forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Feb 06, 2025 11:11 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 325 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: STATII METEO ANM
MesajScris: Dum Noi 10, 2013 11:18 pm 
Imagine

Sus

MesajScris: Lun Noi 11, 2013 9:31 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Cum arata statia de pe Tarcu...un adevarat buncar

Sus

MesajScris: Lun Noi 11, 2013 10:09 am 
Imagine

Sus

MesajScris: Lun Noi 11, 2013 10:28 am 
Reşiţa, jud Caraş Severin

Imagine

Ultima oară modificat de eugenraduoradea pe Lun Noi 11, 2013 10:37 am, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Lun Noi 11, 2013 10:36 am 
Banloc, jud Timiş

Imagine

Sus

MesajScris: Lun Noi 11, 2013 10:42 am 
Imagine

Sus

MesajScris: Joi Noi 28, 2013 4:15 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Statia meteo Rarau:
Imagine

Statia nu mai apartine ANM. A fost donata Facultatii de Georgrafie din Iasi, iar in prezent aceasta e complet operationala si se lucreaza in 3 schimburi.

(Poza e de vinerea trecuta, cand fratele meu a fost pe acolo la un simpozion studentesc.)

Sus

MesajScris: Joi Noi 28, 2013 5:39 pm 
Bietul adăpost, ar avea nevoie de reparaţie generală, mai ales consolidare.
Asta o încadrăm la foste staţii ANM.
Totuşi, de ce o fi abandonat-o ANM-ul ?

Sus

MesajScris: Joi Noi 28, 2013 11:39 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ca nu-si mai permitea sa isi plateasca personalul si intretinerea echipamentelor, probabil. Plus ca mai e si statia Ceahlau in zona...

Sus

MesajScris: Vin Noi 29, 2013 12:06 am 
Cred că Florinela avea dreptate cu alea 127 de staţii, că alea automate fără observator sunt fix pix, precipitaţii doar în sezonul cald, că nu ştiu dacă au încălzire la pluvio, plus zăpadă nema, minime şi maxime la sol, nimic, cer, nori, fenomene, pauză.
Aşa pot să pun şi eu o staţie oriunde, are o relevanţă total relativă fără parametrii cei mai căutaţi.
Pentru aşa ceva nici nu-ţi trebuie Vaisala, poţi pune orice ştift de staţie că tot pe acolo e.
Multe şi din alea 127 pe timpul nopţii sunt pomiste, Satu Mare, Baia Mare, Huedin, Ştei, Chişineu Criş, Gurahonţ, Borod, Săcuieni şi câte or mai fi.

Sus

MesajScris: Vin Noi 29, 2013 1:26 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

pomiste :P

Sus

MesajScris: Vin Noi 29, 2013 11:33 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

eugenraduoradea scrie:
Cred că Florinela avea dreptate cu alea 127 de staţii, că alea automate fără observator sunt fix pix, precipitaţii doar în sezonul cald, că nu ştiu dacă au încălzire la pluvio[...]

Am observat ca statiile automate din zona mea Siria, Varadia, Jimbolia nici nu mai transmit date legate de precipitatii de cateva zile, de cand a venit frigul. Cred ca le-au dezactivat pluviometrele din cauza faptului ca zapada cazuta se topeste abia cand temperatura devine pozitiva si apar eronat precipitatii in momente in care nu ploua/ninge.
(A se vedea situatia de la statia mea de ieri cand s-a topit zapada cazuta alaltaieri:
http://www.wunderground.com/weatherstation/WXDailyHistory.asp?ID=ITIMISTI6&day=28&year=2013&month=11)

De exemplu, cand am vizitat statia meteo din Arad am aflat ca nici macar pluviometrul Vaisalei nu are incalzire, iar zapada se masoara tot cu pluviometrul clasic.

Sus

MesajScris: Vin Noi 29, 2013 11:44 am 
S-a făcut economie şi aici, că doar un încălzitor din ăla consumă destul de mult, şi apoi dacă este meteorolog la staţia respectivă, chiar dacă noaptea bate vântul, trebuie să facă şi ăla ceva.
Unde nu este meteorolog, nu mai poţi spune că ai staţie, ai doar un punct de observaţie.
Oare cei de la ape au încălzitoare la pluviometrele staţiilor lor ? Nu prea cred.
Pe forumul pasionaţilor de pe wunderground se dădeau soluţii practice despre cum să-ţi încălzeşti pluviometrul, la o staţie ieftină, ca a noastră.
Era un grec, grădinar, el avea idei cu ceva beculeţe sau nu ştiu ce rezistenţe.
Cred că ar putea fi o idee bună şi la staţiile noastre ANM, să dea drumul la încălzitor numai când se anunţă precipitaţii la temperaturi negative sau când e zăpadă, gheaţă, etc sau cele câteva ore noaptea, când nu este nimeni pe acolo.
La punctele de observaţie o laşi aşa, n-ai încălzitor, n-ai pluvio.

Sus

MesajScris: Vin Noi 29, 2013 11:49 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Zapada se masoara cu pluviometrele clasice aproape peste tot.Sunt putine statiile care au incalzire.Sunt curios acum la Mures cum se masoara, pt ca anul trecut se facea tot cu cel clasic.Iti dai usor seama cand e automat si cand e clasic pt ca la automat nu apar precipitatiile decat din 0.2 in 0.2.Cand deja apare 0.1 sau 0.5mm atunci deja e clasic.Inca nu-mi dau seama la Mures pt ca avem in 2 rapoarte precipitatiile, dar avem 0.4 si 0.2mm :D.Astept sa vad daca apare vreunul cu nr.impar.

Sunt curios totusi la Sibiu pt ca acolo stiam ca e pluviometru cu incalzire si totusi apar precipitatii din 0.1 in 0.1.

Sus

MesajScris: Vin Noi 29, 2013 12:14 pm 
Probabil că unde este Vaisală se măsoară la automată.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 325 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]