Bucuresti este inceput de seceta care cel mai probabil se va accentua in august, in caz ca ploile ne vor ocoli si in continuare. La Bucuresti, deja a inceput sa se cam usuce iarba, exact asa cum s-a intamplat si anul trecut. Bine ca inca nu s-au facut 40 de grade, insa este timp si pentru canicula extrema. :( :(

Sus

MesajScris: Vin Iul 11, 2008 3:58 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pa primele ore ale zilei de 9 iulie, dar si in jurul pranzului, la Bucuresti s-au semnalat averse puternice de ploaie insotite de descarcari electrice. Furtuna a fost in jurul orei 3 dimineata, insa cartierul in care locuiesc a fost oarecum ocolit. deoarece fulgera aproape intr-una si la noi ploua destul de slab.
Am publicat pe site-ul Realitatea Net cateva fotografii sugestive, in care putem " admira si aprecia" si reteaua de canalizare precu m si proiectarea cu cantec a drumurilor publice, recent reabilitate, in timpul campaniei electorale de la Bucuresti. :twisted: :roll:
http://www.realitatea.net/foto_412291_p ... 12726.html

Fişiere ataşate:
Comentariu fişier: Imagini doppler de la ora 3 dimineata, 9 iulie
radar,  ora  3  dimineata.jpg
radar, ora 3 dimineata.jpg [ 79.97 KiB | Vizualizat de 3198 ori ]
Sus

Subiectul mesajului: furtuna in vestul tarii
MesajScris: Mar Iul 15, 2008 6:10 am 
Neconectat
Norisor
Norisor

In cursul noptii, frontul atmosferic rece care se deplaseaza peste Romania spre estul continentului s-a manifestat cu vijelii (drumul dintre Arad si Oradea a fost afectat de copacii rupti de vantul puternic). Frontul acesta este bine organizat pe toata coloana atmosferica, in altitudine ii corespunde un nucleu, gradientul termic este bine evidentiat .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 15, 2008 9:45 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Acest front a adus precipitatii insemnate cantitativ in special in vestul, nordul si estul tarii, in unele zone s-au inregistrat si caderi de grindina -zona Brasovului sau vijelii -zona Arad, zona mai ferita fiind Oltenia si vestul Munteniei, unde in unele zone nici nu a picurat.
La noapte va continua sa ploua in majoritatea regiunilor, urmand ca maine sa ploua in jumatatea de nord est a tarii iar peste noapte ploile aproape vor disparea din peisaj.
Temperaturile in scadere se vor situa la noapte in general intre 10 si 16 grade mai ridicate pe litoral, iar maine in general intre 16 si 26.

Fişiere ataşate:
Ploi insemnate.JPG
Ploi insemnate.JPG [ 34.88 KiB | Vizualizat de 2442 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 24, 2008 8:56 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Se pare ca ploile vor continua si in urmatoarele 2, 3 zile, frontul atmosferic se va mai rotii deasupra tarii noastre, primind umezeala de deasupra Marii Adriatice si de deasupra Marii Negre, acesta fiind si motivul pentru care ploile nu au prea slabit in intensitate. De Sambata se intrevede o imbunatatire, dar abia de Luni ploiile cat de cat se vor diminua.

Fişiere ataşate:
Balcani.JPG
Balcani.JPG [ 84.15 KiB | Vizualizat de 2442 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 25, 2008 10:23 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Ieri am avut diferente foarte mari de temperatura intre o zona si alta, daca la Oltenita (Calarasi) am avut o maxima de 39 de grade, la Siria in jud Arad am avut o maxima de doar 16 grade.

Sus

MesajScris: Sâm Aug 30, 2008 10:41 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, interesante aceste informatii, pacat ca nu au aparut furtuni supercelulare la Bucuresti din cauza unor asemena diferente mari de temperatura .
La rubrica " Fenomene meteo deosebite" am pus cateva link-uri de pe YouTube cu filmulete facute de mine in timpul ploii din dupa-amiaza zilei de 21 mai. Am filmat niste nori mai deosebiti pe care as dori sa-i vedeti si voi si sa-mi spuneti daca a fost cumva posibil sa fi existat rotatie in norii respectivi :idea: . Asa, eu nu mi-am putut da seama de acest lucru, insa dupa felul in care arata baza norilor cumulonimbus, ma facea sa am impresia ca sunt martora unui nor de tip palnie, slab dezvoltat. :oops:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 01, 2008 10:51 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

In aceasta dimineata am avut o minima de -0,6 grade C la Miercurea Ciuc inregistrata intre 6 si 7. Cel mai cald a fost pe malul marii la Constanta unde azi dimineata s-au inregistrat 14,7 grade C.

Sus

Subiectul mesajului: Temperaturi
MesajScris: Dum Sep 07, 2008 6:18 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Foarte cald in tara azi, cu temperaturi de pana la 37 de grade in vest in special, 36 in sud si centru. Pentru centrul tarii cred ca unele statii au inregistrat un nou record pentru aceasta luna. Carteva temperaturi inregistrate la ora 17: Vest: Sinnicolaul Mare 37C, Timisoara 36C, Lugoj 36 , Arad 36C, Oradea 36C etc; Sud: Calafat, Bailesti, Bechet fiecare cu cate 36C etc; Centru: Sebes-Alba 36, Alba-Iulia 35C, Blaj 35C, Dumbraveni 35C, Tg. Mures 35C, Boita ceea ce mi se pare o surpriza avand in vedere ca e foarte apropiata de munte la fel 35C, Sibiu 34C, Miercurea Ciuc 32C, Sf Gheorghe 32C, Toplita 31 + alte zone de munte cu peste 30C. In est temperaturile nu au depasit 33 de grade. Cred ca s-au batut ceva recorduri in centru pentru luna septembrie!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 08, 2008 2:46 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

de batut recorduri nu sau batut deoarece a existat un septembrie 1946,care a ramas in istorie.cateva recorduri:strehaia 43.5,recordul lunii,sibiu 39.5,tg mures 38.2 etc.dar cele 35.0 cate au fost azi la mine reprezinta un record pt ultimii 40 de ani in septembrie

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 12, 2008 4:24 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Pe sat 24 se vad pana si "urmele" lasate de avioane.

Ultima oară modificat de steaua pe Dum Oct 12, 2008 5:28 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 12, 2008 5:05 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ce fain! Nu le-am mai observat pana acum. :) Asta e cam toata apa care a condensat azi in atmosfera (in afara de ceata de dimineata).
Asta nu poate decat sa ne bucure pentru ca si majoritatea nebulozitatilor prognozate de noi erau de 0/8.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 12, 2008 5:28 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Cel putin la SB avioanele au fost cauza pt care nebulozitatea la ora 17 a fost de 2/8. Am atasat mai jos imaginea satelit de la ora 17.

Fişiere ataşate:
sat24.JPG
sat24.JPG [ 26.04 KiB | Vizualizat de 2425 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 12, 2008 6:23 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pai si atunci , la concurs o sa ramana 2/8 nebulozitate la sibiu ceva valid?nu avem de unde stii cum trec avioanele...sau posibil sa fi fost nori cirrus foarte subtiri..o sa ma uit si la imaginea IR.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 12, 2008 8:50 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

nu stiu care e treaba, dar azi au fost enorm de multe avioane, in comparatie cu zilele obisnuite. Observatie facuta de mine si de altii.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 1000  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]