forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Sep 24, 2023 5:09 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14181 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 940, 941, 942, 943, 944, 945, 946  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Oradea
MesajScris: Lun Mar 27, 2023 11:47 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Rafale de vânt puternice şi rafale de ploaie la anumite intervale deşi cantitativ e de discutat iar acum avem lapoviţă cu vânt.
Pe maşină s-a depus un strat fin de zăpadă apoasă. Rafalele de vânt au ajuns la 65 de km/h cu o oră, două în urmă.
La un moment dat s-a întrerupt curentul dar nu a durat mult, ba chiar şi semnalul de cablul a avut de suferit, câteva minute cel mult. Se apropie cu paşi repezi capricioasa lună aprilie. În pluviometrul meu de grădină am contabilizat azi 4-5 mm. Am uitat să menţionez, cam 1 grad e temperatura afară. Nu a îngheţat parbrizul la maşină, deocamdată.

Sus

MesajScris: Mar Mar 28, 2023 12:27 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Daca Eugen a postat un astfel de mesaj, inseamna ca e practic tornada la Oradea. Vedem maine la stiri.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 28, 2023 12:59 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Da, rupere inseamna ca este.

Si la mine s-a intrerupt azi curentul si nu a durat mult, dar nu din cauza vremii, care oricum nu-l poate intrerupe, poate la tara, am statie meteo si la oras si acolo.

Oricum un lucru bun ca si umila statie Bresser Tuya ia macar mm de ploaie cazuti si ii vezi cand vine curentul.

Omul din Mioveni are 2 Bresser, si pe Tuya si pe WU.

Sus

MesajScris: Mar Mar 28, 2023 3:11 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

După episodul de iarnă de ieri seară și de astă noapte a mai rămas zăpadă apoasă doar pe acoperișuri cu expunere nordică și la sol în zone umbrite. În zonele ferite de vânt sunt peste 10 grade.

Sus

MesajScris: Dum Apr 02, 2023 9:21 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

O duminică numai bună de ieşit la iarbă verde, care e verde, din păcate plouă, ghinion.
Temperatura treacă meargă, 9-10 grade.

Sus

MesajScris: Mar Apr 11, 2023 6:36 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ceaţă la Oradea. Nu ştiu ce relevanţă are informaţia asta şi dacă se uită cineva din zona asta pe forum.

Sus

MesajScris: Mar Apr 11, 2023 8:10 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

e ceata si in Timisoara :D

Sus

MesajScris: Dum Apr 16, 2023 11:00 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Aș fi tare curios dacă în viața asta o fi fost vreun bihorean, nu orădean, că aș fi prea pretențios, care s-o fi uitat pe rubrica asta vreodată.
Dar hai să fac um mic rezumat, încheiem o săptămână cu o medie de peste 9 grade. Media după jumătatea lunii este de 7 grade și jumătate, până la 11 și jumătate e drum până la Valea lui Mihai și înapoi. Iar la precipitații suntem niște milogi, avem sub 15 mm, adică tot e mai bine ceva decât nimic, cam așa stăm în nord-vestul extrem.

Sus

MesajScris: Mar Apr 25, 2023 6:13 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

O zi de primăvară mohorâtă, cu averse totalizând cam 6 mm, plus cele 1,6 de ieri, mai reducem puțin deficitul destul de mare de luna asta, avem o zestre de 27 de mm față de cei 45 mai e drum lung, nu e peste tot belșug. Răcirea prognozată va începe diseară și va ține câteva zile bune.

Sus

MesajScris: Vin Apr 28, 2023 9:06 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Deși mai sunt 2 zile până la sfârșitul lunii pot afirma încă de pe acum că vom încheia luna cu deficit la preciptații, sub 31 de mm față de 45 de mm cât ar fi normal iar la temperatură vom avea o abatere negativă de mai mult de 2 grade, o medie de 9,5 grade față de o medie de 11,6- 11,7 grade cam cât ar fi normal. Deci, rece și nu foarte umed. Ceva mai rece decât la nivelul țării și cu mult mai puține precipitații, mai puțin de 50% față de media la nivelul țării. Am avut cam jumătate de lună zile frumoase și restul mai închise, am avut și ceva urme de zăpadă în prima decadă. Cam așa arată rezumatul lunii la Oradea.

Sus

MesajScris: Mar Mai 16, 2023 2:53 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Într-o zi cu ploaie ceva mai acătării am reușit să ne apropiem și chiar să depășim media națională la precipitații. Azi e așa și așa, mâine ceva mai consistent și poimâine modest, cam așa ar fi scenariul precipitațiilor. De sâmbătă încolo pare să vină vara, adică temperaturi diurne de 25 de grade. Deocamdată nu stăm rău, avem o abatere negativă de 1,5 grade la temperatură, s-ar putea să recuperăm acest handicap în ultima decadă sau nu chiar, să vedem.

Sus

MesajScris: Joi Mai 18, 2023 6:40 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ciclonul italian ne-a ajutat și pe noi într-un fel. În pluviometrele mele personale s-au acumulat 40 de mm. Nici nu mă gândeam la o astfel de cifră ținând cont de parcursul de până acum din luna mai. De sâmbătă încolo se încălzește binișor și vom avea medii normale pentru ultima decadă a lunii mai, 18-19 grade.

Sus

MesajScris: Joi Mai 25, 2023 11:40 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

După precipitațiile din ultimele zile oficial avem la Oradea 42 de mm din cei 58 mma, la nivel de regiune, pe un areal de până la 150 de km, avem o medie de aproape 44 de mm. Aici am inclus și două stații de munte, Stâna de Vale și Vlădeasa 1800. Huedinul stă cel mai prost cu doar 13 mm iar Gurahonțul cel mai bine, mai mult de 80 de mm. Cele două stații montane au 58 și 63 de mm, Stâna și Vlădeasa. La mine în curte în pluviometrele mele pahar gradat am acumulat 52 de mm. Cu 6 zile înainte de încheierea lunii la temperatură avem o abatere negativă de 0,4 mm, cel mai probabil ne vom încadra in normalul mma.

Sus

MesajScris: Lun Mai 29, 2023 4:54 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Aversă torenţială cu grindină.

Sus

MesajScris: Lun Mai 29, 2023 6:02 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Aversă de vreo 14-15 minute, 14 mm şi grindină inofensivă, nu a lăsat urme. Ne-am atins norma mma. Poate nu la staţia meteo dar la mine cu siguranţă am ajuns la 60 şi de mm.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14181 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 940, 941, 942, 943, 944, 945, 946  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]