De cateva saptamani mi-am luat o Canon Powershot S2 IS. Am luat-o din ceva magazin de electronice second/refurbished, cu 15 euro
. E veche si n-o fi cine stie ce, dar la pretul asta... Plus garantie de 2 luni
Pot sa spun ca m-a luat microbul rau de tot (sau mai rau decat inainte), mai ales ca e primul meu contact cu ceva peste nivelul de sapuniera, cu expuneri mai lungi, mod manual etc . Ca si caracteristici:
apertura :f 2.7 - f8 ; la zoom minimul e f 3.5
zoom optic 12x, cu digitalul ajunge la un total de 48x, dar destul de patratos.
timp expunere 1/3200s - 15 sec
iso: 50 - hold on tight
- 400. Si mai ales in pozele de noapte, peste iso 100 nu e recomandat sa treci ca e cam dezastru.
Are manual focus, in "pasi" din butoane, nu reglaj de la obiectiv. Filmare cu sunet stereo la 640x480 (deh, 2005 tech
) la 30 sau 15 fps. Una din chestiile taricele e ca pot face poze in timp ce filmez, chiar daca arata asta pe filmul final.
Are reglaje manuale de culoare, sharpness etc, dar destul de "primitive" ca au putini pasi.
Are si intervalometru, dar intervalul minim e de 1 minut. Max 100 de poze per sesiune parca. Totusi, are o functie in care ii poti da sa faca poze una dupa alta, pana la ceva numar (99 parca). Might come in handy la fulgere.
Senzorul e de 5 MP, ceea ce e cam la limita limitelor. Credeam ca voi fi multumit cu atat, dar e mult prea putin . Un minus mare aici.
As putea scrie romane, in ultimul timp tot citesc tutoriale si articole despre fotografie, parametri etc...plus manualul pe care l-am devorat urgent.
Cel mai multumit sunt de durata bateriilor. Am strambat putin din nas cand am vazut ca merge cu 4 acumulatori R6, dar e extrem de economica.
Fac sute de poze zilnic, si ma tine o incarcare mai mult de o saptamana. Asta cu acumulatori no-name, cu Varta cred ca am ajuns la 10 zile lejer, desi am forjat-o zilnic. E pur si simplu SF cat de incet consuma bateriile. Gata, ca daca o mai laud mult, ma angajez direct moderator la teleshopping
O sa "poluez" in perioada urmatoare topicul din greu cu discutii despre aperturi, timpi de expunere, cadre, stil etc.
Ma gandesc sa-i pun CHDK dupa ce apuc sa-i cunosc toate capacitatile initiale. Cel mai atractiv suna functia de motion detect pentru fulgere si cea de timelapse, cu intervale mai accesibile. Totusi, mi-e un pic frica sa nu stric ceva
Nu-mi vine sa cred cat de mult te poti "juca" cu asa ceva, cat o fi ea de entry level si depasita. Mi-a deschis apetitul pentru ceva aparat mai serios in viitorul nu foarte indepartat....pana si asta a mea e la ani lumina fata de sapunierele pe care le-am avut, si un DSLR sau un bridge adevarat scoate totul so much better. Am scris prea mult...ce fac cafeaua si nesomnul din om
Un edit final: Pe
http://www.camerashuttercount.com spune ca nu imi poate gasi numarul la modelul meu. Ma astept la un numar maricel totusi.