forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Oct 13, 2024 9:54 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 432 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 25, 26, 27, 28, 29  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: tehnica fotografica
MesajScris: Mie Feb 24, 2016 9:58 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

La a doua chestiune stau bine. Am pus mana si pe Nikon si Canon si Pentax e cel mai user friendly, cu un meniu simplu (primitiv spun unii) si acces rapid la setarile care conteaza. Rotita in plus de pe K-1 ar trebui sa simplifice si mai mult operatiunile.
Af-ul sunt curios si eu cat de bun va fi. Oricum Pentax de la K5II incoace si-a rezolvat o buna parte din problemele cu focalizarea.
Plus ca design-ul e fucking sexy, dar cu asta suntem obisnuiti de la Pentax.
As fi vrut in schimb mai putini megapixeli, eventual 16 ca pe D4s si desigur filmare profesionala 4K. In rest pare sa fie o bestie, si la un pret cu mult mai mic fata de aparatele din clasa sa. Astept si eu cu mare interes niste review-uri full si bineinteles sample-uri la iso ridicat. :)

Sus

MesajScris: Mar Mar 01, 2016 9:46 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

http://www.dpreview.com/sample-galleries/9969263190

Sus

MesajScris: Sâm Mar 05, 2016 11:08 am 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Imagini Pre-production. Mai avem de asteptat.
Megapixelii aia multi sunt o mare problema pentru amatori. 16M cel mult 24 sunt arhisuficienti chiar si pentru printuri A3.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 05, 2016 6:32 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ar fi mers 20 sau 24 mpx sunt de acord. Eu zic ca dezavantajul principal sunt banii pe care trebuie sa ii bagi in plus pentru carduri si mai ales hardware/ pc performant. Am downloadat un jpeg la mine pe laptop si Acdsee Pro7 abia il deschide, nici nu vreau sa ma gandesc cu raw-uri cum ar fi.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 05, 2016 6:37 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Dar pentru asa ceva exista D3s-uri second. Chiar daca e o magaoaie de aparat, are 12 mpx si in lumina slaba sta cot la cot cu aparatele cu 7 ani mai noi din aceeasi clasa...si se gasesc la sub 10.000 lei cu mai putin de 50.000 de cadre trase. Am vazut pe nikonisti chiar si la 7000 lei.

Sus

MesajScris: Dum Mar 06, 2016 12:58 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Andrei87 scrie:
Dar pentru asa ceva exista D3s-uri second. Chiar daca e o magaoaie de aparat, are 12 mpx si in lumina slaba sta cot la cot cu aparatele cu 7 ani mai noi din aceeasi clasa...si se gasesc la sub 10.000 lei cu mai putin de 50.000 de cadre trase. Am vazut pe nikonisti chiar si la 7000 lei.

Scuze ca intru si eu aici.
Vorbesti despre sume mari pentru mine in domeniul foto dar sa achizitionezi un SSD de 1TB la sub 1000 lei, nu :!:
Si poti sa pui raw-urile bine merci. Cred ca si cardurile sunt accesibile :idea:

Sus

MesajScris: Dum Mar 06, 2016 1:03 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Andrei87 scrie:
Ar fi mers 20 sau 24 mpx sunt de acord. Eu zic ca dezavantajul principal sunt banii pe care trebuie sa ii bagi in plus pentru carduri si mai ales hardware/ pc performant. Am downloadat un jpeg la mine pe laptop si Acdsee Pro7 abia il deschide, nici nu vreau sa ma gandesc cu raw-uri cum ar fi.

Cerintele minime pentru ACDSee Pro7 sunt exptrem de mici de ce zici ca abia se dechide :?:
Banuiesc ca minim nu inseamna prelucrarea unei poze de 1kb, nu ?

http://www.acdsee.com/en/support/acdsee-pro-7

Sus

MesajScris: Dum Mar 06, 2016 4:27 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Mike60 scrie:
Andrei87 scrie:

Scuze ca intru si eu aici.
Vorbesti despre sume mari pentru mine in domeniul foto dar sa achizitionezi un SSD de 1TB la sub 1000 lei, nu :!:
Si poti sa pui raw-urile bine merci. Cred ca si cardurile sunt accesibile :idea:

Aia e alta mancare de peste. Mie personal nu mi se pare ca avantajele SSD-urilor sunt asa de mari incat sa merite pretul de 4-5 ori mai mare decat un HDD. Pe de alta parte, avantajele unui senzor FF fata de crop merita diferenta, deoarece calitatea imaginii in lumina scazuta e considerabil mai buna (ma refer la high iso).

Da, abia imi deschidea fisierul ala. Avea 36 mpx si cam 17 mb. Cu ce scotea Pentaxul meu din jpeg (12 mpx, ~5 mb) nu aveam probleme nici la vizualizare si nici la procesare. E drept ca lag-ul era mai mare dupa ce ma uitam la filmulete pe youtube de exemplu, dar in rest se misca brici. Chiar si Photoshop se misca bine, dar l-am sters ca pentru mine e overkill deocamdata.

Sus

MesajScris: Dum Mar 06, 2016 9:22 am 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Acei multi MPIX sunt buni mai ales pentru cei care fac macro si outdoor pentru ca ajuta la cropuri. Insa mai multi mpix te obliga la un timp de expunere mai scurt - de ce?-are Mircea Bezergheanu un articol foarte explicativ in acest sens. Compensarea acestei constrangeri vine din senzorii noi un pic mai buni la HI ISO, per ansamblu iesi totusi mai bine cu aparatele noi. Cand am trecut de pe D50 pe D7000 la inceput am fost nemutumit de claritatea imaginilor, mai ales a acelora mai dinamice pana cand am citit acel articol si am inteles de unde vine problema. D50 inca mai este la mine in recuzita si il folosesc - ocazional, este adevarat. Are venerabila varsta de 10 ani si, saracul, a indurat multe, inclusiv o cazatura de la 1.5m direct pe beton.
Acum ma manaca in fund sa "pun mâna" pe un FF, insa mai astept si mai sper la ziua in care o sa am suficient timp pentru acest hobby. Altfel asemenea investitii le consider similare cu achizitia unui smartphone pe care il lfolosesti pe post de telefon.

Sus

MesajScris: Dum Mar 06, 2016 2:09 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

vimp scrie:
Insa mai multi mpix te obliga la un timp de expunere mai scurt - de ce?-are Mircea Bezergheanu un articol foarte explicativ in acest sens.

Nu gasesc logica pentru asta, dar poti sa dai un link la articol, ca sunt curios. :)

Sus

MesajScris: Lun Mar 07, 2016 1:05 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

o sa caut

Sus

MesajScris: Vin Apr 08, 2016 7:04 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Mi-am cumparat second de pe olx inca un Pentax K-r (tot alb, lol). Nu ii functioneaza AF, dar stiam asta si oricum eu pozez pe manual. In rest functioneaza perfect, iar estetic e mult mai ingrijit decat "fostul".
La 400 de lei cred ca am prins un super deal, plus ca are doar 9800 de cadre (verificat pe myshuttercount). Zicea ca e negociabil, dar n-am mai stat sa ma tiganesc la pretul asta. Nou pe f64 e 1645 de lei, redus de la 2120.

As fi vrut un Canon, dar adevarul e ca pentru ce fac eu, Pentax inca e cea mai buna alegere. Hehe, acum am cu ce poza furtunile. :)

Sus

MesajScris: Vin Apr 08, 2016 8:01 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sa-l stapanesti sanatos :)

Sus

MesajScris: Vin Apr 08, 2016 8:20 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Multam. ;)

Sus

MesajScris: Lun Apr 11, 2016 9:20 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Succes man si lumina buna!
Asteptam creatiile!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 432 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 25, 26, 27, 28, 29  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]