Cam asa 9, 9.2 C.Hai ca nu e mult.Daca mai adaugam si cantitatile ridicate de precipitatii, e perfect pentru agricultura si pomicultura, mai ales ca suntem pe deasupra feriti de ingheturile tarzii si timpurii comparativ cu restul tarii
Clujul cat are pe 1961-1990 ? Probabil nu are sub 8.5 C.Cald e prin Campia Romana sau cea de Vest cu medii de peste 11 C

Daca verile ar fi pe media 1901-2000 sau 1961-1990 ar fi ok cu caldura.Tg-Jiu cu a sa medie de 20.5 C in timpul verii(1901-2000) e chiar rezonabil.In vara 2014 mediile au fost doar cu 0.5 C peste prin Oltenia si pot sa spun ca a fost o vara foarte placuta.Bine, a plouat si foarte mult si poate si de asta.Cert e ca daca brusc mediile verilor ar reveni la normal, tuturor ni s-ar parea perfecte termic(mai putin lui Neaceasca cu obsesiile lui) Eu unul daca m-as trezi in viitorul apropiat cu niste veri asemanatoare termic cu cele din intervalul 1995-1999 as putea spune ca mi s-ar parea chiar racoroase si ar fi normal dupa ce am avut in ultimii 8 ani

*** Imi povestea un vecin de al meu(are omu' la 45 ani) ca a prins niste veri racoroase pe la finalul anilor '70 de nu prea puteai sa faci baie in Jiu.Cand m-am uitat pe mediile de atunci mi-a fost foarte clar.
LE : Chiar si asa, nu au lipsit nici pe departe verile productive in acest deceniu.De exemplu, in vara 2011 am avut pe aici recolta foarte buna si asta mai ales datorita ploilor din iunie si iulie, in 2013 totul a mers ca la carte si va ramane in minte ca "anul in care s-au facut toate", iar in 2014 a fost din nou bine, chiar daca unele soiuri de legume si fructe au fost afectate de caderile masive de precipitatii.