supercell scrie:
Nu supra nimic Dane, doar vorbesc despre o realitate pe care tu nu vrei sa o accepti si e treaba ta si o fac fara sa trambitez AGW, asa ca nu stiu de unde le scoti.E ceea ce e, fie ca vrei tu sa accepti sau nu , iar cel care o da in stilul jurnalistic esti tocmai tu.Contextul sinoptic despre care vorbeam nu este unul inventat de mine ci real, iar atlantizarea e ca elefantul din camera, atat de evidenta e.Tu nu stii decat sa te plangi si nu intelegi de ce nu mai ai fenomenele din trecut.Normal ca nu intelegi, tie mai degraba ti se pare ca e o conspiratie.Dar de ce sa te chinui ca mine sa intelegi circulatia cand e mai simplu cu atitudinea ta.
NU ! Nu mai accept absolut nimic. Si daca asta este realitatea, eu n-o accept. Uite asa!
supercell scrie:
Semnele de ierni tot mai calde au inceput de mai bine de 10 ani, de cand au inceput sa fie progresiv mai scurte, nu a fost nimic inceput in 2019 Dane, dar sunt chestii care au fost ignorate.A fost o iarna ca 2016-2017, un SSW norocos in februarie 2018, exceptie de la regula, apoi 2018-2019, in SV si NV in special, si aia a fost.Verile insa au aratat inca din 2012 cat de urate canicular incep sa devina, ca sa nu zic chiar din 2007, asta pana a devenit o regula.Vortexul, inconjurat de atata caldura, si-a redus suprafata si marginile lui au urcat la nord, iar daca clima se mai incalzeste, vor urca si mai la nord decat sunt acum, concomitent cu intetirea vanturilor zonale, mai ales in partea superioara, stratosferica.This is how it works.
Stiam de mult toate astea de mi le spui tu, si crede-ma ca nu ma ajuta cu nimic si nici NU voi accepta vreodata asa ceva.... Nici intr-o 1000 de ani.
Pot sa fie si +38 grade C in ianuarie la noi, 31 de zile din 31 si tot nu voi accepta NIMIC ! Niciodata!
Deci sezonul "rece" 2024-2025 a fost primul sezon, din toata istoria masuratorilor cred, in care NU s-a inregistrat niciun fel de strat de zapada in capitala Bucuresti - la niciuna dintre toate cele 3 statii meteo oficiale ANM, adica nici macar 1 cm, plus multe alte statii ANM din extracarpatic care n-au inregistrat strat de zapada de cel putin 0,5 cm in tot acest sezon.
Iar intre-timp pe la altii este zapada pana la Golful Mexic , la latitudinea comparabila cu centrul Libiei....
Deci se ia aproape tot rezervorul de aer rece de deasupra Emisferei Nordice ca sa li se dea la aia iarna , pana-n golf. La yankei....

Foarte frumos, ce sa zic...
Totul este perfect normal, cum ar spune supercell. Unde esti tu Supercell: sa-mi spui cum ca asta este contextul sinoptic, si ca de vina ar fi doar Atlantizarea iernilor si cu Vortexul Polar ... (tu poti sa le crezi pe ale tale, ca astea le stiam si eu de mult oricum, dar lasa-ma pe mine sa cred ceea ce cred, asa conspiratii cum or fi ele ...) .
Adica doar Europa asta de est si de sud-est vad ca trebuie sa fie singura regiune de pe glob care trebuie sa plateasca pretul incalzirii globale; de parca noi astia am fi singurii vinovati.
Nu-i nimic... asa ca asta o sa fie toate iernile de acum in extracarpatic... fara niciun centimetru strat de zapada si cu veri la fel sau mai calde decat vara 2024.
A inceput minunat anul 2025 si pe partea cu precipitatii: 0 mm toata luna ianuarie 2025, si fara vesti bune si-n urmatoarele 16 zile .
2 luni din 12 deja pierdute - cu precipitatiile. Avem toate sansele cu avantul asta puternic sa fim "binecuvantati" in anul asta 2025 cu o si mai mare seceta decat cea din 2024, mai ales ca se estimeaza si ENSO: El Nino din a II'a jumatate a anului, si nu stiu daca vom mai scapa de el de data aceasta.