forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Oct 15, 2024 4:05 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 35 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Inregistratoare parametri meteo
MesajScris: Vin Sep 28, 2012 10:45 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Inca un barograf misto rau de tot + alte produse de lux pe site-ul: http://www.cellini.ro/produse/ceasuri/c ... d-b503.php
Oare cat o fi scorul?

Sus

MesajScris: Vin Sep 28, 2012 10:58 am 
Din moment ce nu se afişează e mare, nerentabil, ce vedem aici e mai mult de lux decât de funcţionalitate, mă interesează prea puţin să fie poleit în aur, să aibă performanţe, cum arată e nesemnificativ.
La câte baroaltimetre am nu ştiu dacă m-ar mai interesa ceva în domeniu.

Sus

MesajScris: Vin Sep 28, 2012 12:09 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Seamana cu ce am postat eu :D doar ca nu are anii respectivi si nu se afla in casa unei scriitoare :idea:

Sus

MesajScris: Vin Sep 28, 2012 12:36 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

astea garantat au scoruri penibil de mari...sunt mai mult cadouri decat scule meteo...:)

Sus

MesajScris: Vin Sep 28, 2012 7:42 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

steaua scrie:
Inca un barograf misto rau de tot + alte produse de lux pe site-ul: http://www.cellini.ro/produse/ceasuri/c ... d-b503.php
Oare cat o fi scorul?

Asta e un fel de Vertu al barometrelor. :lol:

Sus

MesajScris: Joi Sep 05, 2013 9:21 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Termometrul lui Galilei...

http://www.tutorgigpedia.com/ed/Galileo_thermometer

Sus

MesajScris: Joi Sep 05, 2013 9:25 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Diferite instrumente...celiometru, piranometru, actinometru...etc, etc...

http://www.tutorgigpedia.com/ed/Meteorological_instrumentation

Sus

MesajScris: Joi Sep 05, 2013 9:37 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Imagine

Sus

MesajScris: Joi Sep 05, 2013 9:40 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Disdrometru...

http://www.tutorgigpedia.com/ed/Disdrometer

Sus

MesajScris: Joi Sep 05, 2013 9:42 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Masurator de zapada. Snow gauge...

http://www.tutorgigpedia.com/ed/Snow_gauge

Sus

MesajScris: Joi Sep 05, 2013 9:44 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Diversi senzori...

http://www.tutorgigpedia.com/ed/List_of_sensors

Sus

MesajScris: Mie Ian 23, 2019 7:51 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

O scula interesanta, care inregistreaza si transmite date spre telefon/tableta, pe o raza de 30 m:

https://www.ebay.co.uk/itm/Kestrel-DROP ... 0752.m1982

Imagine

Kestrel DROP D3 Wireless Temperature, Humidity & Pressure Data Logger Overview

The Kestrel DROP D3 is designed to monitor and record a full suite of environmental conditions, including temperature, humidity, heat index, dew point temperature, station pressure, density altitude and pressure trend in a variety of indoor, outdoor and industrial applications.

Kestrel DROPs are ideal for monitoring conditions in manufacturing, transportation and shipping, shooting and hunting, facilities management, agriculture, healthcare and pharmaceutical organizations, firefighting, the military field, and recreational and in-home use. Put a DROP virtually anywhere and ensure safe conditions when you can’t be there.

Small, Accurate, Rugged and Waterproof

Each DROP measures just 1 x 1.8 x 2.4 inches (24 x 46 mm x 60 mm) and weighs just 1.2 ounces (34 grams). DROP loggers meet military and international standards for water, dust and shock resistance (IP-67 and MIL-STD-810G) and are conveniently equipped with a sturdy D-ring for hanging wherever needed.

Log, View and Share on the Kestrel LiNK App

Kestrel LiNK is the free app that powers the DROP loggers. With Kestrel LiNK on your smart phone or tablet, you can view real-time readings from any DROP logger within wireless range (up to 100’ or more line of sight) via Bluetooth® low energy. Each phone or tablet can connect to up to 8 DROP loggers at the same time and store data logs from many more. Min/Max/Average readings are clearly displayed and the data log is viewable as a scrolling graph with detailed data for each logged point. The Kestrel LiNK app also allows adjustment of the logging interval and other settings as well as real-time threshold alerts. Readings can be updated as frequently as every 2 seconds and logging time and date are automatically updated whenever connected to your smart device. You can also send and share real-time and logged environmental data via email, Facebook or Twitter

Requirements:

iOS 6 installed iPhone 4s, iPad 3rd generation or iPod Touch 5th generation – or any later iOS or hardware configuration. Will not work on iPhone 4, 3GS on 3G or any earlier iPad or iPod generation.
Android 4.3 and higher. Works with most Android devices with Bluetooth Smart®, including Samsung Galaxy, Nexus 4, Motorola Droid and other recent generation phones and tablets.

Measures:

Density Altitude
Temperature
Dew Point Temperature
Heat Stress Index
Pressure Trend
Relative Humidity
Station Pressure (Absolute Pressure)

Features:

Drop-Tested to MIL-STD-810G
Floats
LiNK Wireless Communication to Mobile Devices (Bluetooth low energy)
Relative Humidity Sensor
Temperature Sensor (Patented External Isolated)
Waterproof to IP67 (3'/1M for 30 minutes)

Includes:
Battery - 1 x CR2032
Certificate Of Conformity (Spec Sheet)
Instructions

Mai sunt versiuni de diferite culori si versiuni care inregistreaza doar temperatura si umiditatea.

Sus

MesajScris: Joi Noi 04, 2021 12:07 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Mi-a sosit loggerul Elitech Tlog 100EC. Specs:

32.000 de valori
Sonda PT100 (cu cablu de 1 metru si ceva)
Plaja de masurare -85....+150
Acuratete +/-0,3
Baterie de 600 mAh

Nu a fost ieftin, dar dintre loggerele de sub -40 cu specificatiile astea e cel mai ieftin de pe piata. L-am luat de pe un site din Slovenia cu 73 eur, din pacate am mai platit pe transport inca 38 eur, dar mai ieftin nu am vazut nicaieri. Pe site-ul elitech germany transportul era 120 eur sau asa ceva. 8O Din China as fi iesit ceva mai ieftin, dar imi venea la pastele cailor, plateam oricum tva si n-am avut chef sa ma complic cu cacatul ala de numar eori. Deci pana la urma UE si-a atins scopul sa descurajeze comenzile din China, am luat de aici.

Singurul lucru care ma deranjeaza e ca are un mic led care clipeste o data la 10 secunde atunci cand logheaza. Se consuma aiurea baterie. Dar ar trebui sa ma tina cele 3 luni de iarna cand sunt posibile valori de sub -40 in Vartop.
Timpul de raspuns e foarte bun, muult superior celui RC-5, dar e normal - diferenta intre un senzor intern si unul extern.

Evident ca primul test a fost cel al congelatorului. :) Abatere de 0,1 grade fata de termometrul etalon, EXCELENT.

Imagine

Update: acum arata exact cat termometrul etalonat, care are o acuratete de 0,05 grade. :mrgreen: Nu stiam ca poate raci congelatorul pana la -30, tare.

Imagine

Sus

MesajScris: Sâm Noi 06, 2021 9:41 am 
Cu ce tip de baterii funcţionează jucăria ? Că alea de genul Cr 232 nu ţin extraordinar de mult. Cele mai bune scule sunt cele care folosesc baterii clasice, pe care le găseşti oriunde dar cum sunt tot mai mici dimensional îţi vin la pachet cu tot felul de baterii ciudate. Mai nou când mă mai uit după câte o jucărie din asta în primul rând mă interesează cu ce tip de baterii se alimentează. Pe ăsta unde vrei să-l duci, în ce văgăună tip congelator ? La ce interval de timp te-ai gândit să-l setezi ? Ai şi adăpost pentru el, într-un mediu cât de cât sigur sau la mila naturii, aşa cum ţi s-a întâmplat cu alea arse când şi-au ars miriştea ciobanii ? Din punctul ăsta de vedere tu eşti cu totul aparte, nu ţi-ai pierdut interesul deloc pentru temperaturi scăzute înregistrate pe te miri unde. Ce s-ar fi întâmplat dacă te-ar fi interesat toţi parametri meteo, cu radiaţie, vânt, precipitaţii, presiune, umezeală, etc ? Pratic din ce văd eu pe piaţă, deşi preţul e cam prohibitiv pentru un amator entuziast, ar fi Vaisala, un Mercedes sau Rolls Royce al staţiilor meteo. Cred că sunt cele mai fiabile de pe piaţă.

Sus

MesajScris: Sâm Noi 06, 2021 12:47 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Functioneaza cu baterii tip moneda CR2450. Au o capacitate dubla fata de CR2032. Majoritatea duc pana la -20, -30, dar am gasit niste baterii Murata care duc pana la -40.
In mod normal ar trebui sa ma tina 3 luni de iarna, chiar daca senzorul extern consuma mai multa baterie decat cele cu senzor intern.
O sa il plasez in Poiana Vartop pe la inceput de decembrie cred.
Pe loggerul GSM am 3 baterii AA Energizer ultimate lithium de 10500 mAh pt transmisie si 6 AAA de 7500 mAh pt inregistrare date. Suficienta energie cat sa mergi cu trotineta electrica vreo 20 km. Si totusi cele pt transmisie trebuie schimbate la vreo 6 luni, chiar daca mai au 60% capacitate, voltajul nu e suficient pt transmisii pe frig.

Ar fi faina o statie cu toti parametrii, evident. Dar de asta ar trebui sa se ocupe Anm. Poate totusi or sa instaleze o statie in Padis inainte sa imbatranesc.

Vaisala sunt overpriced si nu cred ca sunt la fel de fiabile ca cele de la Campbell Scientific, de exemplu. Dar cumva si-au facut un renume ca sunt the best si au contracte de milioane de dolari, cum e si Apple pe IT, Cisco pe network etc. Toate overpriced.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 35 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]