forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Iun 14, 2026 7:07 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1586 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 106  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii la Iasi
MesajScris: Mie Mar 18, 2015 12:18 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Ninge de aproape două ore, mai mult moderat în zona mea, cu fulgi mari, dar la temperaturi pozitive. A început să se depună puțin pe acoperișuri și mașini.

Sus

MesajScris: Mie Mar 18, 2015 12:38 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Deprimant :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mie Mar 18, 2015 5:00 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

De ce? :) Pe mine nu m-au deprimat niciodată „răbufnirile” târzii ale iernii, sunt niște aspecte normale și, uneori, interesante ale climei de aici (mai ales când nu fac niciun rău). E ceva anormal când lipsesc și ne trezim cu zile de vară în martie. Căldura are timp destul să vină, oricum cam are obiceiul să vină brusc și recuperează rapid.

Mă deprimă mult mai mult ploaia la temperaturi scăzute... Din nefericire, nu am scăpat complet nici azi de ea, deși mai degrabă a oscilat între lapoviță și ploaie o perioadă. Bine, cu zăpadă prin Ucraina, ar fi ieșit ceva mai frumos și pentru zonele joase...

---
Deși precipitațiile au ocolit parcă într-adins orele nopții, la Bârnova s-au depus 9 cm de zăpadă până la ora 14, iar temperatura se menține negativă.

Sus

MesajScris: Mie Mar 18, 2015 11:16 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Zic asa pentru ca, cel putin eu, chiar nu mai am nici un chef de manifestari specifice iernii.Am chef de verdele ala superb pana la care nu mai e mult, am chef de furtuni etc :)

Sus

MesajScris: Joi Mar 19, 2015 12:35 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Și eu aștept verdele specific doar primăverii, pomi înfloriți etc., doar că pe aici coloritul autentic de primăvară apare, în mod normal, pe la mijlocul lui aprilie. La tine e mai devreme, de asta ești mai nerăbdător. Plus că nu prea ai de ce să-ți faci griji în privința înghețurilor târzii...

Pe lângă asta, după o iarnă atât de slabă, nu mă simt deloc împlinit... Pe la începutul lui aprilie plănuiesc o tură în Ceahlău, să-mi iau adio de la iarnă. Sper să ningă acolo cât mai mult până atunci. :)

Sus

MesajScris: Joi Mar 19, 2015 10:15 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, zona mea e una dintre cele mai ferite din tara de ingheturile tarzii, de aceea se si practica pe scara larga pomicultura.La tine in zona e mereu riscant, e o vulnerabilitate ridicata la inghet :)

Sus

MesajScris: Joi Mar 19, 2015 6:03 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

O aversă de ploaie, începută la o temperatură de 7°C la mine, s-a transformat într-o aversă violentă de lapoviță, cu fulgi imenși (2-3 cm în diametru!), ce a durat vreo 5-6 minute, temperatura scăzând până la 1°C. :) Doar descărcările electrice mai lipseau... Acum a revenit la temperatura anterioară și plouă slab, cu soare. Stația ANM nu cred că a prins mai nimic, fiindcă, după cum se vede pe radar și pe webcam-uri, celula a afectat mai mult sudul orașului.

Din toate astea eu am ieșit cu pantalonii îmbibați de apă... :roll: Ultima decadă a lui martie și prima a lui aprilie (în special pentru zona deluroasă) sunt perioadele tipice pentru astfel de fenomene.

Sus

MesajScris: Dum Mar 22, 2015 11:08 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Se cunoaște că a venit cu adevărat primăvara, anotimpul cel mai vântos în Moldova. :) După ce la prânz temperatura a urcat până la 15,9°C, a început o pătrundere rece, manifestată, ca de obicei, prin vânt din NV. Chiar și la Iași am prins câteva rafale puternice după-amiaza.

Deși starea vegetației nu este așa de înaintată ca anul trecut, tot se poate constata un avans de cam 9-10 zile față de datele normale, care va crește destul de mult în următoarele zile. S-ar putea ca pe la sfârșitul săptămânii să înflorească primii pomi fructiferi în oraș.

Decada 2 a lunii martie:
Temperatura medie: 4,2°C (abatere +1,0°C)
Media minimelor: 1,1°C (abatere +1,7°C)
Media maximelor: 8,2°C (abatere -0,7°C)
Minima decadei: -2,5°C (11.03)
Maxima decadei: 13,0°C (16.03)
Precipitații: 25,2 mm (81% din media lunară)

Sus

MesajScris: Mie Apr 01, 2015 7:25 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Azi au început să înflorească primii pomi în oraș, iar vremea e dinamică și plăcută ca aspect. După aversa slabă de dimineață au fost și câteva încercări convective, dar celule viabile s-au format doar în nord-estul Basarabiei.

Sper să apară cât mai repede orajele, mai ales că a doua jumătate a primăverii are un potențial mare la furtuni severe pe aici. Ar fi plăcut ca aprilie și mai să fie ca în 2012 sau 2014.

Sus

MesajScris: Joi Apr 02, 2015 8:12 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Ce ziceam ieri, iată că azi a fost debutul oficial al sezonului convectiv. După o dimineață cu brumă și îngheț la sol, au început manifestările convective, iar la ora 5 am avut o aversă scurtă de măzăriche moale și câteva descărcări electrice. Am prins și un fulger mai aproapiat, suficient cât să-mi facă dor de un oraj adevărat. :)

Imagine

Imagine

Seara s-au mai văzut câțiva Cb, iar acum e aproape senin.

Sus

MesajScris: Joi Apr 02, 2015 8:53 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Frumos.Probabil erai si pe la trainspotting :)

Sus

MesajScris: Mie Apr 08, 2015 9:34 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Starea vegetației azi la Iași, în oraș. Temperaturile mai scăzute din primele zile ale lui aprilie au anulat avansul și au adus vegetația la termenii normali pentru această perioadă.

• zarzăr, cais - în plină floare
  • corcoduș - înflorit în mare parte
  • vișin, cireș - se deschid primele flori
  • măr, păr, prun - înmuguriți
  • restul pomilor - în repaus

La Moșna, situația e diferită, bineînțeles. Încă mai există un avans de 2-3 zile față de normal...

• zarzăr, cais, corcoduș, vișin, cireș, prun, gutui - înmuguriți, fără apariția primelor flori
  • restul - în repaus

Primele zile din aprilie, deși reci și vântoase, au fost bune pentru agricultură și pomicultură, mai ales în contextul în care până la mijlocul lunii nu se prea întrevăd precipitații mai însemnate. La Iași și Bârnova s-au cumulat 21 mm, iar la Moșna 30 mm (54% din normă).

Sus

MesajScris: Mie Apr 08, 2015 10:53 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

de liliac nu zici nimic...nu aveti deloc ???

Sus

MesajScris: Mar Apr 21, 2015 6:56 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Pe lângă mulțimea de averse (una chiar acum), pe la 12:45 am avut o aversă de câteva minute aproape numai cu grindină mică sau măzăriche tare (deși nu era translucidă, ci albă și mată). De altfel, vreo 3 stații (Iași, Bârnova, Rădăuți) au raportat azi astfel de precipitații.

La ora 12, Bârnova a raportat aversă de ninsoare moderată sau puternică.

Nu se strânge mare lucru din astea și e un pic cam răcoare pentru această perioadă, dar cel puțin vremea e interesantă. :) Și se mai țin mediile în frâu...

Iată și cifrele cele de-a doua decade:

Temperatura medie: 11,9°C (abatere +2,0°C)
Media minimelor: 5,9°C (abatere +0,4°C)
Media maximelor: 20,0°C (abatere +4,3°C)
Temperatura minimă: 2,4°C (12.04)
Temperatura maximă: 27,1°C (16.04)
Precipitații: 7,8 mm și un total de 28,9 mm până acum (63% din norma lunară)

Pentru primele 20 de zile avem o abatere negativă de 1,3°C față de media lunară, dar până la urmă cred că vom termina destul de aproape de normal.

Sus

MesajScris: Mar Apr 21, 2015 8:26 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Aproape ca nu-mi vine sa cred ca ati avut o abatere pozitiva atat de mare in a doua decada, la cum a fost vremea :)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1586 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 106  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]