forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Apr 30, 2026 5:06 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 432 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 29  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 23, 2009 8:55 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Daca vrei Sony DSC T200 poze in attach.
Nu am setat nimic la el ( poze facute pe auto ). Are multe facilitati. Eu l-am luat mai mult pentru ecranul wide 3.5" care este si touch-screen :D.
Sunt convins ca poate mai mult din reglajele pe manual.
Vezi ca aparut si varianta T500 / T700 care filmeaza wide.

Fişiere ataşate:
DSC01300.JPG
DSC01300.JPG [ 42.68 KiB | Vizualizat de 2786 ori ]
apus.JPG
apus.JPG [ 30.54 KiB | Vizualizat de 2785 ori ]
muntii.JPG
muntii.JPG [ 33.8 KiB | Vizualizat de 2787 ori ]
Sus

Subiectul mesajului: Re: tehnica fotografica
MesajScris: Vin Feb 27, 2009 12:14 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Nu e rau...nu poti sa pui pozele la dimensiunea originala, sa-mi fac o idee mai clara?

Sus

MesajScris: Vin Feb 27, 2009 10:06 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Daca asa stii cum sa le pun :oops: sa unde :?:
Attach - Ieri seara la zoom-ul max. Optic 5 + digital ( parca 4 )

Fişiere ataşate:
DSC03322.JPG
DSC03322.JPG [ 73.66 KiB | Vizualizat de 2786 ori ]

MesajScris: Vin Feb 27, 2009 3:24 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Poti sa le urci pe un site de upload, eu folosesc tinypic.com, poti sa pui poze de maxim 1600 pixeli inaltime si 1600 latime...eu am urcat si poze de cativa zeci de mb.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 07, 2009 9:04 am 
Neconectat
Admin
Admin

Andrei87 scrie:
Poti sa le urci pe un site de upload, eu folosesc tinypic.com, poti sa pui poze de maxim 1600 pixeli inaltime si 1600 latime...eu am urcat si poze de cativa zeci de mb.

Este o limita de MB pentru toate pozele uploadate ? E cumva nelimitat :mrgreen: ? Eu folosesc Image Shack , dar trebuie sa fac economie de MB :lol:

Sus

MesajScris: Sâm Mar 07, 2009 9:21 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Si eu inainte foloseam imageshack, dar au limita de 1.8 mb parca, acum le urc pe tinypic si nu mai am nici o problema cu spatiul. Daca n-ai poze mai mari de 1600/1600, deci de doua ori cat un desktop normal poti sa pui poze de orice marime, cred. Mie nu mi-a refuzat nici una pana acum ca era prea mare.

Noroc ca am cateva sute de mesaje pe forum, daca asta era primul imi luam ban de la vimp. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Sâm Mar 07, 2009 9:59 am 
Neconectat
Norisor
Norisor

este mult mai sanatos sa va redimensionati imaginile. 800x600 si 120 kb maxim sunt suficiente pentru nevoile acestui forum.

dan

Sus

MesajScris: Sâm Mar 07, 2009 10:03 am 
Neconectat
Norisor
Norisor

cand prezentati imagini facute cu un aparat, nu folositi doar modul auto. ca daca ne luam doar dupa cum arata imaginle pe auto, nu ne-am mai lua aparatul respectiv.

in special in cazul fotografiei atmosferice, modul auto e total contraindicat.

dan

Sus

MesajScris: Sâm Mar 07, 2009 11:32 pm 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Da, exact. Oricate setari prestabilite ar avea aparatul, modul in care ai cea mai mare libertate de exprimare e cel in care poti seta aparatul cum vrei tu.

Sus

MesajScris: Dum Mar 08, 2009 1:50 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Imi puteti recomanda un aparat foto ( nu neaparat dSLR :mrgreen: ) , cu care sa pot obtine poze de calitate in si in conditii de slaba iluminare , de ex. as dori un aparat care sa scoata poze cu noise/granulatie scazuta , chiar si la un ISO mai mare .....

Sus

MesajScris: Sâm Mar 21, 2009 6:30 pm 
Neconectat
Norisor
Norisor

CaTaLyN scrie:
Imi puteti recomanda un aparat foto ( nu neaparat dSLR :mrgreen: ) , cu care sa pot obtine poze de calitate in si in conditii de slaba iluminare , de ex. as dori un aparat care sa scoata poze cu noise/granulatie scazuta , chiar si la un ISO mai mare .....

mai intai ar trebui sa spui ce anume vrei sa pozezi la lumina scazuta.

apoi, ce intelegi prin "poze de calitate"?

dan

Sus

MesajScris: Sâm Mar 21, 2009 9:08 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Dupa ce am vazut mai multe produse am ajuns la concluzia ca Nikon Coolpix P90 e destul de ok pentru ce vreau eu(nori si peisaje). Voi ce ziceti?

http://www.europe-nikon.com/product/ro_ ... rview.html

Nu-mi dau seama insa daca si filmeaza si daca are zoom asa bun si cand filmeaza
L-am vazut la 14 mil la Altex

P.S: ce inseamna "SLR like"? Asa scrie in dreptul lui...
Pe dpreview am vazut ca SLR-urile sunt mai bune decat alea compacte, "SLR-like" e acelasi lucru cu SLR? Si daca nu, ce au in minus? N-am vazut pe nicaieri vreo comparatie...

Sus

MesajScris: Dum Mar 22, 2009 5:23 am 
Neconectat
Admin
Admin

Aparatele foto SLR-like nu sunt SLR , ci doar au functii comparabile si specifice unei camere SLR profesionala . Intr-un cuvant sunt semiprofesionale :lol: , insa poti obtine rezultate absolut excelente si cu acestea . De obicei pentru obtinerea unor rezultate exceptionale , la camerele de tip SLR este nevoie sa cumperi si un obiectiv sau chiar o gama de obiective mai performante pentru situatii specifice , sau sa achizitionezi un kit camera+obiectiv , dar in acest caz pretul este mult mai mare . Am auzit ca la unele modele SLR obiectivul din stoc nu este cel mai bun posibil , iar calitatea fotografiilor nu este net superioara compactelor , dar nu stiu sa dau mai multe detalii :mrgreen: .

Aparatele SLR au sistemul "single lens reflex" care permite fotografului sa vada exact ce va vedea si senzorul , deci imaginea ce apare pe vizor sau LCD este exact cea din realitate fara nici o intarziere ( asta ajuta la fotografierea fulgerelor :mrgreen: ) . Practic imaginea intra prin obiectiv si este redirectionata catre vizor printr-o oglinda sau printr-o prisma, la aparatele mai scumpe. Diferenta este ca prisma permite trecerea unei cantitati mai mare de lumina, fapt care influenteaza numai vizarea, nu si fotografierea , insa aceste aparate sunt foarte scumpe din pacate :( .

Dea asemenea camerele SLR au de obicei senzor CMOS de dimensiune mai mare decat senzorul CCD al camerelor compacte sau a celor SLR-like . Datorita dimensiunii generoase a senzorului, poate fi folosita fotografierea la valori ISO superioare, fara a simti prezenta granulatiei sau a zgomotului de imagine .

Dezavantajul camerelor SLR este ca majoritatea dintre ele nu filmeaza , iar cele care filmeaza sunt prea scumpe . Per total , diferentele intre SLR si SLR-like nu sunt mari . SLR-urile isi arata superioritatea doar in conditii extreme , cum ar fi luminozitate foarte scazuta . Aici orice compacta va obtine rezultate ceva mai slabe , datorita aparitiei fenomenului de granulatie , care va intetosa un pic imaginea :mrgreen: . Eu spun insa ca pentru fotografierea norilor este suficienta o compacta foarte buna , un SLR-like , doarece chiar si seara cand este intunecat , o camera cu ISO mare se va descurca aproape la fel de bine ca un SLR . Si oricum pozele obtinute fot fi ulterior prelucrate pe calculator . Este mai bine ca aparatul foto sa aiba si formatul RAW pentru fisiere , deoarece pozele vor avea o capacicate mai mare de a fi prelucrate/ajustate ulterior .

Ultima oară modificat de katalinux pe Dum Mar 22, 2009 5:48 am, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Dum Mar 22, 2009 5:46 am 
Neconectat
Admin
Admin

In legatura cu Nikon Coolpix P90 si eu cred ca este destul de ok pentru fotografiat nori si peisaje :) . Suporta ISO 6400 ( desi nu e recomandat sa se utilizeze la mai mult de 1600 ) , deci va scoate poze de calitate si la un grad de expunere mai mic la lumina . Desi nu am vazut sa srie nicaieri ceva in legatura cu filamatul , eu nu pot sa cred ca aceasta camera nu poate filma , avand in vedere ca predecesoarea sa Nikon Coolpix P80 , filmeaza la rezolutia maxima de 640 x 480 @ 30 fps .

Si eu m-am interesat in ultimul timp de camere digitale si in final m-am hotarat sa imi cumpar si eu un SLR-like si anume Panasonic DMC FZ-28 , deoarece am ajuns la concluzia ca are unele dintre cele mai potrivite caracteristici pentru fotografierea atmosferica , chiar daca rezolutia maxima este de doar 10 MP si zoomul optic de 18x , oricum sunt arhisuficiente ..... Este asemanatoare in multe privinte cu Nikon Coolpix P90 :mrgreen: .
Ce m-a atras cel mai mult la aceasta camera a fost insa capacitatea ei de a filma in sistem High Definition ( HD Aspect 16:9 1280x720 pixeli la 30fps ) . Am cautat pe YouTube clipuri video de proba ca sa vad cum filmeaza aceast camera si mi s-a parut ok , de aceea am comandat-o pe internet , la pretul de 1500 RON , iar acum astept sa imi soseasca :mrgreen: E adevarat ca in HD se umple repede chiar si un card de 4 GB , dar o sa imi cumpar un bax de carduri :lol: . Sper sa prind un model reusit :lol: .

Sus

MesajScris: Dum Mar 22, 2009 10:16 am 
Neconectat
Norisor
Norisor

pentru fotografierea norilor e buna orice camera compacta+filtru de polarizare circulara. pentru fotografiera fulgerelor e buna orice camera compacta cu timp de expunere mai lung de 10 secunde.

iar despre diferenta dintre compact si slr, cea mai mare si cea mai importanta este ca slr-urile sunt aparate foto. doar aparate foto si toata investitia tehnologica e adunata in jurul ideii de fotografie.

cum fotografia atmosferica e un gen unde exista lumina din exces, eu zic sa nu cautati camere cu iso prea mare. de obicei e o functie comerciala, tot ce e mai mult de 1600 ISO la compacte. cautati mai degraba camere cu timp de raspuns foarte scurt. dar musai ca trebuie filtru de polarizare si eventual un filtru nd

daca va uitati la mine pe site la fulgere, sa stiti ca toate sunt pozate cu un aparate compacte. scrie sub fiecare poza.

http://www.danmitrut.ro/index.php?idmen ... idserie=15

cat priveste fenomenele atmosferice nocturne, gen coroana lunara si halou lunar, le puteti realiza in aceleasi conditii ca la orice aparat foto normal: trepied, iso 100, expunere de pana in 3 secunde cu conditia sa masori lumina pe zonele de culoare si nu pe luna. in acest caz luna va iesi putin supraexpusa, ca aici:

http://www.danmitrut.ro/index.php?idmenu=gallery&page=0

cu compacte cu timpi de expunere ce sunt la indemana operatorului, cu camcorder, si B puteti realiza si unele fotografii astronomice simple.

numai bine, dan

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 432 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 29  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]