Merci Eugen. Ma bucur ca statia mea in noua locatie de la Novaci ti-a starnit interesul.
Sper sa ti-l pastrezi pana cand revine online.
Acum sa va povestesc pe scurt ce s-a intamplat.
La scurt timp dupa ce am luat-o pe 24 decembrie 2018 am constatat o problema:
- in cazul in care punctul de roua avea valori negative statia transmitea valorile respective spre wunderground fata semnul minus.
La prima vedere nu parea ceva asa deranjant (cine se uita la punctul de roua?!), dar iata ce "urat" apare graficul temperatura / punct de roua intr-o zi cu valori in realitate negative:

Iar acum incepe povestea:
- prima data i-am contactat pe cei de la magazinul din Timisoara de unde am luat statia si le-am descris problema. Mi-am dat seama rapid insa ca nici nu prea au habar ce e punctul de roua si mi-au recomandat ca mai bine sa ma adresez direct producatorului
- Am scris la producator in Germania (Bresser) pe la inceputul lui ianuarie
- Mi-au raspuns ca intr-adevar e o problema generala a acestui model de statie (7002560) si ca au in lucru o noua versiune de firmware
- Dupa mai multe mail-uri cu intrebari din partea mea si raspunsuri din partea lor ca "working hard" noua versiune de firmware a devenit disponibila pe 06 iunie 2019
- Am urmat bucuros intocmai instructiunile de instalare si am considerat ca problema a fost rezolvata, insa nu prea am avut cum sa testez peste vara
- Acum toamna, odata cu racirea vremii, am constatat dezamagit ca problema nu s-a rezolvat
- Le-am scris din nou celor de la Bresser si dupa ce au mai testat cateva zile au constatat ca si update-ul la care lucrasera 5 luni si il lansasera in iunie e tot gresit
- Mi-au mai trimis ei chiar azi pe mail 2 fisiere care ziceau ca ar contine o versiune de pre-lansare a firmware-ului bun, dar n-a mers sa le incarc pe statie nici cu forta
- Asa ca am ajuns la solutia pe care speram sa o pot evita - expedierea statiei in Germania
Sper sa o primesc inapoi sanatoasa in vreo doua saptamani ca sa ne putem juca in continuare cu ea.