Mariana, articolul publicat de tine in acest topic confirma tot ce am spus eu pana acum, legat de poluare si ma bucur mult ca te-ai gandit sa il publici pe forumul nostru !
Ce scriem noi aici, inclusiv Vimp, cum ca Bucurestiul este ca o imensa groapa de gunoi, sa fie un adevarat semnal de alarma pentru autoritati, ca trebuie sa se trezeasca urgent din amorteala si sa sa ia masurile ce se impun, pana cand nu e prea tarziu si ne trezim cu totii ca avem boli grave si incurabile !!!!
Probabil ca multi ar zice ca am o parere prea proasta despre capitala noastra " europeana" sau ca nu vad si beneficiile pe care le aduce masina la casa omului, atata timp cat eu nu am masina personala.
Repet, ca sa fiu clar inteleasa de toata lumea, in caz ca pana la urma se va gasi careva nemultumit sau jicnit de ce am spus eu pana acum : nimeni nu are de ce sa se supare atata timp cat numarul masinilor este in crestere si nesufocam cu dioxid de carbon si plumb, cat timp nu mai ai pe unde sa te strecori din cauza autoturismelor parcate haotic, cat timp sunt distruse spatiile verzi si locurile de joaca ale copiilor pentru a se face parcari, benzianrii sau nu stiu ce alte constructii. Au facut un fel de asa zise " mini-parcuri" intre careurule de blocuri din zona in care locuiesc. Nu zic ca e rau acest proiect, insa este praf in ochii lumii atata timp cat se distrug cu atata nepasare spatii virane sau verzi, mult mai mari decat cele dintre careurile noastre de blocuri.
De exemplu, aveam un spatiu bun se joaca foarte aproape de blocul in care stau, iar acum au de gand sa faca spatiu de locuinta rezidentiale si au pus un afis cu un bloc de 5 etaje !
Nu puteau oare a lase spatiul ca loc de agrement penru copii si pentru parintii care si asa au unde sa-si plimbe micutii intr-un loc frumos, cu verdeata si liniste ???
Tot in zona noastra, este " Lacul Vacaresti ". Lac ii zice doar cu numele, deoarece acum este doar o zona mlastinoasa si mizera, unde cred ca se vor construi blocuri, sedii de firme si parcari, in functie fiabilitatea terenului respectiv. Zona este ingradita la ora actuala si inca nu stiu ce au de gand sa faca acolo, pana la urma.
Cel mai bine ar fi sa realizeze un parc cu multa verdeata si sa umple caldarea cu apa, ca sa fie un lac mare su frumos. Zic asta, deoarece trebuie pus accentul pe ecologizare daca vrem sa fim mai sanatosi si sa respiram un aer mai curat ! Avem nevoie de cat mai multe spatii verzi, fara deseuri, haite de caini maidanezi si oameni care fac aiurea gratare si lasa in urma munti de gunoaie.
Toate aceste proiect stiu ca inseamna eforturi financiare insemnate, insa asa cu m se gasesc bani pentru zone rezidentiale, parcari supraetajate si vile somptuase, asa sunt convinsa ca ar trebui sa se gaseasca fonduri si pentru realizarea de spatii verzi, in care tot omul sa se poata recrea dupa o zi grea de munca sau in perioadele caniculare.
Aici as avea mare nevoie si de cei din gruparea ecologista Greenpeace, pe care ii admir pentru vehementa cu care impotriva factorilor poluanti !