forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Mai 22, 2026 1:33 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14573 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 972  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale 2
MesajScris: Mie Feb 17, 2016 2:11 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Eu am fost convins ca recordul nu va cadea pana azi pe la ora 15 cand am vazut harta si am zis ca gata, sigur e batut.Surpriza insa " doar " egalat.Concluzia e ca recordurile astea nationale chiar cad doar in conditii exceptionale.La naiba ca si astazi au fost si tot a "intepenit " termometrul la 26 C :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 17, 2016 2:24 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nebulozitatea bat-o vina. Dar tot e record ca e pe insolatie mai mica decat in 1995. Si la vara, +45 C sau 46. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mie Feb 17, 2016 3:10 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

In mod cert s-au realizat si cateva recorduri lunare locale.

Este record, oricum, alaturi de Medgidia. Dar este chiar mai spectaculos, nu doar ca localitatea e mai nordica, dar mai ales datorita zonei de deal cu relief accidentat si destul de aproape de munte. Si da, daca un asemenea val de caldura ar avea loc vara, pastrand proportiile, maxima absoluta ar fi decimata cu 1-2 grade.

Sus

MesajScris: Mie Feb 17, 2016 3:35 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

supercell scrie:
Concluzia e ca recordurile astea nationale chiar cad doar in conditii exceptionale.

Mda, si Pamantul e rotund iar ziua are 24 de ore. :lol: Le zici si tu cateodata...

Sus

MesajScris: Mie Feb 17, 2016 10:36 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

steaua scrie:
Si da, daca un asemenea val de caldura ar avea loc vara, pastrand proportiile, maxima absoluta ar fi decimata cu 1-2 grade.

Asa zic si eu.Chiar si asa izotermele din 24 iulie 2007 nu au fost suficiente si au fost atunci aproape 30 C la 850 Hpa in sudul Olteniei.

Ala da val de caldura si prefer oricand unul ca ala intens si mai scurt, dupa care sa navaleasca furtunile, decat o prostie de genul iulie 2015 :)

Ca fapt divers, teoretic in 24 iulie 2007 ar fi trebuit ca recordul sa fie doborat, analizand hartile in mod comparativ cu cazul din august 1951, dar totusi nu s-a intamplat.Vara 2007 s-a inecat ca tiganul la mal, cum e vorba aia, tinem minte ca si in iunie a fost cat pe aci sa cada recordul absolut al lunii :)

Sus

MesajScris: Mie Feb 17, 2016 12:55 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Pe 24 iulie 2007 daca acel "nucleu" fierbinte cu peste 28 de grade ar fi venit cu cateva ore mai devreme, in mod sigur s-ar fi atins cel putin 45 de grade pe undeva.
Atunci a fost o problema de timing.
Tin minte ca la Resita maxima de peste 40 de grade a acelei zile s-a atins la ora 18, si ar mai fi urcat daca nu se lasa inserarea.

Sus

MesajScris: Mie Feb 17, 2016 2:57 pm 
15 grade şi la noi.
E cald bine, mă gândesc cum s-or fi simţind ieri ăia la Buzău la 26 de grade ?
Cea mai păcătoasă vreme, cald de să staicât mai lejer şi seara dacă nu eşti atent te alegi cu o răceală prima.

Sus

MesajScris: Mie Feb 17, 2016 4:42 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Nu inteleg legatura dintre frig si raceala. O dilema romaneasca sau mai bine zis prostie romaneasca.

Sus

MesajScris: Mie Feb 17, 2016 8:01 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

E o legatura clara intre frig si raceala in sensul ca:
- in case/apartamente in perioadele reci functioneaza intr-un fel sau altul incalzirea, mediul interior cald si uscat permite instalarea mult mai usoara a virusilor in fosele nazale uscate;
- in perioadele reci virusii sunt mai activi si mai rezistenti decat in perioadele calde.
Deci direct vremea rece nu te imbolnaveste, dar fenomenele asociate vremii reci, da.

Sus

MesajScris: Mie Feb 17, 2016 11:31 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Din nou eolienele sunt baza in productia energiei electrice. Era bine daca stiam si pe unde sunt amplasate. Probabil majoritatea prin Dobrogea si Pod Modlovei. Mai putine in rest.

Fişiere ataşate:
TES.png
TES.png [ 75.21 KiB | Vizualizat de 409 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 18, 2016 2:02 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

sorifin scrie:
Nu inteleg legatura dintre frig si raceala. O dilema romaneasca sau mai bine zis prostie romaneasca.

Prostie romaneasca si multi se infofolesc ca la Polul Nord, desi nu ajuta cu nimic, virusii nu te iarta orice ai face, poate doar mai multe vitamine, mai ales C.

Gogulica, eu am fosele nazale in permanenta umede, rinita cronica de cand ma stiu, suflator de nas profesionist. :lol:

Sus

MesajScris: Joi Feb 18, 2016 5:26 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Eu am fost racit toata vara trecuta, iar in iarna asta deloc. Bine, la ce iarna de Maldive am avut.. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Joi Feb 18, 2016 12:37 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

La o comparatie iarna aceasta versus iarna 2006-2007, exceptand ianuarie, rezulta ca decembrie a fost mai cald decat cel din 2006, iar februarie e si el mai cald decat cel din 2007.Tentativa de anotimp si nu alta :))

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 18, 2016 1:08 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Tentantiva la tine, eu am avut 2 episoade de ger ca la carte si o zapada cea mai buna posibila fara viscol.

E misto si asa, 2 episoade scurte dar violente si in rest cald, mai bine soare decat ceata-stratusi.

Sus

MesajScris: Joi Feb 18, 2016 1:35 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Eu vorbeam termic si nu faceam referire la o zona anume, ci la nivelul Romaniei.Asa si eu am prins o perioada buna de ger, plus ceva strat de zapada in prima decada a lui ianuarie.Gandeste-te ca nici cel mai afectat judet nu a avut mai mult de 20 zile care sa semene a iarna si, chiar si acolo, abaterea termica a iernii va fi semnificativa, ianuarie neputand compensa pentru celelalte 2 luni foarte calde :)

Acum iti plac zapezile "grele" dar eu cand ziceam de ele ca lasa ca degeaba, eu nu am viscol.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14573 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 972  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]