forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Mai 01, 2026 9:26 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14536 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 916, 917, 918, 919, 920, 921, 922 ... 970  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale 2
MesajScris: Vin Dec 27, 2024 11:21 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ninge toata ziua azi in est...slab, e drept.
A reaparut statia de la Ianca, o declarasem pierduta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 27, 2024 12:09 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Pierduta si nula.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 30, 2024 5:34 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Cica 881 mm Mangalia pe 2024. An excedentar in zonele pol al secetei, Dobrogea, si deosebit de secetos in Olt si Oltenia.

Sus

MesajScris: Mar Dec 31, 2024 10:32 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Constanta in 1929 cu marea inghetata 5 km de la mal.
https://www.facebook.com/share/p/1AwDtS ... tid=wwXIfr

Sus

MesajScris: Joi Ian 02, 2025 5:36 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

https://wdc.kugi.kyoto-u.ac.jp/dst_real ... sentmonth/

O prima furtuna solara, o data cu debutul anului 2025. Si cu aurora vizibila din Romania, azi-noapte.

A inceput bine anul 2025 !

Heimr fellr, allt dó'
Sólin kólnar, Nótt varir.

Sus

MesajScris: Joi Ian 02, 2025 9:40 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

O furtună majoră, chiar dacă am văzut poze pe 31 dec, indicele dst încă nu indica o perturbație magnetică.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 02, 2025 10:27 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ma lasa total rece acel "fenomen". Si interpretez ca pe un semn rau pentru fenomenele meteo fiindca activitate solara intensa egal vortex polar intens, ce am avut chiar si asta vara, vortex troposferic puternic, iarna doar a revenit si cel stratosferic.

Sus

MesajScris: Vin Ian 03, 2025 12:00 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Păi vezi că activitatea solară intensă ar putea perturba/destabiliza vortexul polar. Om trăi și om vedea.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 03, 2025 1:30 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

In vara 2024 mai rau l-a intaratat.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 04, 2025 4:02 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
Ma lasa total rece acel "fenomen". Si interpretez ca pe un semn rau pentru fenomenele meteo fiindca activitate solara intensa egal vortex polar intens, ce am avut chiar si asta vara, vortex troposferic puternic, iarna doar a revenit si cel stratosferic.

aris86 scrie:
Păi vezi că activitatea solară intensă ar putea perturba/destabiliza vortexul polar. Om trăi și om vedea.

Dupa cum bine se vede si-n aceste zile/saptamani, activitatea solara ciclica, fie ea foarte intensa sau foarte slaba, NU are niciun fel de efect asupra vortexului, la fel cum n-a avut nici vara-trecuta (aia din care era sa nu mai iesim) si nici in iarna-vara asta de acum.
Nu stiu de unde provine mitul acesta cum ca activitatea solara ar influenta vortexul, cand este evident ca-n aceasta vara-decembrie 2024-februarie 2025, acesta este bine inchegat si de neclintit.

In fond, nici nu mai conteaza ce efecte are sau nu are , pentru ca-n zonele de campie din Romania oricum nu vor mai fi manifestari de iarna adevarata NICIODATA !!!

Heimr fellr, allt dó'

Sus

MesajScris: Sâm Ian 04, 2025 4:39 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Si gata! M-am decis ca anul acesta sa-mi achizitionez aer conditionat. Dar trebuie ACUM, cat inca se mai gasesc pe stoc.

Decizie luata numai uitandu-ma exclusiv la canicula pe care o avem in aceasta luna ianuarie, cand nici nu ai nevoie sa mai dai drumul la caldura in locuinte. --> rezulta ca din lunile mai-iunie incolo, sub 45 grade C nu o sa mai avem pe aici pe timpul zilei.

Vara 2024 a fost FOARTE RACOROASA in comparatie cu ce ne asteapta in 2025 si sunt sigur ca nu se vor mai gasi pe stoc aparate de aer conditionat pe nicaieri prin Romania , din martie-aprilie incolo. Mai ales daca o sa incepem cu +33 , +35 C la umbra chiar de la sfarsitul lunii martie !

Probabil ca de la "iarna" viitoare nici nu voi mai avea nevoie de bransament la gaze, sau lemne. Si probabil ca acestia sunt ultimii ani din jumatatea sudica si sud-estica a Europei compatibili cu viata umana sau animala, la ritmul accentuat in care se amplifica caldura.

Heimr fellr, allt dó'

Sus

MesajScris: Sâm Ian 04, 2025 5:00 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Hai că acum ai dat-o în apocalipsa :D :D

Sus

MesajScris: Sâm Ian 04, 2025 6:29 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

dan2013 scrie:
Si gata! M-am decis ca anul acesta sa-mi achizitionez aer conditionat. Dar trebuie ACUM, cat inca se mai gasesc pe stoc.

Decizie luata numai uitandu-ma exclusiv la canicula pe care o avem in aceasta luna ianuarie, cand nici nu ai nevoie sa mai dai drumul la caldura in locuinte. --> rezulta ca din lunile mai-iunie incolo, sub 45 grade C nu o sa mai avem pe aici pe timpul zilei.

Vara 2024 a fost FOARTE RACOROASA in comparatie cu ce ne asteapta in 2025 si sunt sigur ca nu se vor mai gasi pe stoc aparate de aer conditionat pe nicaieri prin Romania , din martie-aprilie incolo. Mai ales daca o sa incepem cu +33 , +35 C la umbra chiar de la sfarsitul lunii martie !

Probabil ca de la "iarna" viitoare nici nu voi mai avea nevoie de bransament la gaze, sau lemne. Si probabil ca acestia sunt ultimii ani din jumatatea sudica si sud-estica a Europei compatibili cu viata umana sau animala, la ritmul accentuat in care se amplifica caldura.

Inteleapta decizie, banii pe care nu ii mai dai pe lemne, ii dai pe AC. Pana la urma se echilibreaza.

Sus

MesajScris: Dum Ian 05, 2025 9:30 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Dane, ai niste momente in care spui niste enormitati de te doare mintea.

Legat de vortex da, radiatia solara este inamicul lui, de aia partea lui stratosferica dispare inca din luna mai, lasand loc anticiclonului stratosferic.Vara nu avem vortex stratosferic, ci doar troposferic, iar vortexul troposferic a fost beleaua in vara 2024.Clima mai calda, oceanele mai calde, astea sunt chestii care cel mai probabil favorizeaza chestia asta.Tot ele cred ca sustin intensitatea peste medie a vortexului stratosferic iarna si probabil ca de aia slabeste mai rar.Sunt chestii care nu sunt pe deplin intelese, iar vortexul polar inca nu e studiat suficient.

Sus

MesajScris: Dum Ian 05, 2025 10:43 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

supercell scrie:
Dane, ai niste momente in care spui niste enormitati de te doare mintea.

Legat de vortex da, radiatia solara este inamicul lui, de aia partea lui stratosferica dispare inca din luna mai, lasand loc anticiclonului stratosferic.Vara nu avem vortex stratosferic, ci doar troposferic, iar vortexul troposferic a fost beleaua in vara 2024.Clima mai calda, oceanele mai calde, astea sunt chestii care cel mai probabil favorizeaza chestia asta.Tot ele cred ca sustin intensitatea peste medie a vortexului stratosferic iarna si probabil ca de aia slabeste mai rar.Sunt chestii care nu sunt pe deplin intelese, iar vortexul polar inca nu e studiat suficient.

You must be so much fun at parties....

Cum clima ne cam trolleaza pe noi de ceva vreme, tot asa o trollez si eu!

Iar cu privire la radiația solară cauzată de CMEs și solar flares ca urmare a petelor solare (pentru ca despre asta era vorba cand am spus activitate solara ciclica, nu despre ziua polara) este prea random , lipsită de consistență și de perioade foarte lungi/constante ca să influențeze serios vortexul stratosferic, nu doar sa-l "gâdile". Despre asta era vorba , nicidecum despre radiația solară constantă si extrem de prelungita, cauzată de ziua polară, primava târziu și vara.... Doua procese diferite.

Heimr fellr, allt dó'

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14536 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 916, 917, 918, 919, 920, 921, 922 ... 970  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]