forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Iun 15, 2026 10:43 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435 ... 1000  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale
MesajScris: Dum Ian 08, 2012 6:28 pm 
nu ma fac avocatul diavolului cu orice pret insa in atentionarea facuta s-au precizat zonele in care vantul a depasit anumite viteze si s-a produs o cantitate mare de precipitatii
ce-ai fi vrut sa faca, sa dea alarma in tara ca in cutare loc vantul ne va lua pe sus
in buletinele de stiri s-au facut precizari in acest sens cu mai multe zile inainte
atentionarile se fac la nivel zonal, nu ai cum sa precizezi ca la nu stiu ce coordonate geografice la ora de vantul o sa bata cu 100 pe ora...
daca tu avertizezi pe cineva ca vantul o sa bata cu peste 60 pe ora si o sa bata cu o 100, oricum l-ai avertizat ca e o problema, nu ?
esti foarte inversunat ca nu ies pe post la fiecare vanticel sau furtunica sa bage lumea in panica, sa se bage cu capul in pamant ca strutu... :D

Sus

MesajScris: Dum Ian 08, 2012 6:39 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

M-ai inteles gresit.Saracii Saffir si Simpson inseamna ca au inventat degeaba celebra scara a uraganelor.Ce mai conteaza daca sunt 15m/s sau 45m/s.Ideea e ca bate vantul tare.Nu e asa.Tot nu ai citit bine.Nu sunt atat de suparat pt ca n-au dat ce trebuia dat, i se poate intampla oricui sa greseasca, desi ei gresesc extrem de des si nu pateste nimeni nimic, ma enerveaza modul cum trateaza problema.Nu s-au indeplinit conditiile.Cum nu?Sa explice clar, unde e greseala, ori n-au masurat ei bine, ceea ce nu cred, ori si-au schimbat pragurile in coduri, ceea ce iar nu cred.Lor le este foarte greu sa recunoasca atunci cand gresesc.Aia e problema.Iar noi prostii, bineinteles, care nu-i intelegem....

Sus

MesajScris: Dum Ian 08, 2012 7:28 pm 
Neconectat
Admin
Admin

sorifin scrie:
Daca am avea si ceva senin, acolo s-ar putea cobora sub -25, n-ar fi senzatie, dar e absolut incredibil ca pana la aceasta data niciunde in tara n-au fost nici macar -20.

Este incredibil ca pana la aceasta data minima iernii la nivel national sa fie de doar -18°C :( . Slab , slab de tot .....
Ar fi un record incredibil sa nu prindem nicaieri un -20°C in aceasta iarna , dat fiind ca nu a fost sezon rece fara un -25°C macar .
Privind seria de minime a ultimelor ierni , constatam ferocitatea Intorsurii Buzaului , care apare in top mai mult decat restul la un loc :

Iarna 2003-2004 : -32°C la Miercurea Ciuc , in 13 februarie 2004
Iarna 2004-2005 : -36°C la Intorsura Buzaului , in 8 si 9 februarie 2005
Iarna 2005-2006 : -33°C la Miercurea Ciuc , Joseni si Targu Lapus , in mai multe nopti : 25 , 26 , 27 di 28 ianuarie 2006
Iarna 2006-2007 : -25°C la Intorsura Buzaului , in 28 decembrie 2006
Iarna 2007-2008 : -31°C la Intorsura Buzaului , in 4 ianuarie 2008
Iarna 2008-2009 : -30°C la Intorsura Buzaului , in 5 ianuarie 2009
Iarna 2009-2010 : -35°C la Intorsura Buzaului , in 26 ianuarie 2010
Iarna 2010-2011 : -27°C la Intorsura Buzaului , in 2 februarie 2011

Sus

MesajScris: Dum Ian 08, 2012 11:32 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Deocamdata numai la -11°C a ajuns temperatura la Intorsura Buzaului , in conditii de cer mai mult noros . Cu cei 32 cm de zapada concureaza destul de serios la minima iernii 2011-2012 . Spre deosebire de celelalte depresiuni , aici ceata se formeaza mult mai greu si daca se formeaza este mai ales ceata cu cer vizibil , car nu afecteaza extrem de mult temperatura minima . Asta din mai multe motive , anume :

- suprafata redusa si forma concava a versantilor , ceea ce asigura o ventilare suficienta a zonei , prin prisma brizelor deluroase si montane , amestecand bine aerul si reducand extinderea cetii ;

- pozitionarea raului Buzau la periferia depresiunii si nu direct in centrul ei , astfel incat zona cea mai rece a depresiunii ( acolo unde de regula se formeaza ceata ) este ceva mai ferita de umezeala ;

- lipsa activitatilor industriale si implicitv a nucleilor de condensare necesari pentru formarea cetii , orasul fiind mai mic , ecosistemul bine pastrat , spre deosebire de celelalte depresiuni care sunt mult mai populate .

Imi propun sa ajung in aceasta iarna acolo , sa vad ce se intampla intr-o noapte senina ( numai sa fie una :mrgreen: ) . O panorama :

Imagine

Imagine

Sunt exprem de curios unde e plasata statia meteo :mrgreen: . Dupa imagine , minima depresiunii cred ca se atinge in fundul vaii dintre Intorsura Buzaului si Sita Buzaului ( partea dreapta a panoramei ) .

Sus

MesajScris: Lun Ian 09, 2012 12:22 am 
a real hunter for an extreme environment, felicitari !

Sus

MesajScris: Lun Ian 09, 2012 9:27 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Ca de obicei - pe o astfel de circulatie - Sibiul si-a primit portia de ninsoare.A nins astazi aproape 12 ore ..... strat de zapada este...desi nu este mare...dar este!Temperatura a fost -in mare parte din zi - sub 0.De remarcat prognozele ecmwf...care s-au adeverit si in privinta precipitatiilor!

Sus

MesajScris: Mar Ian 10, 2012 11:47 am 
Neconectat
Admin
Admin

Stratificare instabila pe sondajul clujean de azi noapte . Atat temperatura cat si punctul de roua scad liniar odata cu cresterea in altitudine . Sunt conditii ca circulatia de vest sa produca toata ziua niste fulguieli prin Ardeal .....

Sus

MesajScris: Mar Ian 10, 2012 12:16 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Convectia este deja vizibila peste jumatatea de NE a Transilvaniei in radar si satelit/vis.

Sus

MesajScris: Mar Ian 10, 2012 2:14 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

fulguieli totalmente simbolice si neesentiale...

Sus

MesajScris: Mar Ian 10, 2012 2:58 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Dany scrie:
Ca de obicei - pe o astfel de circulatie - Sibiul si-a primit portia de ninsoare.A nins astazi aproape 12 ore ..... strat de zapada este...desi nu este mare...dar este!Temperatura a fost -in mare parte din zi - sub 0.De remarcat prognozele ecmwf...care s-au adeverit si in privinta precipitatiilor!

E drept ca de cat nimic tot e ceva, dar eu am asteptari de la iarna asta. Cu 3 cm nu se face iarna. :) Bine cel putin ca la Paltinis s-a depus un strat decent, pt un weekend de distractie.

Sus

MesajScris: Mie Ian 11, 2012 10:26 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Chestii SF la Sibiu.Stratul de zapada masurat aseara era de 2cm.Conform hartilor nu s-au inregistrat pp la Sibiu, iar conform ogimet trace, adica nemasurabil.Stratul de zapada masurat in dimineata asta a crescut totusi la 3cm 8O .Oare cum e posibil asa ceva?

Sus

MesajScris: Mie Ian 11, 2012 10:51 am 
Neconectat
Admin
Admin

Aseara cred ca avea 25 mm , asta noapte s-a depus o bruma si a ajuns la 26 mm :lol: .

Sus

MesajScris: Mie Ian 11, 2012 2:07 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

:arrow: Good point :mrgreen:
CaTaLyN scrie:
Aseara cred ca avea 25 mm , asta noapte s-a depus o bruma si a ajuns la 26 mm :lol: .

Azi-noapte a tot fulguit sau a nins slab, deci un trace cam la fiecare ora.
Pe mine nici nu ma prea intereseaza ce se raporteaza acolo. Acum sunt 2 cm, strat care se mai regaseste pe iarba, in conditii standard. O nimica pt care nu se merita discutat, irosim memoria internetului degeaba.

@Catalyn, statia din Intorsura Buzaului se afla in zona marcata cu sageata verde: http://g.co/maps/8n5w8
In Sita Buzaului cred ca ar fi chiar mai rece. :)

Sus

MesajScris: Mie Ian 11, 2012 7:02 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Merci steaua :D . Chiar m-am interesat de cazare la o pensiune aflanta aproape in ograda statiei meteo ( pensiunea "La Moara" ) . Bine plasata statia ce sa zic , alt. 695 m , in mijlocul depresiunii , spre deosebire de cea din Targu-Mures . Probabil in fundul vaii , spre Sita Buzaului , la altitudinea de 686 m , sa fie cu vreo 1 maxim maxim 2 °C mai frig .

Sus

MesajScris: Mie Ian 11, 2012 11:36 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

La Vladeasa 1400 sunt momentan peste 30cm zapada. Cum modelele prognozeaza 20cm noi la acest sfarsit de saptamana, rezulta 1/2 metri zapada. Minunat, daca ar fi adevarat. Mi-as dori ca domnul doodoo sa ne informeze cand a mai inregistrat aceasta statie un asemenea strat (iarna trecuta cred ca nu).

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435 ... 1000  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]