forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Mai 22, 2026 1:33 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14573 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 972  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale 2
MesajScris: Joi Feb 18, 2016 2:52 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ma intreb oare cand s-a mai intamplat ca la mijlocul lunii februarie la Predeal si alte zone de munte stratul de zapada sa fie oficial 0. Sinaia la 1500 are 18 cm, Paltinis 3 cm si aia la umbra, cred ca la cota 2000 sunt maxim 15-20 cm.

Sus

MesajScris: Joi Feb 18, 2016 3:28 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Parerea mea e ca ar intra in discutie 2002, 1995, 1992, si bineinteles 1990.Nu exclud nici 1994.Sunt mai multe ierni decat am crede, pun pariu.Trebuie "sapat" prin ogimet pentru date din ultimii 30 de ani.In trecut ma gandesc la iernile din perioada 1947-1948 pana la 1952-1953, apoi trebuie sa mai fie si prin anii '70 mai cu seama 1971, 1975 sau 1977.

Sus

MesajScris: Joi Feb 18, 2016 4:57 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Si in 2013-2014 a fost la fel cam la la fel.

Ce se intampla cu ogimet? Mie nu mi mai afiseaza nimic in nici un an si in nici o statie.

Sus

MesajScris: Joi Feb 18, 2016 6:05 pm 
Merge ogimetul.

Sus

MesajScris: Joi Feb 18, 2016 6:37 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

astazi am fost la babele , pe platou este zapada dar nu continua temperaturile pozitive (se topea si era moale) am intrat in unele portiuni peste genunchi ,in busteni 0 zapada

Sus

MesajScris: Vin Feb 19, 2016 11:50 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
supercell scrie:
Concluzia e ca recordurile astea nationale chiar cad doar in conditii exceptionale.

Mda, si Pamantul e rotund iar ziua are 24 de ore. :lol: Le zici si tu cateodata...

are si supercell asta niste fixuri de te doare mintea uneori... :D :D :D :D
deci la el daca nu pica recordurile de calduri inseamna ca suntem pe trend de racire, cam asta se deduce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sus

MesajScris: Vin Feb 19, 2016 11:55 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

bygy007 scrie:
...in busteni 0 zapada

doar nu te asteptai sa fie zapada in busteni :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: Vin Feb 19, 2016 11:58 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

doodoo scrie:
deci la el daca nu pica recordurile de calduri inseamna ca suntem pe trend de racire, cam asta se deduce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Serios ? Asta intelegi tu.Daca te apuci se interpretezi cum iti place opiniile mele poti intelege si asta.E un fel de filologie asta, ca la interpretarea textelor literare.Ai tu ce ai un mare of cu incalzirea si de aia :)

Sus

MesajScris: Vin Feb 19, 2016 12:06 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

E o realitate supercell. Atat de cald ca in ultimii 4 ani nu a mai fost niciodata. Poate e vorba doar de Ardeal. In rest nu am cifre exacte. Dar strict la regiunea noastra nu ai ce interpreta. Cifrele sunt cifre si recordurile cad pe banda rulanta, iar mediile sunt la valori nemaiintalnite in cei 130 de ani de masuratori. Asta e. Poate au mai fost in 1250 la marea invazie mongola, poate cand era sf. Apostol Andrei prin Dobrogea, poate prin jurassic, insa de cand masuram noi constant mersul temperaturii nu au mai fost.

Sus

MesajScris: Vin Feb 19, 2016 12:11 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

supercell scrie:
doodoo scrie:

Serios ? Asta intelegi tu.Daca te apuci se interpretezi cum iti place opiniile mele poti intelege si asta.E un fel de filologie asta, ca la interpretarea textelor literare.Ai tu ce ai un mare of cu incalzirea si de aia :)

recunoaste ca am dreptate, degeaba te oftici ca asa e...

stii vorba aia : daca 2 iti spun ca este beat, atunci chiar esti beat ;) (si deja suntem mai multi de 2...)

PS - astept si eu (ca si tine) primele semne ale stoparii incalzirii in tara noastra (...macar)

Sus

MesajScris: Vin Feb 19, 2016 12:38 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sorin sa stii ca eu nu contest spusele tale, mai ales ca de multe ori in argumentele tale sunt si cifre.De aia de multe ori am apelat la tine sa faci anumite statistici si am analizat ulterior.Chiar acu vreo 2 zile am facut asta :)

Sunt perfect constient ca traim intr-o perioada mai calda, dar tu doodoo imi spui mie ca eu scot in evidenta racire, ceea ce e nu e adevarat.Daca in multe din discutii am adus ca argumente datele satelitare la nivel Global, asta nu inseamna ca vorbesc de trenduri de racire, doar nu le inventez eu.

Am zis ca nu mai vorbesc despre asta, dar se pare ca am ajuns perceput ca un fel de gica contra cand vine vorba de asa ceva, ca am o parere opusa fata de parerea generala a membrilor forumului sau poate ca bat campii.Daca tu consideri asta si oricine altcineva pe mine nu ma incalzeste cu nimic si, cu atat mai putin, sa ma descurajeze intr-un fel.Ceea ce am facut eu se traduce prin nu a sta cu urechile ciulite la mass media si idei alarmiste, in timpul liber am cautat fel si fel de articole, filmulete cu pareri ale multor geologi, climatologi, am ascultat, am citit si am ajuns la concluzii in evolutia climatica. Am postat si pe forum in sectia climatologie, poate pentru unii dintre voi chestii folositoare, interesante, pentru altii nu.Se pare ca efectul a fost nedorit si am ajuns sa fiu perceput ca un adept al racirii globale, sau ca neg ca s-a incalzit clima Romaniei.

Sus

MesajScris: Vin Feb 19, 2016 2:28 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Neaceasca85 scrie:
eu am fosele nazale in permanenta umede, rinita cronica de cand ma stiu, suflator de nas profesionist. :lol:

Mai zi-ne d-astea, te rugam.

Sus

MesajScris: Vin Feb 19, 2016 2:29 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Cred ca e momentul sa imi scot apig-ul de la semnatura sau poate il mai las putin.

Sus

MesajScris: Vin Feb 19, 2016 4:56 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Baisoara: 0 cm
FUndata: 0 cm
Vladeasa 1400: 0 cm
Vladeasa 1800: 0 cm
Paltinis: 0 cm
Parang: 0 cm
Predeal: 0 cm
Rosia Montana: 0 cm

Mai sunt varfuri la sub 2000 m cu 1-3 cm. Nu le mai punem la socoteala.

Trebuie cautat bine in arhive pentru a gasi o situatie asemanatoare, atat de timpuriu.

Sus

MesajScris: Vin Feb 19, 2016 8:46 pm 
Nu demult am văzut că vortexul polar s-a splitat spre Siberia, nu înspre noi.
Aşa că e liber la temperaturi mai ridicate decât ceea ce ar fi normal.
Urmărim cu interes ce surprize vom mai avea, câţiva ani consecutivi de încălzire pot declanşa anumite temeri, am văzut dispariţia unor civilizaţii pe fondul unor perioade de secetă prelungită de zeci de ani, ceea ce se întâmplă acum nu cred că e ceva ce n-a mai văzut pământul.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14573 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 972  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]