forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Dec 11, 2024 12:34 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10972 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 732  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 18, 2008 9:22 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

ce a urmat intre 19 si 19 30....a facut istorie la tg mures.tocmai m-am intors de la statia meteo..grindina 5cm diametru..strat de 5-6cm grosime.si pagube totale in agricultura..mai exact.praf facute toate gradinile oamenilor.de cand e statia meteo pozzitionata in aceasta zona adica 1953 nu s-a mai consemnat grindina asa de mare,durata de timp asa mare in care sa cada grindina(10min) si sa provoace asemenea daune.au existat si copaci care s-au rupt din cauza gheti.ploaia a totalizat 14l/mp + ceo 27 de pana atunci..un total de 41 l/mp..si inca ploua la mine.nici o avertizare emisa....rusine anmului.bine k macar hidrologii isi fac treaba....pentru k ceea ce urmeaza la noapte si maine...nu e de bine..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 18, 2008 9:46 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Sincer ma asteptam, la asa ceva in tara, avand in vedere ca meteorologii din Ungaria au emis pt zona lor estica avertizare cod portocaliu privin grindina ce poate depasi 2 cm diametru si ploi insemnate.
La mine abia acum a inceput o ploaie mai tare, ca in rest a picurat.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 18, 2008 10:19 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Extraordinar ce s-a intamplat la Tg-Mures. Grindina de 5 cm diametru chiar ca nu am mai vazut... Sorin poate reusesti sa faci rost si de alte date si ceva poze.

La Timisoara a plouat putin in cateva averse scurte (2 l/mp), dar se poate sa mai ploua ceva la noapte.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 18, 2008 10:58 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

deocamdata o poza dintrun cartier
sursa:realitatea tv

Fişiere ataşate:
c.jpg
c.jpg [ 91.65 KiB | Vizualizat de 2558 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 19, 2008 12:32 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

A fost supercelula? La cum arata grindina... 8O .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 19, 2008 11:31 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Daca nu ar fi verdeata si tipul in tricou as zice ca e din ianuarie poza... Vad ca a cam nimicit vegetatia la cate frunze sunt de jos... si nici in copaci nu cred ca mai sunt prea multe intregi.
Oare cat de intinsa a fost zona afectata de grindina?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 19, 2008 12:43 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

nu foarte intinsa....k sati imaginezi..ceva de genu tornadei..a prins un traseu de 1-1.5km latime si lungime nush ce sa zic..a fost gheata si la aeroport(20km de oras) si in sate de pana la 15km de oras in directie opusa..deci.minim 35km lungime si 1-1.5km latime.insa cred ca centrul a fost in 2 cartiere ale orasului unde s-a facut iarna si din vegetatie nu a mai ramas mai nimic.ca sa va faceti o idee la mine in cartier au cazut bucati izolate dar la cat erau de mari si noru avea nunata verzuie miam dat seama k trebe sa fie ceva spectaculos..mam suit in masina si am mers in cartiere vecine..unde ghinion..pe langa ca am dat de alt anotimp o sa trebuiasca sami si vopsesc masina...pt k..am fost pur si simplu bombardat..si nu numai eu..toti din acea zona.pt curiozitatea unora nu am observat sa fie nici tornada nici macar vreo palnie sau ceva..nimic.probabil a fost o supercelula,dar fara miscarea de rotatie necesara producerii tornadei.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 19, 2008 11:45 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

azi vremea a fost din nou foarte capricioasa.de dimineata a venit o aversa in 35 de min 11l/mp.apoi cerul a fost mai mult acoperit maxima fiind de 21 grade.pe la amiaz o alta aversa slaba de aceasta data,dupa masa a 3-a aversa insa doar 1l/mp,iar acum spre seara s-au semnalat descarcari electrice insa nu au cazut precipitatii.in total ieri si azi la mine au cazut peste 50l/mp,sa nu mai zic de grindina,in aproape tot judetul au fost inundatii,in cluj asemenea,satu mare,bihor,bistrita..fara nici macar o avertizare meteo....superb....nu ma pot abtine sa nu critic cat de mult anmu,aproape tot timpu dorm,fie ca e vb de canicula,de ger,de inundatii,ei ori nu dau nimic,ori dau un amarat de cod galben in timp ce pe la vecinii nostri e cod portocaliu sau rosu.exemplu ieri in ungaria a fost cod portocaliu de furtuna la noi nici macar galben...si vreau sa spun k nu e prima data,nici a 2-a oara...nici macar a 3-a oara..e a n-a oara cand se intampla asa...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 20, 2008 1:21 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

deoarece nu am avut aparatu la mine nu am reusit sa fac poze ieri sau sa filmez..insa se pare k au facuto cativa concetateni deai mei...iata cateva poze...

Fişiere ataşate:
1.jpg
1.jpg [ 73.31 KiB | Vizualizat de 2531 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 20, 2008 1:21 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

zona centrala a orasului

Fişiere ataşate:
3.jpg
3.jpg [ 57.82 KiB | Vizualizat de 2527 ori ]
2.jpg
2.jpg [ 73.23 KiB | Vizualizat de 2530 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 20, 2008 1:25 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

http://www.realitatea.net/video_397281_ ... 01561.html

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 20, 2008 2:43 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Film cu urmarile furtunii, undeva langa Targu Mures: http://www.tvr.ro/articol.php?id=40259&c=68
Interesant ca tipul spune ca era vartej ca la televizor si doamna respectiva povestea ca vanzatoarea s-a ghemuit cand a vazut ca vine, deci era ceva clar vizibil, nu doar vant. Pacat ca nu avem film sau poze cu acel "vartej".

Sus

Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Vin Iun 20, 2008 11:12 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Senzational ce s-a petrecut la Tg Mures ! Cred ca sunt sanse minime sa vedem asaceva si la Bucuresti. Desi nu ma prea pricep, cred in proportie de 80% ca a fost vorba de o supercelula ! 8O

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 15, 2008 4:06 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

ieri au fost 34 grade la mine si acel ITU a ajuns la 79.azi dimineata minima a fost de 16 grade,iar acum la ora 15 sunt din nou 34 grade si foarte probabil k se va atinge prima data in acest an pragul de canicula si la mine.la noapte din cate se pare va fi prima noapte tropicala dupa 3 ani la mine,deoarece advectia de aer dinspre sud va atinge punctul maxim,iar vantul la sufla moderat toata noaptea dinspre sud sud-est astfel k temperatura nu va scadea cred sub 20 de grade,dar ramane de vazut asta...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Aug 24, 2008 3:12 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

azi dimineata a fost prima ploaie peste 0.1l/mp in luna asta.ultima ploaie sanatoasa a fost in 29 iulie.deja incepuse solul sa arate k intro perioada secetoasa,insa abia dupa 3 saptamani fara precipitatii,pt k spre norocul nostru a avut de unde sa piarda,in mai iunie si iulie fiind destul de multe precipitatii.cantitatea a fost 10l/mp si dupa cele 33 grade de ieri azi abia sa ajuns la 24,iar pe seara se pare k ploua torential in tot centrul si nordul tarii si se va raci destul de mult.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10972 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 732  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]