forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Oct 09, 2024 11:18 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 13, 2008 8:58 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

?Žn data de 5 iunie 2008, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, la Clubul Diploma??iilor din BucureÂ?ti s-au desemnat c??Â?tig??torii celei de-a doua edi??ii a concursului na??ional de responsabilitate social?? pentru protec??ia mediului „Milioane de oameni milioane de copaci” organizat de Funda??ia PRAIS ?®n parteneriat cu Ministerul Mediului Â?i Dezvolt??rii Durabile Â?i Garda Na??ional?? de Mediu.

Prim??ria Municipiul MediaÂ? a ob??inut locul al III-lea pe ??ar?? la categoria “municipii” av??nd plantate un total de 26420 plante din care 21770 puie??i forestieri Â?i 4650 plante ornamentale.

Ac??iunea de plantare s-a desf??Â?urat pe parcursul lunilor martie-aprilie 2008. Plantarea s-a f??cut prin voluntariat, cu ajutorul angaja??ilor din prim??rie, a elevilor de la Â?coala Na??ional?? de Gaz Â?i Grupul Â?colar Industrial de Construc??ii MaÂ?ini precum Â?i a locatarilor din cartiere, av??nd un sprijin deosebit din partea Ocolului Silvic MediaÂ?.

Sursa: www.primariamedias.ro si www.milioanedecopaci.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 13, 2008 6:59 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

pe vremea lui ceasca erau scosi copii din scoli la plantat. Cel putin copii dintr-o parte din scoli. Dupa asa-zisa revolutie lumea a devenit reticenta vizavi de asemenea actiuni. Imi aduc aminte ca prin 97-98 am fost cu un grup la plantat copaci intr-un parc la margineaa orasului, multi au ramas nedumeriti de rostul actiunii: de ce daca nu am fost platiti?
Nu pot decat sa apreciez pe cei care mai au puterea sa faca asemenea lucruri.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 13, 2008 10:00 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Mentalitatea aproape ca nu s-a schimbat! Unii se mai intreaba: ,,Eu ce am de castigat din asta?"

Sus

Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Dum Iun 22, 2008 12:41 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Din pacate mai e mult pana vom intelege importanta vegetatiei si a pomilor! De distrus , e usor sa distrugi spatii verzi si sa defrisezi paduri pentru constructia de cladiri, dedii de firme, benzinarii, etc. La mine in zona, intr-un fost parculet pentru copii se construieste o frumusete de bloc rezidential cu 5 etaje !
Suntem nevoiti sa suportam zgomotul si praful, chiar si-n toiul noptii :( E inadmisibil ce se intampla, insa n-am avut cum sa reclam, deoarece cred ca riscam sa pic de nebuna, avand i n vedere ca cei care locuiesc cel mai aproape de zona cu santierul, n u au zis nici car.....
In careul de blocuri, in special dupa-amiaza sunt cel putin 20-30 de copii, care se joaca printre masini si fac u n zgomot infernal, zici ca e curtea unei scoli, nu blocuri in care l ocuiesc oameni ce au nevoie si de liniste, mai ales cei care lucreaza in schimburi si de noapte.
Pentru ca si copii sunt energici si nestamparati, dau cu mingea in masini, mai sparg cate un geam, rup cartoane sau trantesc cu diverse lucruri, deoarece nimeni nu i-a invatat sa se joace frumos.
De aici ies adesea scandaluri, iar pe langa ghiraiala pustilor, sunt nevoita sa ascult urletele adultilor si amennintarile acestora, care suna uneori de-a dreptul infricosator.
Daca copiilor le era lasat parculetul in care acu m se cnstruieste acel bloc de 5 etaje si daca erau organizate tot felul de tabere, de intruniri si de cursuri speciale pentru copii, la noi ar fi fost ceva mai liniste, iar viitorii tineri ar fi foar mai edicati. Asa, isi fac ebucatia la coltul strazii, vorbesc urat, au tot felul de apucaturi, sunt foarte duri, iar mediul inconjurator n u valoreaza doi bani pentrru ei, care habar n-au ce-i binele si ce- i raul.
Ne mia miram ca nu vad cu ochi buni plantatul unui copac sau curatenia voluntara, asa cu am inteles ca se facea inainte de 1989.
Nu zic ca trebuie instaurata dictatura sau dusi cu forta la plantat, la matura sau la alte treburi de acest gen. Trebuies lamuriti inca din scoala primara, cu argumente si exemple pe intelesul lor si prin jocuri si concursuri, prin care copii si tinerii sa fie stimulati sa pretuiasca natura, padurile si calitatea mediului inconjurator.
La noi la scoala, adica in generala, nu se punea mai de loc accent pe educatia civica, mai mult stiau sa ne certe si sa ne ameninte ca ajungem rau daca nu invatam sau ca ramanem repetenit, ori ne exmatriculeaza ! Apropo de exmatriculare. Sunt total impotriva exmatricularii din scoala ! Cum e posibil sa dai pe strada un copil, sa-i interzici chiar si timp de o saptamana sa mearga la o forma de cursuri. Pai daca e " baiat de cartier" nu se sprie el de exmatriculare, zice merci ca e liber sa haladuiasca pe unde-l taie capul si sa se tina de fara de legi. Nu, acesti tineri delicventi trebuie dusi in centrele speciale de reeducare ( care din pacate nu prea mai sunt bine organizate la noi). Trebuie inavatati sa redevina oameni, acolo unde se poate, ca exista si tineri irecuperabili din pacate, si sa se reintegreze in societate. Numai asa vom putea deveni, treptat treptat, o natie civilizata, care sa faca mai multe lucruri bune decat in prezent, inclusiv pentru mediul inconjurator !
Daca ar exista vreo autoritate care sa citeasca aceste randuri si sa incerce sa tina cont de ceea ce am zis aici, ar fi un lucru extraordinar de bun, insa am sanse foarte mici.

Sus

Subiectul mesajului: Marea defrisare continua
MesajScris: Mie Aug 27, 2008 8:01 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Zeci de hectare de p??dure din mun??ii P??durea Craiului au disp??rut. Proprietarii terenurilor spun c?? p??durarii sunt m??n?? ?®n m??n?? cu ho??ii Â?i nu fac nimic, ?®n timp ce silvicultorii ridic?? neputincioÂ?i din umeri Â?i spun c?? nu le pot ??ine piept ho??ilor.

?Žn doar c??teva luni, dintr-o p??dure deas?? au mai r??mas doar c??teva cioturi r??zle??e.

Pentru c?? locuiesc la oraÂ?, departe de p??dure, proprietarii terenului au f??cut contract de paz?? cu Inspectoratul Teritorial pentru Regim Silvic Bihor. ?Žn??elegerea de pe h??rtie n-are ?®ns?? nici o valoare, pentru c?? ho??ii umbl?? nestingheri??i prin codru, cu drujbe Â?i topoare.

"Am cump??rat aici 17 hectare din care e t??iat?? aproape jum??tate. Cine le-a t??iat, nu Â?tiu. P??durarul s?? r??spunda Â?i cu cine e competent", a declarat proprietarul Rovin Neag.

P??durarii spun ?®ns?? c?? ho??ii sunt prea mul??i, iar paznicii p??durilor prea pu??ini, potrivit NewsIn.

"Aici, pe Valea Craiului, s-au f??cut ?®n jur de 30 de dosare penale ?®n leg??tur?? cu t??ieri ilegale de material lemnos. Am organizat ac??iuni de paz??, dar nu putem noi s?? p??zim padurea ?®n fiecare zi", a spus inginerul Nicolae Monea.

Pe pia??a neagr??, un copac cu diametrul de 70 de centimetri se vinde cu peste 400 de lei. ?Žn fiecare lun??, din P??durea Craiului se taie c??teva sute de arbori.

Sursa www.realitatea.net
Sursa: NewsIn

Ultima oară modificat de steaua pe Joi Aug 28, 2008 10:36 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 27, 2008 10:53 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

pe mine unul ma apuca toti dracii cand citesc chestii din astea.
Una peste alta in seara asta ma uitam peste niste oferte si imi sare in ochi: un produs de 160RON din care 5,5RON TAXA VERDE. La ce naiba mai pun taxa verde daca nu se face nimicpentru mediu. Aaaa, sa nu mai spun de mici taxe de mediu care le mai platim pe ici pe colo.
Si, imi aduc aminte o stire legata de padurile din Franta (nu stiu cat de real este) cica in Franta nu mai au unde sa impadureasca, au impadurit toate suprafetele destinate spatiului forestier.
No, acum spuneti si voi.

PS. Cand se citeaza stiri externe se specifica sursa se da si link catre stirea originala. Asta pentru conformitate :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 28, 2008 10:35 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

vimp scrie:
PS. Cand se citeaza stiri externe se specifica sursa se da si link catre stirea originala. Asta pentru conformitate :)

aham...am inteles sa traiti...pe viitor asa voi face! :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 28, 2008 8:32 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Nu e o mustrare, dar la un moment dat s-ar putea sa dea pe aici si altii care au interese... si sa faca apel la litera legii.
Valabil pentru orice stire de la terti :)

Sus

Subiectul mesajului: Revoltator
MesajScris: Dum Oct 19, 2008 10:00 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Bucurestiul a devenit o adevarata groapa de gunoi, plina cu caini maidanezi si oameni nepasatori.
Daca nu se vor lua urgent nu stiu unde se va ajunge. Ca dovada, am cateva filmulete postate pe YouTube, care ar trebui vazute si de autoritatile locale din sectorul 4 al " Capitalei". Ca mi-e greu sa mai spun ca stau in Capitala, cand vad asa munti de gunoaie si drumuri ce arata ca dupa bombardament.
http://www.youtube.com/watch?v=XDHUUthHkUQ
http://www.youtube.com/watch?v=zRDG9ZKru-U
http://www.youtube.com/watch?v=BbeH679_A0I

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2 [ DST ]