steaua scrie:
Avand in vederea acuratetea si frecventa inregistrarilor e foarte bun si la 0,5.
Am doua digitale, Dwyer wt-10 si un multifunctional alti/baro/termo/higro cumparat de la German Electronics, cu rezolutia la zecimala, dar precizia acestora este de +,-1 grad, si cam asta e precizia in general.
Urmatorul data logger pe care il cumpar, cel de la Fourtec, Micro Lite II USB, va avea o rezolutie de 0,06°C, sa ajunga.
Am vazut data loggerul de la German Electronics, dar acuratetea e cam slabuta, mai ales la umiditate si presiune.
Acum serios vorbind cu ce te ajuta o rezolutie atat de mare, ce mi-e 21,1 grade sau 21,089 ?!
Din punctul meu de vedere valorile astea nu reprezinta absolut nimic, cel mai important este sa se comporte bine cand sunt variatii mari de temperatura si umezeala si sa aiba un raspuns prompt.
Mai degraba ma intereseaza sa aiba acuratete la temperaturi scazute si foarte mari ca in rest diferentele dintre cele mai scumpe si niste banale simple sunt neglijabile.
Rezolutia la zecime de grad e suficienta, conteaza cum reactioneaza si cat de rapid cand temperatura variaza semnificativ intr-un interval scurt de timp.
Cat despre umiditate e f simplu, e normal ca atunci cand ploua cu galeata sa fie undeva aproape de 100% sau 20-30% cum a fost zilele astea de arsita.