forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Apr 29, 2026 4:54 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1333 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 89  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii la Brasov
MesajScris: Mar Feb 04, 2014 2:23 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Stai linistit, eu unul sunt fan off-topic.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 04, 2014 7:11 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Idem. :wink:

Sus

MesajScris: Lun Feb 10, 2014 5:31 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Am mutat discutia aici, sa nu se supere bucurestenii pe noi.

sorifin scrie:
Sa fi fost ceva foehn poate.Oricum relieful in zona e foarte variat si din aceasta cauza pot sa apara diferente destul de mari pe distante mici.Tu probabil stii cel mai bine asta.

Poate ceva foehn, dar mai degraba cred ca zona aceea a prins mai mult soare, sau poate a prins perioade in care soarele a fost mai arzator.
Relieful nu e chiar atat de variat pe cat am crede. Bine, avem camp, dealuri, coline inglobate in oras, dar vorbind strict de oras, diferenta de altitudine maxima e cam de 100 de metri, cam intre 550 si 650. Altitudine medie 625, am gasit.
Asta practic. Teoretic, Brasovul cuprinde si Poiana Brasov, deci cam 1100 de metri, si, un fapt mai putin cunoscut, cuprinde chiar si Masivul Postavaru, deci putem spune ca altitudinea maxima a Brasovului e de 1799 metri. :) Bine, asta ca fapt divers, ca o curiozitate, pentru ca n-ai cum sa spui ca Brasovul e cel mai inalt oras din Romania si printre cele mai inalte din Europa, asa cum o face de exemplu wikipedia.

Sus

MesajScris: Mar Feb 11, 2014 10:05 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

wikipedia are o droaie de prostii intr-insa...dracu mai verifica ce se scrie acolo ;)

Sus

MesajScris: Dum Feb 16, 2014 5:00 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Vreme de sfarsit de aprilie la Brasov. Pasarelele si-au inceput recitalul de cateva zile, ca in toiul primaverii. Probabil ca imediat o sa inceapa sa-si dea drumul si vegetatia, in ritmul asta.
Am zis ca vom mai vedea episoade hibernale pana sa vina cu adevarat primavara, eram sigur de asta, dar acum nu mai sunt atat de convins, uitandu-ma si la la prognoza pentru perioada urmatoare.

Apelez acuma la expertii in statistici. Care sunt sansele sa avem cel mai cald februarie din istorie? Cel putin in Ardeal si in vest cred ca exista acest pericol. Eu unul nu-mi amintesc un asa februarie, da' e posibil sa am eu memoria mai scurta.

Sus

MesajScris: Dum Feb 16, 2014 5:45 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

tiby89 scrie:
Apelez acuma la expertii in statistici. Care sunt sansele sa avem cel mai cald februarie din istorie? Cel putin in Ardeal si in vest cred ca exista acest pericol.

nu mai e nici un expert pe forum, ei au parasit corabia la indicatia tovarasilor din anm ;)
sansele sunt destul de mari ca statiile din ardeal sa isi stabileasca recorduri la nivelul mediei lunare de temperatura...prognoza calda propune acest rationament ;)

Sus

MesajScris: Dum Feb 16, 2014 5:47 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Noi astia mai din est, am avut o prima decada rece si din cauza asta nu vom avea cel mai cald februarie.Poate nici in top 5.Insa de la vest si sud de Mures-Dumbraveni situatia sta cu totul altfel, iar sansele pt cel mai cald februarie sunt destul de mari.Sper exemplu la jumatatea lunii, adica dupa 15 zile, la Mures avem o medie in limita normala, -1.0 grade, abia de azi trecem pe plus la abateri, in timp ce la Cluj media este de 2.5 grade, iar la Sibiu media e una colosala de 3.8, cu 5 grade peste normal.

Sus

MesajScris: Dum Feb 16, 2014 7:20 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

@doodoo: Fix la voi doi, cei care mi-ati raspuns, ma refeream. ;)
@sorifin: Da, intr-un fel pacat de acele prime zile reci din luna din estul Transilvaniei. Bine, mai putin Odorheiul. :))

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 17, 2014 4:07 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Cum e fara apa? Un Dorel a spart o mega-teava care se goleste in 9 ore si ziceau ca 24 de ore nu va fi apa in Brasoave, romanisme pure.

Sus

MesajScris: Lun Feb 17, 2014 4:35 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Nasol, cum sa fie?
Bine, mi-am facut rezerve ieri seara, si vad ca la robinet mai curge si acum cate-un pic, pic, pic. Azi dimineata curgea chiar acceptabil.

Sus

MesajScris: Lun Feb 17, 2014 7:08 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Izvoare aveti la marginea orasului ? :)

Sus

MesajScris: Lun Feb 17, 2014 9:42 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Avem, da. Sunt vreo doua chiar aproape de mine, la vreun km, hai doi. Da' nu m-am dus niciodata sa car apa de acolo. Vecinii mei se mai duc. :)

Sus

MesajScris: Mar Feb 18, 2014 3:40 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

doodoo scrie:
tiby89 scrie:
Apelez acuma la expertii in statistici. Care sunt sansele sa avem cel mai cald februarie din istorie? Cel putin in Ardeal si in vest cred ca exista acest pericol.

nu mai e nici un expert pe forum, ei au parasit corabia la indicatia tovarasilor din anm ;)

Poftim?! Dar care erau aia mari experti? Clopotel aia, sau mary cu meteorologia bazata pe zborul pasarilor? Cred ca glumesti. Iceage, catalyn, crazyfrog sunt expertii...si ii avem pe forum.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 18, 2014 4:05 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Aurora Ofticoasa Bell, sorifin 1 data a zis ca ANM e varza si a plecat devenind utilizator_sters1 si mary, atat au fost din cadrul anemel.

katalinux. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Lun Feb 24, 2014 12:13 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Hai, ma, ca n-a trecut inca iarna.
A nins in dimineata asta aici. N-a tinut mult, dar a avut intensitate, a albit masinile si iarba.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1333 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 89  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]